Για «αλαλούμ» στα νέα κοιμητήρια έκανε λόγο ο Θ.Βαφειάδης στο δημ. συμβούλιο και για επικείμενη λύση ο δήμος

Πολιτική /

«Δεν έχουν κινήσει ακόμη καμμία διαδικασία νομιμοποίησης των κοιμητηρίων …όλου του δήμου Κιλκίς, από τότε που γνωστοποιήθηκε η ύπαρξη αυτού του προβλήματος, και όμως ορίζουν τέλη ενταφιασμού!

Εισπράττουν αυτά τα τέλη, αλλά … δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν, καθώς, ακριβώς λόγω αυτού του αντικειμενικού νομικού κωλύματος, «σταματούν» στο «κόκκινο φώς» του Ελεγκτικού Συνεδρείου.

Διπλός τραγέλαφος ή οξύμωρο σχήμα ή … αλαλούμ, που εκθέτει την δημοτική αρχή Κιλκίς.

ΝΕΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΚΙΛΚΙΣ

Τα ανωτέρω τόνισε, μεταξύ άλλων ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς Θόδωρος Βαφειάδης, θέτοντας σχετική ερώτηση προς την δημοτική αρχή κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 30.10.17.

Ο κ.Βαφειάδης διερωτήθηκε, πως είναι δυνατόν ο δήμος να ορίζει τέλος ενταφιασμού, ενώ είναι γνωστό το ότι αυτό απαγορεύεται από την στιγμή που τα κοιμητήρια στερούνται νομικού πλασίου, και γι’αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν μπορεί να λειτουργεί νομικό πρόσωπο γι΄αυτά.

Επίσης, εξέφρασε την απορία του «γιατί η δημοτική αρχή δεν έχει ακόμη ενεργοποιήσει καμμία διαδικασία διευθέτησης αυτού του προβλήμαυτος, ώστε να αρθεί η απαγόρευση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την χρήση των εισπραττομένων χρημάτων από το τέλος ενταφιασμού».

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης δεν δόθηκε άμεση απάντηση στον κ. Βαφειάδη.
Ωστόσο, αρμόδιος του δήμου Κιλκίς διέψευσε την ύπαρξη προβλήματος με το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο, όπως δήλωσαν, δεν είναι αρμόδιο για το καθεστώς λειτουργίας των κοιμητηρίων.

Όσον αφορά στο κώλυμα της διάθεσης των εισπραττομένων τελών, αυτό έχει να κάνει με το έως σήμερα ασαφές νομικό πλαίσιο, καθώς έχουν επέλθει αρκετές μεταβολές στο πλαίσιο λειτουργίας.

Και πρόσθεσαν: «Ήδη η δημοτική αρχή επεξεργάζεται ενοποίηση των υφισταμένων δύο κανονισμών κοιμητηρίων, ενός για τα κοιμητήρια του Κιλκίς και ενός για τα κοιμητήρια όλων των άλλων οικισμών. Μόλις ο ενιαίος κανονισμός διαμορφωθεί, θα έλθει στην αρμόδια επιτροπή διαβούλευσης, προς διαβούλευσιν, στην επιτροπή ποιότητας ζωή, στα τοπικά συμβούλια και στο δημοτικό συμβούλιο ώστε να προσλάβει την οριστική μορφή του.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα αποδεσμευθούν και τα έσοδα από τις εισπράξεις τελών ενταφιασμού».

Αυξάνεται το μετοχικό κεφάλιο της «Δημοτικά Σφαγεία Κιλκίς» ΑΕ
Με ομόφωνη απόφασή του κατά την συνεδρίαση της Δευτέρας 30-10-17, το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς ενέκρινε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της «Δημοτικά Σφαγεία Κιλκίς» ΑΕ.

Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε μετά την διαβεβαίωση της διοίκησης της επιχείρησης, ότι αυτή είναι βιώσιμη.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αποσκοπεί στον περαιτέρω εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση τόσο της λειτουργίας της επιχείρησης όσο και των υπηρεσιών που παρέχει αυτή, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Όθων Γραμματικόπουλος.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Σισμανίδης εμφανίσθηκε ένθερμος υποστηρικτής της εισήγησης, για να δεχθεί κριτική από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Παύλο Τονικίδη για τις επιφυλάξεις, που διατύπωνε κατά το παρελθόν.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΠΣ ΚΙΛΚΙΣ 2018-19

Α όμιλος 1η/8η αγωνιστική ημέρα Γρίβα-Ν.Αγιονέρι Τούμπα-Ηλιόλουστο Βαπτιστής-Μ.Λειβάδια Ν.Γυναικόκαστρο-Βαλτοτόπι 2η/9η αγωνιστική ημέρα Ν.Αγιονέρι-Τούμπα Ηλιόλουστο-Βαπτιστής Μ.Λειβάδια-Ν.Γυναικόκαστρο Βαλτοτόπι-Γρίβα 3η/10η αγωνιστική ημέρα Ηλιόλουστο-Ν.Αγιονέρι […]

Θέμα προέδρου

«Το κλιμάκιο συνόδευσαν σε όλες τις επισκέψεις εγώ (σ.σ.: ποιός;), ο Ν. Τοπαλίδης, ο Ν.Αβραμίδης, ο υπεύθυνος για το νομό […]