Γιά το πρώτο «Nanon Festival» ετοιμάζεται το Πολύκαστρο

Πολιτισμός /

Το πρώτο Νάνον Φεστιβάλ (Nanon Festival) διοργανώνεται για την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16.7.22, στο προαύλιο του 1ου δημοτικού σχολείου Πολυκάστρου.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

« … Το Nanon Festival έχει σκοπό, μέσα από μία σειρά εκδηλώσεων, να συμβάλει στην ανάπτυξη της Τέχνης και του πολιτισμού στην ευρύτερη περιοχή του Κιλκίς, και όχι μόνο, με τον φιλόδοξο στόχο να καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός.

Φέρνει την μαγεία των παραμυθιών, καθ’ ότι η κεντρική ιδέα του στρέφεται γύρω από μιάν ιστορία γιά μικρά και μεγάλα παιδιά, την οποία θα παρακολουθήσετε τόσο ζωντανά όσο κ με ψηφιακά μέσα.

Διοργανωτής και κύριος επιμελητής του φεστιβάλ είναι ο Πάνος Χατζηαγγελίδης, που με την ομάδα του, τους «blucats», μία καλλιτεχνική ομάδα νέων η οποία αριθμεί πολλά μέλη από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, εκπροσωπώντας όλους τους χώρους της Τέχνης, έχοντας μεγάλη πείρα στον χώρο τον διοργανώσεων, σκοπεύει να μεταμορφώσει το κεντρικό σημείο των εκδηλώσεων σε ένα θεματικό πάρκο με διάφορα θεατρικά σκηνικά και ηθοποιούς, που θα σε βάλουν στο κλίμα της ιστορίας.

Θα υπάρχουν περίπτερα δημιουργικής απασχόλησης γιά παιδιά, στελεχωμένα από ειδικούς, όπως επίσης διάφορα σποτ φωτογραφιών,pop up stores, έκθεση ζωγραφικής και live painting από δημοφιλείς καλλιτέχνες τοιχοχραφίας (graffiti).

Στο φετινό line up του φεστιβάλ ποζάρουν οι «piglets», μία τοπική νεοσύστατη μπάντα που παίζει ροκ. Η Banda Entopica, μία παραδοσιακή μπάντα δρόμου με έδρα την Θεσσαλονίκη που ενώνει κλαρίνο, σαξόφωνο, ακορντεόν και νταούλι σε ένα σύμπλεγμα παραδοσιακής και μοντέρνας βαλκανικής μουσικής.

Οι Θρανξ Πανκς», η γνωστή μπάντα με επιρροές από την Θράκη, που «παντρεύει» την παράδοση με το παρόν μέσω της μουσικής τους.

Το line up ολοκληρώνεται με τους Κώστα Μπίγαλη, Πωλίνα, Μαντώ και Σοφία Αρβανίτη, που θα μας «ταξιδέψουν» πίσω σε ξέγνοιαστες εποχές με τα αγαπημένα τους τραγούδια.

Επίσης, το Σάββατο 16.7.22 θα προβληθεί η θεατρική παράσταση «Αμφιβολία» από τον σύλλογο Τεχνών «Μουσών Δράσις» της Γουμένισσας.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στα social media του φεστιβάλ στο facebook και instagram.

Θα τηρηθούν όλα υγειονομικά πρωτόκολλα και θα επιβλέπουν οι αρμόδιοι».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Οι άνεργοι επιτυχόντες του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας καλούνται να επιλέξουν πάροχο κατάρτισης

Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ ΜΕΠΕ-ΚΔΒΜ πιστοποιημένος πάροχος κατάρτισης των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, ενημερώνει τους επιτυχόντες της δράσης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω […]