Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς για την ημέρα της Εθνικής Αντίστασης

Πολιτική /

«Στις 25 Νοεμβρίου θυμόμαστε την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου από τις αντιστασιακές οργανώσεις του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ». Με τη φράση αυτή ξεκινά η ανακοίνωση που εξέδωσε η νομαρχιακή επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς για την Ημέρα της Εθνικής Αντίστασης.

Στην ίδια ανακοίνωση, η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι:

«Την ίδια ημέρα τιμούμε και θυμόμαστε και άλλες μικρότερες αντιστασιακές οργανώσεις μέσα από τις οποίες η δρακογενιά εκείνη των υπόδουλων Ελλήνων σήκωσε κεφάλι.

Η ανατίναξη της γέφυρας δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στους κατακτητές, αλλά κυρίως, ανύψωσε το ηθικό του σκλαβωμένου λαού και αποτέλεσε κορυφαία στιγμή της Ελληνικής Εθνικής Αντίστασης.

Τα γνωστά γεγονότα που ακολούθησαν την απελευθέρωση εμπόδισαν το λαό μας να τιμήσει τους νεκρούς του από τις σφαίρες του Φασισμού, του Ναζισμού και των συνεργατών τους, καθιστώντας τη χώρα μας μοναδικό αρνητικό μεταπολεμικό παράδειγμα στην Ευρώπη.

Παρά την προσπάθεια να υποβαθμιστεί και να σβηστεί από τη συλλογική μας μνήμη το έπος της Εθνικής μας Αντίστασης κατά του ιταλικού και γερμανικού ολοκληρωτισμού, ήλθε η στιγμή να μας αποδείξει ότι η αλήθεια είναι πιο δυνατή από τη μισαλλοδοξία και το ψέμα.

Ήλθε η στιγμή να αισθανθούμε υπερήφανοι για τους αδούλωτους μαχητές της περιόδου 1941-44, που μας έδειξαν για άλλη μια φορά τον δρόμο του επώδυνου καθήκοντος, ενάντια στον αναξιοπρεπή συμβιβασμό και την πιο επώδυνη υποταγή. Οφείλουμε να τιμούμε τους αγωνιστές της Αντίστασης εναντίον του ναζισμού και του φασισμού, προασπίζοντας τις αξίες της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ήλθε η στιγμή να κοιταχτούμε στα μάτια, όχι σαν εχθροί, αλλά σαν συναγωνιστές για τον ίδιο σκοπό, για μια χώρα με πολίτες που μπορούν να διαφωνούν ελεύθερα με μοναδικό στόχο τη συλλογική πρόοδο. Ο καθημερινός αγώνας του σήμερα, μπολιασμένος από το μήνυμα της αξιοπρέπειας του χθες, οφείλει να συσπειρώνει και όχι να διχάζει.

Η 25 του Νοέμβρη είναι η ημέρα που δίνουμε τα χέρια για να αντιμετωπίσουμε κάθε ανιστόρητη φωνή και στάση που νοσταλγεί το σκοτάδι, τον ρατσισμό και το μίσος, για να διαμορφώσουμε το παρόν και το μέλλον με πανανθρώπινες αρχές και αξίες».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Σταθερή αξία

Με ή χωρίς κορωνοϊό, με ή χωρίς κόσμο στην πλατεία του Πολυκάστρου ο «Μαχητής του Κιλκίς» και ο φίλος της […]

Έχει …«σφυγμό»

Ναι μεν άνοιξαν τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του νομού την Δευτέρα 11-1-21, πλην όμως, αν κρίνει κανείς από τους […]