Μήνυμα Δημήτρη Κυριακίδη για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Κοινωνία /

Οι πανελλαδικές εξετάσεις, μια πρωτόγνωρη εκπαιδευτική δοκιμασία αρχίζει για τους μαθητές των ημερήσιων και επαγγελματικών λυκείων του δήμου μας.

Γονείς, εκπαιδευτικοί αλλά και το ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον συμπαρίστανται στον αγώνα των μαθητών στη δύσκολη αυτή περίοδο της ζωής τους.

Μαγικές συνταγές για την καταπολέμηση του μαθητικού άγχους ασφαλώς δεν υπάρχουν, παρόλα αυτά οφείλουμε όλοι μας, στο μέτρο που μπορούμε, είτε ως γείτονες, είτε ως καταστηματάρχες να εξασφαλίσουμε συνθήκες ηρεμίας κατά τη διάρκεια της μελέτης των μαθητών.

Καλό είναι επομένως να αποφεύγεται η πρόκληση έντονων θορύβων ή φαινόμενα ηχορύπανσης από καταστήματα αλλά και διερχόμενα αυτοκίνητα ώστε τα παιδιά να μην αποσπώνται στο διάβασμά τους από τους θορύβους αυτούς.

Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντική η ψυχολογική ηρεμία, η συναισθηματική ασφάλεια και η αυτοσυγκέντρωση των μαθητών κατά τη διάρκεια των εξετάσεων ασχέτως αποτελέσματος.

Εύχομαι σε όλους τους μαθητές να ζήσουν την εμπειρία των πανελλαδικών εξετάσεων ως μια θετική πρόκληση κοιτάζοντας την κατάματα με θάρρος και αισιοδοξία. Όποια κι αν είναι η έκβαση της προσπάθειάς τους να την αντιμετωπίσουν ως μια ελάχιστη μάχη στο μεγάλο πόλεμο της ζωής για να βγουν πραγματικοί νικητές.

Καλή δύναμη και κάθε επιτυχία!

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Με ψυχραιμία και σύνεση

Αν αναλογισθεί κανείς τις από υπερβολικές μέχρι ακόμη και υστερικές αντιδράσεις μερίδας της κοινής γνώμης του Κιλκίς απέναντι στους συνανθρώπους […]

Σημεία γιά τα αδέσποτα

Ένα από τα «φλέγοντα» προβλήματα των οικισμών της υπαίθρου είναι ο μεγάλος αριθμός αδέσποτων σκύλων, που συναντά κανείς κυρίως στις […]