Π.Μπλάτσας: «Με την «Ενωτική Δύναμη Κιλκίς» η ίση μεταχείριση όλων γίνεται πράξη»

Πολιτική /

– Τί κινεί και κατευθύνει έναν πολίτη, όταν αποφασίζει να αναμιχθεί για πρώτη φορά στα αυτοδιοικητικά κοινά;
-Ζω στο Κιλκίς από την παιδική μου ηλικία. Όλα αυτά τα χρόνια παρακολουθώ από κοντά ως ενεργός πολίτης, ως άτομο με αναπηρία και ως επί δεκαετία μάχιμος δικηγόρος, τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στον τόπο μου και γνωρίζω σε ποιους τομείς χρειάζεται βελτίωση, ποιά είναι τα σημαντικότερα προβλήματα του τόπου αυτού αλλά και πώς θα τα επιλύσουμε. Με κίνητρο την αγάπη για τον τόπο μου, τη διάθεση για προσφορά προς τους συμπολίτες μου και με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας έλαβα την απόφαση να αναμιχθώ για πρώτη φορά στα αυτοδιοικητικά κοινά του τόπου μου.

– Τί σας ώθησε σε σχέση με την επιλογή του συνδυασμού «Ενωτική Δύναμη Κιλκίς» υπό τον υποψήφιο δήμαρχο Δημήτρη Τσαντάκη; Έχει να κάνει με αρχές ή με το πρόσωπο ή και τα δύο;
-Η «Ενωτική Δύναμη Κιλκίς» συνδυάζει αρμονικά, τον ενθουσιασμό και την όρεξη για προσφορά προς τον τόπο νέων ανθρώπων με ελπίδα και όνειρα για το μέλλον τους, (αρκετοί εξ αυτών αναμιγνύονται για πρώτη φορά με τα κοινά όπως και εγώ) με την εμπειρία και τη γνώση ανθρώπων που έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους στο «στίβο» της τοπικής αυτοδιοίκησης και στους δημότες του Κιλκίς.

«Δίχως χρωματισμούς»

Όλοι μαζί, ο καθένας με το ρόλο του, και με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Δημήτρη Τσαντάκη αποτελούμε έναν συνδυασμό δίχως «χρωματισμούς» και «ταμπέλες» μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες και τακτικισμούς, με στόχο τη νίκη στις εκλογές της 26ης Μαΐου και με μοναδικό άξονα τον πολίτη, την αντιμετώπιση των προβλημάτων του και τη βελτίωση της καθημερινότητάς του.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Τσαντάκης είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας, είναι απλός και προσιτός. Έχει αφήσει το στίγμα του στην τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι έμπειρος, ικανός, εξαιρετικά εργατικός και κυρίως είναι δίπλα στους πολίτες. Είναι ο άνθρωπος που διαθέτει όλα τα στοιχεία για να οδηγήσει την «Ενωτική Δύναμη Κιλκίς» στη νίκη και τους δημότες του Κιλκίς στο μέλλον.

«Απορρίμματα-Αδέσποτα»
– Σε ποιά από τα θέματα, ζητήματα και προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο δήμος σας αναγνωρίζετε προτεραιότητα επίλυσης και γιατί;
-Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος μας είναι πολλά και σημαντικά και η στόχευση η δική μου και η πεποίθησή μου είναι ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν στο σύνολό τους με μεθοδικότητα, σταθερότητα και συνέπεια. Καλούμενος όμως να ιεραρχήσω τα προβλήματα αυτά, θα εστιάσω πρωτίστως στο ζήτημα των απορριμμάτων σε όλη του την έκταση από την απόρριψη και την αποκομιδή τους έως την υγειονομική ταφή τους. Είναι ανάγκη να ενημερώσουμε και να ενεργοποιήσουμε τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν και να αποτελέσουν κομμάτι της λύσης του προβλήματος.
Εν συνεχεία είναι προφανές και ιδιαίτερα οξυμμένο το πρόβλημα που αντιμετωπίζει κυρίως η κοινότητα του Κιλκίς αλλά και ο δήμος Κιλκίς συνολικά, με τα πολυάριθμα αδέσποτα ζώα . Ένα φαινόμενο που εγκυμονεί κινδύνους τόσο για τους πολίτες όσο και για τα ίδια τα ζώα. Για το λόγο αυτό η δημιουργία χώρων φιλοξενίας και σίτισης των ζώων αυτών κρίνεται απαραίτητη.

«Το φυσικό αέριο»
Τέλος ένα κεφάλαιο μείζονος σημασίας για την Κοινότητα, το Δήμο και τους πολίτες του αποτελεί η παροχή φυσικού αερίου σε όλους, σε κάθε σπίτι, σε κάθε επιχείρηση σε κάθε δομή, σε κάθε πολίτη. Η έλευση του φυσικού αερίου αποτελεί πόλο ανάπτυξης και σε συνδυασμό με την κατά το δυνατόν εκμετάλλευση των νέων τεχνολογιών θα δώσει στην πόλη και στο δήμο μας νέα όψη και μια καλύτερη προοπτική.

– Εκπροσωπείτε έναν ιδιαίτερο όσο και ευαίσθητο χώρο, στον οποίο τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια ατελείωτη αγωνιστική διάθεση διεκδίκησης των όσων δικαιούται. Πώς αξιολογείτε την σημερινή επικρατούσα σ’ αυτόν κατάσταση και τί προσδοκείτε σε τοπικό επίπεδο σε περίπτωση εκλογής τόσο του συνδυασμού σας όσο και δικής σας;
-Ως άτομο με αναπηρία και μάλιστα εκ γενετής και ως δικηγόρος βρίσκομαι σε επαφή με τα ΑΜΕΑ καθημερινά και γνωρίζω πολύ καλά τις ανάγκες και τα προβλήματά τους. Η αγωνιστική διάθεση που επιδεικνύει ο χώρος των ΑΜΕΑ είναι αποτέλεσμα του αποκλεισμού και της απομόνωσης που αισθάνεται και βιώνει. Είναι η δική του αντίδραση στον αγώνα για επιβίωση, στον αγώνα για ζωή. Χαιρετίζω την αγωνιστική διάθεση και δεν σας κρύβω ότι πολλές φορές παραδειγματίζομαι από αυτήν.

«Μεγάλα τα περιθώρια βελτίωσης»
Σε ό,τι αφορά την κατάσταση σε τοπικό επίπεδο, είναι δεδομένο ότι συγκριτικά με παλαιότερες εποχές έχουνε γίνει άλματα, οι δομές έχουν αυξηθεί και υποστηριχθεί σε μεγαλύτερο βαθμό και η επικοινωνία των ΑΜΕΑ με τους αρμόδιους φορείς έχει αναπτυχθεί επαρκώς . Τα περιθώρια βελτίωσης είναι πολύ μεγάλα και οφείλουμε να συμβάλλουμε δυναμικά στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εκπαίδευσης των ΑΜΕΑ.
Επειδή όμως το ζήτημα αυτό ενέχει και το προσωπικό στοιχείο και αποτελεί ένα στοίχημα για εμένα θα ήθελα να επισημάνω δύο στοιχεία που θα αποτελέσουν τους πυλώνες της δικής μου δράσης αλλά και της «Ενωτικής Δύναμης Κιλκίς» με επικεφαλής υποψήφιο Δήμαρχο τον Δημήτρη Τσαντάκη.

«Ζήτημα παιδείας»
Στοιχείο πρώτο: Θεωρώ ότι η αναπηρία είναι πρωτίστως ζήτημα παιδείας. Ο καλύτερος τρόπος για να αντιληφθεί κάποιος τον ψυχισμό ενός ατόμου με Αναπηρία και να το βοηθήσει είναι να κάνει την Αναπηρία κομμάτι της παιδείας του, κομμάτι της δικής του καθημερινότητας. Θα πρέπει ο καθένας από εμάς να αναγνωρίζει και να σέβεται τα ΑΜΕΑ, να μην σταθμεύει εκεί που δεν πρέπει, να σέβεται τις ειδικές διαγραμμίσεις και εσοχές στους δρόμους και στα πεζοδρόμια και να βοηθά όποιον συνάνθρωπό του το έχει ανάγκη. Το γεγονός ότι δεν τους βλέπουμε δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν! Τα ΑΜΕΑ στην πόλη και στα χωριά μας είναι πάρα πολλοί και οφείλουμε να τους προσφέρουμε καλύτερες συνθήκες.
Στοιχείο δεύτερο: Έχοντας ως παράδειγμα την κοινωνική πολιτική άλλων χωρών θα πρέπει να προσφέρουμε στα ΑΜΕΑ ίσες ευκαιρίες και ίσα δικαιώματα σε συνδυασμό με μια πιο απλή και ευχάριστη καθημερινότητα. Τα ΑΜΕΑ πρέπει να γίνουν προτεραιότητα και όχι υποχρέωση.

– Τί απαντάτε στο ερώτημα: «Γιατί τον Παναγιώτη Μπλάτσα;», που θα μπορούσε να διατυπώσει κάθε ψηφοφόρος; Ποιο είναι το προσωπικό μήνυμά σας εν όψει των εκλογών της 26ης Μαΐου;
-Είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά πάντοτε είχα εικόνα και άποψη για τα προβλήματα και τις ανάγκες του τόπου μου.
Ασκώ μάχιμη δικηγορία από το 2009 με εντιμότητα, ήθος και συνέπεια και με τις ίδιες αρχές επιθυμώ να συμβάλω και εγώ στη βελτίωση του τόπου μας, απαλλαγμένος από κάθε είδους αγκυλώσεις, σκοπιμότητες και μικροπολιτικές, με όπλο μου την αγάπη για τον συμπολίτη μου και τη διάθεση για προσφορά στον τόπο μου, στον τόπο μας, ζητώ τη στήριξή σας!

Περισσότερα

Μέλος ή φίλος;

Παρακολουθώ τους τελευταίους μήνες την κοπιώδη προσπάθεια όλων των κομμάτων να αυξήσουν τα μέλη τους. Στόχος, η αντιστοίχιση της εκλογικής […]

Δείτε ακόμα

Συγχαρητήριο μήνυμα διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς για την καλύτερη εικονική επιχείρηση 2022

Στο πλαίσιο του Ομίλου Δημιουργικότητας και Καινοτομίας «Microgreens-Magicgreens» του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς, με συντονιστές καθηγητές τους κ.κ. Σταύρο Κατσαρώνα […]