Μόνο για τις ειδικές δαπάνες

Κιλκισιώτικες κουβεντούλες /

Η μη αύξηση των δημοτικών τελών έχει να κάνει με την συνολική οικονομική πολιτική του δήμου Κιλκίς, γιά την εφαρμογή της οποίας δεν απαιτείται ενίσχυση ειδικού σκοπού των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) από την Πολιτεία.

Την διευκρίνιση αυτή διατύπωσε, με αφορμή σχετικά σχόλια, ο αντιδήμαρχος οικονομικών Γιάννης Χατζηαποστόλου.

Ο κ.Χατζηαποστόλου τόνισε, ότι η προσφάτως εξαγγελθείσα από τον υπουργό εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο ενίσχυση των ΟΤΑ με κονδύλιο 60.000.000 ευρώ αφορά στην κάλυψη δαπανών τους, που προκύπτουν από την απαλλαγή επιχειρηματιών από τα τέλη, ώστε αυτοί να ελαφρυνθούν κατά την διάρκεια της πανδημίας, αλλά και στην κάλυψη ειδικών δαπανών γιά μέτρα προστασίας, όπως προμήθεια υγειονομικού υλικού και μέσων προστασίας, αλλά και στην στήριξη φορέων του δήμου, που συμμετέχουν στην αντιμετώπισή της.

«Σε ό,τι αφορά στο «πάγωμα» των δημοτικών τελών, αυτό δεν αποτελεί μόνον επιλογή της διοίκησης του δήμου αλλά και προϊόν βούλησης του δημοτικού συμβουλίου συνολικώς, «όπως «αποτυπώθηκε» στην σχετική ομόφωνη απόφασή του», κατέληξε ο κ.Χατζηαποστόλου.

Περισσότερα

Όχι γιά …δημοτικό συμβούλιο!

Χρειάσθηκε να κοπούν κάποια δένδρα στην Νέα Σάντα, επειδή από την ανάπτυξή τους προέκυψαν κίνδυνοι για την ασφάλεια ανθρώπων, οχημάτων, […]

Οφείλει διευκρινήσεις

Τελευταία εκδηλώνονται ολοένα και πιό συχνά αντιδράσεις για λανθασμένες επιλογές της διοίκησης της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Πιό «χτηπητή» περίπτωση όπως […]

Δείτε ακόμα