Αγρότες έκλεισαν τον δρόμο προς το τελωνείο της Δοϊράνης

ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΠΛΟΚΟ ΚΑΛΛΙΝΔΡΙΑ

Στο ύψος της Καλίνδριας μετέφεραν στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης 14.2.17 το «μπλόκο» τους οι παραγωγοί από την περιοχή του δήμου Κιλκίς, περίπου ενάμισυ χιλιόμετρο βορειότερα από το νεοσυσταθέν «μπλόκο» στον κόμβο του Χέρσου.
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΠΛΟΚΟ ΚΑΛΛΙΝΔΡΙΑ
Ο αποκλεισμός διήρκεσε περίπου ένα τρίωρο, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στην κίνηση οχημάτων και φορτητών στον οδικό «άξονα» Κιλκίς-Προμαχώνα, καθώς το συγκεκριμένο σημείο γεωργαφικώς είναι σαφώς πιό αποτελεσματικό σε ό,τι αφορά στην παρεμπόδιση της κυκλοφορίας στον επίμαχο οδικό «άξονα», σε σχέση με το «μπλόκο» του κόμβου Χέρσου.

Κάτι το οποίο έγινε εμφανές κατά το προαναφερθέν διάστημα γιά τα φορτηγά οχήματα γιά μία ώρα και γιά τα αντίστοιχα τα αντίστοιχα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα, πάντοτε υπό τον διακριτικό έλεγχο των παραγωγών, οι οποίοι παρέμβαιναν στις περιπτώσεις που χρειαζόταν να «σπάσουν» τον αποκλεισμό.
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΠΛΟΚΟ ΚΑΛΛΙΝΔΡΙΑ
Όπως δήλωσαν στον «Μαχητή» δύο από τα ηγετικά στελέχη των κινητοποιήσεων του πρωτογενή τομέα στην περιοχή του δήμου Κιλκίς, οι Αλέξανδρος Σημαιοφορίδης και Γιώργος Τερζής, η εν λόγω κινητοποίηση σηματοδοτεί «την αγωνία των παραγωγών γιά την επιβίωσή τους».

«Μία επιβίωση που», όπως τόνισε ο κ. Τερζής, «δυσκολεύει από τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης», ενώ δεν παρέλειψαν να τονίσουν ότι λειτουργεί και ως μήνυμα συσπείρωσης του παραγωγικού κόσμου στην ακριτική περιοχή του Κιλκίς, που ζητεί να παραμείνει παραγωγική όχι μόνον γιά οικονομικούς αλλά και γιά εθνικούς λόγους.