Μήνυμα αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Α.Βεργίδη για την Ημέρα Μνήμης Μακεδονικού Αγώνα

Κοινωνία /

«Ο Μακεδονικός Αγώνας αποτελεί εθνικό ορόσημο και μία από τις πιο ένδοξες σελίδες της Ιστορίας μας, διδάσκει και παραδειγματίζει πώς ενωμένοι αντιμετωπίζουμε τις αυξημένες προκλήσεις των καιρών.

Ήρωες όπως ο Παύλος Μελάς, ο Καπετάν Άγρας και πολλοί άλλοι, έδωσαν και τη ζωή τους για να διαφυλάξουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, θυσιάστηκαν σε έναν ιερό αγώνα που δεν ήταν υπόθεση μόνο των Μακεδόνων, αλλά, ολόκληρου του Ελληνισμού.

Με τη θυσία τους κέρδισαν το μοναδικό προνόμιο, να δώσουν τη ψυχή τους για την ελευθερία και την πατρίδα. Τιμούμε τη μνήμη όσων αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν, για να είμαστε σήμερα εμείς ελεύθεροι.

Ο Mακεδονικός Aγώνας αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στους αγώνες του λαού μας για ελευθερία και ανεξαρτησία. Χάρη στον Μακεδονικό Αγώνα διασώθηκε η ελληνική συνείδηση της Μακεδονίας.

Η ιστορική μνήμη δεν αποτελεί παραχώρηση στη μισαλλοδοξία και τον φανατισμό, αλλά ευλαβικό κερί που τονίζει την ευγνωμοσύνη μας προς τους εθνικούς μας ήρωες και τονώνει το ηθικό και πατριωτικό μας φρόνημα.» .

Περισσότερα
Δείτε ακόμα