Σωματείο εργαζομένων: «Μήνυση κατά αγνώστων για δημοσιεύματα»

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ

Μήνυση γιά συκοφαντική δυσφήμιση αποφάσισε να υποβάλει το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένου του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς μετά τα πρόσφατα συκοφαντικά δημοσιεύματα.

Πιό αναλυτικά σε δελτίο Τύπου, που απέστειλε το σωματείο εργαζομένων αναφέρονται τα εξής:

«»Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς στην έκτακτη συνεδρίαση του με αριθμό 5 την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016, με αφορμή δύο ανυπόγραφα συκοφαντικά δημοσιεύματα σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, αποφάσισε κατά πλειοψηφία να υποβάλλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου και αγωγή για προσβολή προσωπικότητας κατά παντός υπευθύνου.

Ειδικότερα, σε ανυπόγραφο κείμενο που δημοσιεύθηκε την 22η Μαρτίου του 2016 με τίτλο «ΟΙ ΚΙΤΡΙΝΟΙ ΨΥΛΛΟΙ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ» καθώς και σε επίσης ανώνυμο κείμενο με τίτλο «Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ; ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΧΙ……ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ!!» που δημοσιεύτηκε την 15η Ιουλίου 2016, οι συντάκτες των προσέβαλαν βάναυσα την τιμή και την υπόληψη του Σωματείου, των μελών του και των εργαζομένων του Νοσοκομείου, απευθύνοντας ύβρεις καθώς και αήθεις και ανυπόστατους χαρακτηρισμούς.

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων, με μοναδικό γνώμονα την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του ιδρύματος για τους συμπολίτες μας και τους εργαζόμενους σε αυτό και την αναβάθμιση παροχής υπηρεσιών υγείας, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα σταθούμε με κάθε μέσο και χωρίς φόβο απέναντι σε όσους για να εξυπηρετήσουν ιδιοτελή συμφέροντα, παρακάμπτουν σκανδαλωδώς κάθε έννοια στοιχειωδών κανόνων ασφάλειας της νοσηλείας αλλά και της εργασίας.