Δύο όμιλοι δραστηριοτήτων στο 5ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς

Εκπαίδευση /

Σε δυο ομίλους δραστηριοτήτων έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν μαθητές και μαθήτριες του 5ου δημοτικό σχολείο Κιλκίς, μετά το πέρας των μαθημάτων.

Παρά την δύσκολη ώρα, που τα παιδιά μπορεί να έχουν υποχρεώσεις και φορτωμένο πρόγραμμα, η συμμετοχή είναι ικανοποιητική και τα παιδιά παίρνουν μέρος με χαρά και ενδιαφέρον και αποδίδουν πολύ καλά.

Πρόκειται για τον όμιλο Εθελοντισμού και Ενεργού Πολιτειότητας, που συντονίζει η Αφροδίτη Ντίνου και συνεργάζονται οι Έλλη Κεσίδου, Κατερίνα Μπόσκου και Νίκη Παυλίδου. Οι συναντήσεις γίνονται μια φορά την εβδομάδα, 13:30-15:00.

Ο όμιλος διαπραγματεύεται θέματα όπως η προστασία του Περιβάλλοντος, η Κλιματική Αλλαγή, η ανιδιοτελής προσφορά στους έχοντες ανάγκη, η ενδυνάμωση και η διαμόρφωση ενεργών πολιτών, που ενδιαφέρονται, συνεργάζονται και δημιουργούν, για ένα καλύτερο αύριο.

Ακόμη, λειτουργεί στο σχολείο μας και ο όμιλος Φιλαναγνωσίας. Πρόκειται για μια Λέσχη Ανάγνωσης, που συναντιέται μια φορά τον μήνα, 13:30-15:00. Σκοπός της είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με το βιβλίο, να αναπτύξουν δεξιότητες ανάγνωσης, ανάλυσης, κοινωνικότητας, υπευθυνότητας και συνέπειας.

Συντονίζει η Νίκη Παυλίδου και το περιεχόμενό του ομίλου αφορά στην ανάγνωση ενός βιβλίου, που επιλέγεται από τους συμμετέχοντες και την υπεύθυνη εκπαιδευτικό. Αφού διαβάσουν τα παιδιά το βιβλίο, συναντιούνται για να το συζητήσουν και να εμβαθύνουν, με δραστηριότητες που ετοιμάζει η κα Παυλίδου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Οι άνεργοι επιτυχόντες του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας καλούνται να επιλέξουν πάροχο κατάρτισης

Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ ΜΕΠΕ-ΚΔΒΜ πιστοποιημένος πάροχος κατάρτισης των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, ενημερώνει τους επιτυχόντες της δράσης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω […]