Μικρές οι ζημιές από την «Μέδουσα» που δεν …«τσίμπησε» επικίνδυνα τον νομό

Γενικά /

ΕΡΓΑ ΑΘΗΝΩΝΣτα «πλοκάμια» της «Μέδουσας», του ασυνήθιστου γιά την εποχή καιρικού φαινομένου που πλήττει την χώρα μας και κυρίως τις περιοχές της Κ.Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ηπείρου τα τελευταία τρία εικοσιτετράωρα είναι «πιασμένος» και ο νομός μας.

Ασταμάτητες βροχοπτώσεις ενίοτε πολύ ισχυρές, χωρίς ωστόσο να προσλαμβάνει την μορφή ισχυρής καταιγίδας και αρκετά χαμηλές θερμοκρασιες γιά την εποχή που διανύουμε, είναι το μόνιμο γκρίζο σκηνικό των τριών τελευταίων ημερών.

Ενα σκηνικό που προβλέπεται να διαφοροποιηθεί βαθμιαία από σήμερα, καθώς, σύμφωνα με τις μετεορολογικές προβλέψεις, αναμένεται σταδιακή ύφεση των καιρικών φαινομένων στην περιοχή μας.

Τα φαινόμενα δεν είχαν ιδιαιτέρως μεγάλη ένταση στον νομό μας ούτε συνοδεύθηκαν από ισχυρές χαλαζοπτώσεις, όπως γιά παράδειγμα συνέβη στις δυτικές κυρίως περιοχές της χώρας μας, όπως η Αιτωλοακαρνανία και η περιοχή του Μετσόβου στην Ηπειρο.

Κάτι το οποίο αποτυπώνεται και στις ελάχιστες περιπτώσεις, κατά τις οποίες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες του Κιλκίς και Γουμένισσας μόλις σε τρεις γιά άντληση υδάτων σε υπόγεια όλες στην πόλη του Κιλκίς την περασμένη Κυριακή σύμφωνα με τα βιβλία συμβάντων.
ΣΕΒΑΣΤΟ
Ζημιές και προβλήματα υπήρξαν και σε ωρισμένες ακόμη περιπτώσεις στην νοτιοανατολική πλευρά της πόλης του Κιλκίς στις οδούς Περικλέους, Ξενοφώντος, Σωκράτους, Αθηνών και Αριστείδου, όπου εκτελούνται έργα αλλαγής του δικτύου ύδρευσης από αμίαντο, προκαλώντας ζημιές σε δύο-τρεις περιπτώσεις οχημάτων, που κατεγράφησαν από πλευράς του τμήματος τροχαίας.

Όπως δήλωσε στον «Μαχητή» ο αντιδήμαρχος Κιλκίς υπεύθυνος γιά ζητήματα πολιτικής προστασίας Χριστόφορος Πιπερίδης, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων στις εν λόγω περιοχές μπορούν, εφ’ όσον το επιδιώξουν να αποζημιωθούν από τον ιδιώτη εργολάβο κατασκευαστή του έργου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον νόμο γιά τέτοιες περιπτώσεις, καθώς τα έργα έχουν ασφαλιστική κάλυψη.

Παράλληλα, όπως τόνισε ο εργολάβος, προχώρησε την Κυριακή και σε αποκατάσταση των λοιπών ζημιών, που ειχαν προκληθεί από την ισχυρή βροχόπτωση.

Παρεμβάσεις υπήρξαν από πλευράς συνεργείων του δημου και στις περιοχές των γεφυρών Επταλόφου και Σεβαστού, όπου είχαν ανακύψει προβλήματα προσπελασιμότητας εξ αιτίας του μεγάλου όγκου υδάτων και της υπερχείλισής των στο οδόστρωμα, και πλέον η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί, όπως επεσήμανε ο κ. Πιπεριδης.

Βεβαίως πλην των δυσμενών επιπτώσεων από τις παρατεταμένες και πολύωρες βροχοπτώσεις υπάρχουν και οι αντιστοιχες ευμενείς κυρίως σε ό,τι αφορα στην εξάλειψη πιθανοτήτων φαινομένων ξεσπάσματος πυρκαϊών όπως αυτής του περασμένου Σαββάτου στην παραποτάμια περιοχή του Αξιού στο ύψος του Πολυκάστρου τέσσερα με πέντε χιλιόμετρα νοτίως της πόλης και ευνοήτως στα ζητήματα άρδευσης όλων των θερινών καλλιεργειών, ιδίως στις περιοχής της Αρτζάν-Αματόβου που είχαν πρόβλημα ακόμη και στην τεχνητή άρδευση, όπως εσχάτως δημοσιοποίησε ο «Μαχητής».