Μία αξέχαστη εμπειρία χορευτών της «Αρμονίας» στο Μαυροβούνιο

Πολιτισμός /

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η θερινή εκδρομή της «Αρμονίας» από 7 έως 10.7.18 στο Μαυροβούνιο.
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξης:


«…Μία ακόμη εμπειρία βίωσαν οι χορευτές του πολιτιστικού και φιλανθρωπικού συλλόγου «Η Αρμονία» το διάστημα 7-10 Ιουλίου στο Μαυροβούνιo.
Ως άξιοι «πρεσβευτές» της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, συμμετέσχαν στο εκεί πανευρωπαϊκό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, με συγκροτήματα από Πολωνία, Βουλγαρία, Αρμενία, Τουρκία, Ρουμανία, Λευκορωσία και Ελλάδα στην πανέμορφη πόλη Μπούντβα, εκπροσωπώντας την πόλη μας και την Πατρίδα μας με χορούς από την Θράκη.


Το κοινό ενθουσιασμένο, καταχειροκρότησε την ελληνική συμμετοχή που με επαγγελματισμό αλλά και ζήλο παρουσίασε τους θρακιώτικους χορούς και το «παρέσυρε» στους ζωηρούς ρυθμούς τους.


Χορευτές και συνοδοί είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην κοσμοπολίτικη πόλη Κότορ με τα εντυπωσιακά κάστρα, ανάκτορα και εκκλησίες που χρονολογούνται από τον 13ο αιώνα.


Η επιστροφή επιφύλαξε σε όλους μια έκπληξη γεμάτη συγκίνηση και θρησκευτική ανάταση.
Ο καθεδρικός ιερός ναός της Αναστάσεως του Κυρίου στα Τίρανα, εντυπωσίασε με την μοντέρνα εξωτερική αρχιτεκτονική και την απλότητά του.

Η έκπληξη συνεχίστηκε και στην Κορυτσά, αντικρίζοντας τον μεγαλοπρεπή καθεδρικό ιερό ναό της Αναστάσεως του Κυρίου που χτίστηκε το 1992 και είναι ο κύριος ορθόδοξος της Αλβανίας.


Επιστρέψαμε στην πόλη μας γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις και προσμένουμε την επόμενή μας συμμετοχή σε αξιόλογο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών εντός και εκτός της χώρας μας».

Περισσότερα

Εκδηλώσεις εκπαιδευτικού, πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα διοργανώνει η εφορεία αρχαιοτήτων Κιλκίς

Από την εφορεία αρχαιοτήτων Κιλκίς δημοσιοποιήθηκε πρόγραμμα εκδηλώσεων εκπαιδευτικού, πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, τις οποίες διοργανώνει εντός του τρέχοντος μηνός. […]

Δείτε ακόμα