Από τον μεθοριακό σταθμό Ευζώνων οι νέες κινητοποιήσεις παραγωγών

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΠΑΙΟΝΙΑΣ

Την συμμετοχή σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας αποφάσισαν τα μέλη του αγροτοκτηνοτροφικού συλλογου Παιονίας κατά την διάρκεια της σνέλευσης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 18.7.16 στο πολιτιστικό κέντρο του Πολυκάστρου με την συμμετοχή σε αυτήν περίπου πενήντα μελών του.

Στο πλαίσιο της απόφασης τα μέλη του συλλόγου θα συγκεντρωθουν στις 11 το πρωί της Πέμπτης 28.7.16 στην περιοχή του μεθοριακού σταθμού των Ευζώνων επί δίωρο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας «στα αντιαγροτικά και αντιλαϊκά μέτρα που ψήφισε και άρχισε την εφαρμογή τους προσφάτως η κυβέρνηση» όπως τονίζουν.

Μία τέτοια εξέλιξη ήταν το πιθανότερο να συμβεί, καθώς το κλίμα στις τάξεις των μελών του συλλόγου και παραγωγών από την περιοχή του δήμου Παιονίας είναι ιδιαίτερως βαρύ μετά τις πρόσφατες κυβερνητικές πρωτοβουλίες κυρίως στο θέμα ασφάλισης και φορολόγησης των παραγωγών.

Το ζήτημα της ενδεχόμενης συμμετοχής σε αγροτικές κινητοποιήσεις και δη καταμεσίς του θέρους κάτι στο οποίο δεν μας έχουν συνηθίσει οι παραγωγοί έρχεται, όπως δήλωσε στον «Μαχητή» ο κ. Θωμάς Καρυπίδης ως απότοκο της πρόσφατης συνεδρίασης στην Βέροια, το Σάββατο 9.7.16 της πανελλήνιας συντονιστικής επιτροπής «μπλόκων» που είχαν λάβει μέρος στις μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις του περασμένου Χειμώνα, όπου συμμετέχει και αντιπροσωπεία παραγωγών από την περιοχή της Παιονίας με επικεφαλής του ίδιο και την συμμετοχή του ταμία του συλλόγου Ηλία Παπαχρήστου τον εκ των αντιπροσώπων του συλλόγου Ιορδάνη Φρονιμόπουλου και των παραγωγών που συμμετέσχον στις κινητοποιήσεις του Χειμώνα Σάκη Φρονιμόπουλου και Μάκη Καρυπίδη.

Κινητοποιήσεις, που ως γνωστόν δεν απέφεραν ουσιαστικά αποτελέσματα καθώς η κυβέρνηση προχώρησε μεταξύ άλλων στα μέτρα επιβολής μεγαλύτερης φορολόγησης και καταβολής υψηλότερων ασφαλιστικών εισφορών στους παραγωγούς «κατά παράβαση όσων είχαν συμφωνηθεί στην τότε συνάντησή των με τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσιπρα», όπως διατυπώθηκε στις εργασίες της σύσκεψης.

Μία διαπίστωση, που ουσιαστικώς σηματοδοτεί την λογική της πρωτοβουλίας γιά την συνδιάσκεψη της Βέροιας αλλά και την πραγματοποίηση μιάς πολύ ευρύτερης με την συμμετοχή όλων όσων δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα που αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί στα μέσα του προσεχούς Οκτωβρίου, στο πλαίσιο «ενδυνάμωσης του πνεύματος των μπλόκων αλλά και της ενότητας των αγροτών» που η αλήθεια είναι ότι δοκιμάσθηκε αρκετά στις κινητοποιήσεις του περασμένου Χειμώνα.