Μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις σε Κιλκίς και Πολύκαστρο για την Μακεδονία

Πολιτική /

Παλμός, συνθήματα, σημαίες και πανό στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία σε Κιλκίς και σε Πολύκαστρο, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 6.6.18 από την «Επιτροπή για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» και τον δήμο Κιλκίς και Παιονίας.

Περισσότεροι από 2.000 πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Eιρήνηςτου Κιλκίς που ήταν γεμάτη από κόσμο και κρατούσε στα χέρια του ελληνικές σημαίες, ντυμένοι στα γαλανόλευκα βροντοφώναξαν κατά της παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας, στέλνοντας βροντερό μήνυμα στην κυβέρνηση.

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε με ομιλία του γενικού αρχιερατικού επίτροπου της ιεράς μητροπόλεως Κιλκίς πρωτοσύγκελου πατήρ Γεώργιου Παντελίδη, και συνέχισε ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης και ο καθηγητής – διεθνολόγος Βενιαμίν Καρακωνστάνογλου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών Θεσσαλονίκης.

Το ίδιο συνέβη και στην κεντρική πλατεία Πολυκάστρου με περισσότερους από 2000 συμπολίτες να κατακλύζουν την πλατεία, εικόνα πρωτόγνωρη για την περιοχή. Ομιλητές της εκδήλωσης ο δήμαρχος Παιονίας και οικοδεσπότης Χρήστος Γκουντενούδης, ο μητροπολίτης Πολυκάστρου Αξιουπόλεως και Γουμενίσσης κ.κ. Δημήτριος και ο τέως πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης Δημήτριος Γαρούφας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Είναι τόσο …«νυχτωμένος»;

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Τετάρτης 5.12.18 ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Παύλος Τονικίδης ζήτησε με παρακλητικό […]