Με ποδηλατάδα έπεσε η αυλαία της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας» στον δήμο Κιλκίς

Κοινωνία /

Με μια χαλαρή ποδηλατική διαδρομή στο κέντρο της πόλης του Κιλκίς το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, που ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις ως προς τη συμμετοχή, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του δήμου Κιλκίς για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Κρατώντας γερά το τιμόνι πάνω από τετρακόσιοι πενήντα μικροί και μεγάλοι φίλοι του ποδηλάτου ξεχύθηκαν στους δρόμους, διέσχισαν την 21ης Ιουνίου, τον περιφερειακό δρόμο της Μ. Αλεξάνδρου και κατέληξαν στο δημαρχείο Κιλκίς από όπου δόθηκε και η εκκίνηση.

Η ποδηλατάδα είχε και αναμνηστικά δώρα είκοσι ποδήλατα, προσφορά του δήμου Κιλκίς, τα οποία μετά από κλήρωση παραδόθηκαν στους περιχαρείς νέους τους ιδιοκτήτες.

Οι δράσεις του δήμου Κιλκίς, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, αποσκοπούσαν στην ενθάρρυνση των πολιτικών προώθησης βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ότι αφορά τη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Πού βρίσκεται… η αλήθεια;

Ο δήμος Κιλκίς επιδεικνύει μέριμνα γιά το θέμα των αδέσποτων ζώων και συνεργάζεται με τους φιλοζωικούς φορείς, διαβεβαίωσε ο αρμόδιος […]