Με μαύρα περιβραχιόνια παρέλασαν οι μαθητές και μαθήτριες του Ευρώπου

Γενικά /

Μαύρα περιβραχιόνια επέλεξαν να φορέσουν οι μαθητές του γυμνασίου και του γενικού λυκείου Ευρωπού στη σημερινή τους παρέλαση για να διαμαρτυρηθούν με αυτόν τον τρόπο για τα δικαιώματά τους στην εκπαίδευση και στην παιδεία.

Υπενθυμίζετε πως οι μαθητές της β΄ και γ΄ τάξης του λυκείου δεν παρακολουθούν μαθήματα θετικής κατεύθυνσης, καθώς δεν έχουν έρθει ακόμη καθηγητές. Συνέπεια αυτού είναι να πραγματοποιούνται μόνο τα μαθήματα γενικής παιδείας, δηλαδή να γίνεται μάθημα δύο ώρες την ημέρα.

Οι μαθητές ως γνωστόν κάνουν κατάληψη στο σχολικό τους κτίριο, σε μία προσπάθεια να ακουστούν, καθώς στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα συμμετέχουν σε πανελλήνιες εξετάσεις με στόχο να εισαχθούν στις σχολές που έχουν επιλέξει, αλλά… δεν έχουν διδαχθεί ακόμη κανένα από τα εξεταζόμενα αυτά μαθήματα.

Οι μαθητές τους ΓΕΛ Ευρωπίου έχοντας στο πλευρό τους τους γονείς τους έχουν προγραμματισμένη διαμαρτυρία το πρωί της Τρίτης 29.10.19, έξω από το δημαρχείο Πολυκάστρου για να τους παραδώσουν ψήφισμα.

Για τον λόγο αυτό οι μαθητές εξέδωσαν και δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρουν τα εξής:

«Σήμερα 28η Οκτωβρίου 2019, οι μαθητές λυκείου – γυμνασίου Ευρωπού συμμετείχαμε, όπως κάθε χρόνο, στην παρέλαση και στις εορταστικές εκδηλώσεις του τόπου μας για να τιμήσουμε την μνήμη των αγωνιστών και αγωνιστριών του έπους του ’40.

Η σημερινή όμως παρέλαση ήταν διαφορετική από τις προηγούμενες. Οι μαθητές και οι μαθήτριες παρελάσαμε φορώντας μαύρο περιβραχιόνιο.

Όχι προφανώς για να αμαυρώσουμε τις εορταστικές εκδρηλώσεις στην μνήμη των ηρώων και των ηρωίδων, αλλά για το ακριβώς αντίθετο, να δηλώσουμε ότι κάνουμε το ελάχιστο για να συνεχίσουμε τον αγώνα τους για μια ελεύθερη πατρίδα, για μια πατρίδα υπεύθυνων και ενεργών πολιτών που αγωνίζονται για διαχρονικές αξίες και ιδανικά.

Οι πρόγονοί μας αγωνίστηκαν για την Ελευθερία μας, εμείς αγωνιζόμαστε για το μέλλον μας, για το μέλλουν του τόπου μας. Και το μέλλον μας περνά μέσα από την Παιδεία μας. Μια Παιδεία που τη βλέπουμε, δυστυχώς, να απαξιώνεται και να υποβαθμίζεται.

Πώς αλλιώς να ερμηνεύσουμε την μη έγκριση, από την πολιτεία, δύο τμημάτων ομάδων προσανατολισμού της γ’ λυκείου του σχολείου μας; Σεβόμαστε τους νόμους και καταλαβαίνουμε τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι εκάστοτε κυβερνώντες για να μας εξασφαλίσουν δημόσια δωρεάν παιδεία.

Αλλά επίσης θεωρούμε ότι η Παιδεία δεν θα πρέπει να μπαίνει στη στενή λογική του ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΟΥ κόστους-οφέλους. Η επένδυση στην Παιδεία είναι επένδυση στον άνθρωπο, στον Έλληνα και στην Ελληνίδα και σε όσους τιμούν με την παρουσία τους και την διαμονή τους την χώρα αυτή.
Για το λόγο αυτό σας καλούμε:

ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΤΕΛΑ ΞΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΟΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΚΡΙΤΙΚΟΥ ΑΥΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ (ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ)».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Στα «φυτώρια» λέμε «ναι»

Ο συνδυασμός της πολυδιάσπασης με τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης συνετέλεσε τα τελευταία στην αποδυνάμωση της «προθήκης» κοινώς «βιτρίνας» του […]