Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Πολυούχων του Κιλκίς Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων

Κοινωνία /

Προεξήρχε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Γουμενίσσης κκ.Δημήτριος

Με κάθε επισημότητα η πόλη του Κιλκίς γιόρτασε με μεγαλοπρέπεια την Κυριακή 28.11.19, τους πολιούχους Αγίους Πεντεκαίδεκα Ιερομάρτυρες, τους εν Τιβεριουπόλει αθλήσαντες και μαρτυτικώς τελειωθέντες, εφόρους, προστάτες και πολιούχους του Κιλκίς, με τη λαμπρή τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον ιερό ναό των Πολιούχων του Κιλκίς.

Του πανηγυρικού Όρθρου χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Γουμενίσσης κκ.Δημήτριος, ο οποίος και προέστη της Θείας Λειτουργίας και συλλειτούργησαν ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Ν. Ιωνίας κκ.Γαβριήλ και ο οικείος μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κκ.Βαρθολομαίος.

Ο ποιμενάρχης του Κιλκίς κκ.Βαρθολομαίος τόνισε ότι σήμερα όλος ο Ορθόδοξος Χριστιανικός κόσμος στρέφει το βλέμμα του στο Κιλκίς και μοιράζοται τη χαρά μας για τους Αγίους προστάτες μας.

«Εδώ, στην όμορφη πόλη μας, ενωμένοι και αγαπημένοι δοξολογούμε τον Τριαδικό Θεό και αναπέμπουμε ευχαριστήρια δέηση για το δώρο του, τους θεοτίμητους Αγίους που μας σκέπουν και μας προστατεύουν. Ενότητα που οφείλουμε να διατηρήσουμε και να διαφυλάξουμε για την αγάπη μας στον Χριστό και στην πατρίδα μας. Χρόνια Πολλά!

Τον θείο λόγο κήρυξε ο προεστός της Ευχαριστιακής Συνάξεως, σεβασμιώτατος μητροπολίτης Γουμενίσσης κκ. Δημήτριος, μιλώντας σχετικά με τους σήμερα τιμώμενους Αγίους.

Στο τέλος, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κκ.Βαρθολομαίος απένειμε το οφφίκιο του πρωτοπρεσβύτερου στον προϊστάμενο του ναού πάτερ Πολύκαρπο Κοντοζίδη, συγχαίροντάς τον για την άρτια διοργάνωση της πανηγύρεως.

Λόγω των αυστηρών υγειονομικών μέτρων αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιερής εικόνας των Αγίων περιμετρικά των δρόμων του ναού προς ευλογία της πόλης και των ευσεβών πιστών.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Αλλιώς στην Παιονία

Μπορεί πραγματικά ο «πάγκος» των αιρετών στελεχών στην παράταξη της πλειοψηφίας στον δήμο του Κιλκίς να είναι πολύ περιορισμένος, αν […]

«Άρχισαν …τα όργανα»

Είχαμε γράψει προ ολίγου καιρού γιά το γεγονός της αθώωσης από το τριμελές εφετείο Θεσσαλονίκης όλων όσων είχαν κατηγορηθεί για […]