Στην «πρώτη γραμμή» της «μάχης» εναντίον του διασυνοριακού παρεμπορίου το ΕΒΕ Κιλκίς

Οικονομία /

Στην συνεδρίαση της διευρυμένης επιτροπής γιά το παρεμπόριο, που συγκάλεσε η κεντρική ένωση επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και διεξήχθη στο επιμελητήριο Πιερίας, στην Κατερίνη, συμμετέσχε ο πρόεδρος του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου (ΕΒΕ) Κιλκίς, Χρήστος Χατζημλάδης.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

« … Κατά την τοποθέτησή του ο κ.Χατζημλάδης αναφέρθηκε γιά ακόμη μία φορά στο μείζον ζήτημα του διασυνοριακού εμπορίου, που πλήττει τις τοπικές επιχειρήσεις, και στις προσπάθειες που καταβάλλονται και από το ΕΒΕ Κιλκίς, ώστε το πρόβλημα να περιοριστεί.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της ΚΕΕΕ και της ΔΙΜΕΑ (διϋπηρεσιακής μονάδας ελέγχου αγοράς) του υπουργείου ανάπτυξης, ώστε να αναληφθούν ουσιαστικές δράσεις γιά την πάταξη του παρεμπορίου.

Ως συνέχεια της υπογραφής του μνημονίου, και βάσει αυτών που προβλέπει , ο διοικητής της ΔΙΜΕΑ Χαράλαμπος Μελισσινός, συναντήθηκε την Παρασκευή 20.5.22 με τον πρόεδρο του ΕΒΕ Κιλκίς Χρήστο Χατζημλάδη και τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Γουμένισσας Αθανάσιο Τραχανίδη, στο μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων, προκειμένου να ορισθεί από κοινού ο χώρος που θεωρείται κατάλληλος για την εγκατάσταση ενός isobox .

Πρόκειται γιά μία κατασκευή, που θα τοποθετηθεί αμέσως μετά την είσοδο από το τελωνείο, ώστε να ελέγχονται τα προϊόντα που εισέρχονται. «Έχουμε πει πολλές φορές», δήλωσε ο κ.Χατζημλάδης, «ότι ένα θέμα, που «καίει» τις επιχειρήσεις του νομού μας, είναι το διασυνοριακό παραεμπόριο.

Ως επιμελητήριο έχουμε θέσει το θέμα κατά καιρούς σε όλους τους αρμόδιους και σε κάθε επιτροπή, καταθέτοντας τις προτάσεις μας γιά την επίλυσή του. Βάσει, λοιπόν, όσων προβλέπονται στο μνημόνιο συνεργασίας με τη ΔΙΜΕΑ ορίσαμε από κοινού με τον διοικητή της υπηρεσίας έναν πιθανό χώρο για την εγκατάσταση isobox, μέσω του οποίου θα ελέγχονται τα προϊόντα, που εισέρχονται στον νομό μας.

Θεωρούμε, ότι η συγκεκριμένη εγκατάσταση θα λειτουργήσει βοηθητικώς στον αγώνα, που δίνουμε για την πάταξη του παρεμπορίου».

Περισσότερα

ALUMIL: Η μοναδική ελληνική εταιρεία που παράγει ανακυκλωμένο, «πράσινο» αλουμίνιο γιά όλα τα αρχιτεκτονικά της συστήματα

Η ALUMIL βρίσκεται σταθερά μπροστά στους τομείς της βιωσιμότητας και της κυκλικής οικονομίας. Η βασική αιτία πίσω από αυτή την εξέλιξη είναι το γεγονός ότι […]

Δείτε ακόμα