Την επιχειρηματικότητα του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς παρουσίασαν οι μαθητές του

Εκπαίδευση /

Ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς και παρακολούθησε, μαζί με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Ιωάννη Μπρατάκο και τον πρόεδρο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων Χάρη Λαμπρόπουλο, την παρουσίαση της μαθητικής εικονικής επιχείρησης Microgreens – Magicgreens.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή ιδέα, η οποία με γνώμονα την αντιμετώπιση της ανθυγιεινής διατροφής και της εφηβικής παχυσαρκίας, που εξελίσσεται σε σύγχρονη μάστιγα στη χώρα μας, προωθεί την καλλιέργεια μικρολαχανικών σε συνθήκες μικροκλίματος με εσωτερικό σύστημα παραγωγής εξαρτήματα παλιών υπολογιστών.

Τα μικρολαχανικά (ραπανάκι, μουστάρδα, κόκκινο λάχανο) που καλλιεργεί ο Όμιλος Δημιουργικότητας και Καινοτομίας της μαθητικής κοινότητας του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς και διακρίνονται για την υψηλή θρεπτική τους αξία αναπτύσσονται σε αυτοματοποιημένο περιβάλλον σε συνεπτυγμένο κύκλο παραγωγής.

Η επαναχρησιμοποίηση ηλεκτρονικών υπολογιστών που βρίσκονται σε απόσυρση, το χαμηλό κόστος εισροών της καλλιέργειας των υπερτροφών όπως και το μικρό τους ενεργειακό αποτύπωμα αποτελούν δείγματα καλής πρακτικής στην κυκλική οικονομία, ως μέρος της φιλοπεριβαλλοντικής δραστηριότητας του σχολείου.

Τόσο ο δήμαρχος Κιλκίς όσο και ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, ο οποίος έχει οριστεί ως εμπνευσμένος μέντορας, εντυπωσιάστηκαν από το μαθητικό επιχειρηματικό εγχείρημα και συνεχάρησαν θερμά τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους Σταύρο Κατσαρώνα και Ελένη Σιδηροπούλου για την καινοτόμα πρωτοβουλία.

Η μαθητική εικονική επιχείρηση ακολουθώντας τους κανόνες του μάρκετινγκ για τη στοχευμένη διείσδυσή της στην επιχειρηματική αγορά με ενδιαφερόμενους πελάτες νοσοκομεία, ξενοδοχεία, γηροκομεία, εστιατόρια, σχολικά κυλικεία κ.α. θα παρουσιάσει το επιχειρηματικό της σχέδιο μέσα στις επόμενες ημέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Γεννηματάς».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Οι άνεργοι επιτυχόντες του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας καλούνται να επιλέξουν πάροχο κατάρτισης

Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ ΜΕΠΕ-ΚΔΒΜ πιστοποιημένος πάροχος κατάρτισης των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, ενημερώνει τους επιτυχόντες της δράσης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω […]