Μ.Θεμιστοκλέους: «Πρότυπο το Κ.Υ. Πολυκάστρου στην παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας»

Γενικά /

To κέντρο υγείας Πολυκάστρου επισκέφθηκε την Τρίτη 12.1.21 ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, συνοδευόμενος από την υποδιοικήτρια της 4ης ΔΥΠΕ Ειρήνη Χατζοπούλου.

Κατά την διάρκεια της εδώ παραμονής του ο κ. Θεμιστοκλέους ξεναγήθηκε από τον διευθυντή Θεοφύλακτο Γεωργιάδη στις εγκαταστάσεις του μοναδικού εντός των ορίων της περιφερειακής ενότητάς μας διασυνοριακού κέντρου υγείας και ενός από τα σημεία πρωτοβάθμιας φροντίδας που δέχεται τον μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών – ασθενών σε εθνικό επίπεδο, με πάνω από 60.000 προσελεύσεις επισκεπτών ετησίως.

Ταυτοχρόνως, ενημερώθηκε γιά τις εν γένει δράσεις στον τομέα παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας, αλλά και σε σχέση με την πληρότητά του σε επίπεδο προσωπικού, ιατρικού και νοσηλευτικού.

Αμέσως μετά, στην σύντομη τοποθέτησή του, ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο του κέντρου υγείας Πολυκάστρου, «το οποίο ουσιαστικώς αποτελεί πρότυπο στην παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και σημείο αναφοράς σε σχέση με τα αντίστοιχα κέντρα σε εθνικό επίπεδο, και δη αυτά των αστικών περιοχών που υπολείπονται σαφώς έναντι αυτού του Πολυκάστρου».

Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του σε σχέση με την δράση του ως εμβολιαστικού κέντρου (πάνω από 18,000 εμβολιασμούς έως σήμερα) γιά την αντιμετώπιση της πανδημίας και εξήρε την καθολική αποδοχή του εμβολιασμού από το προσωπικό του.

Συγχρόνως συνέστησε σε αυτό να εντείνει την προσπάθειά του στην ενημέρωση της ευρύτερης κοινότητας γύρω από την αναγκαιότητά του, με στόχο να «ανέβουν» τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού σε αυτήν», καθώς, όπως ανέφεραν και οι υπεύθυνοι του κέντρου, εμφανίζουν σημαντική κάμψη σε σχέση με τα αρχικά στάδια.

Περισσότερα

Διακοπή ρεύματος το Σάββατο σε Μεταξοχώρι, Πλαγιοχώρι, Κοκκινιά, Μελισσουργειό, Παρόχθιο, Ποντοκερασιά, Άγιο Μάρκο και Άγιο Αντώνιο

Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι το Σάββατο 23 Οκτωβρίου προγραμματίζεται διακοπή ηλεκτροδότησης στους οικισμούς […]

Δείτε ακόμα

Κρασιά για… Όσκαρ από τη Γουμένισσα

Μοναδική, πολυδιάστατη εμπειρία οινοτουρισμού, που περιλαμβάνει το φυσικό περιβάλλον, τους επισκέπτες, τους οινοπαραγωγούς, την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου και τα […]