Γενικά

Ας μην αφήσουμε στο έλεος του το δημοτικό πάρκο-“Κήπο” Κιλκίς

Της Μαρίας Κ. Μιχαηλίδου*

Αρκετό καιρό τώρα, διαβάζω και ακούω τους πολίτες να διαμαρτύρονται ως επί το πλείστον για το δημοτικό πάρκο – “Κήπο” Κιλκίς.

Καθώς βρίσκομαι στο στάδιο της προετοιμασίας της διπλωματικής μου διατριβής στο μεταπτυχιακό «Σχεδιασμός και διαχείριση αστικού πρασίνου» στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και απαιτείται και να έχω και φωτογραφικό υλικό, βγήκα την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 να συγκεντρώσω το υλικό που χρειάζομαι.

Το συγκεκριμένο πάρκο το διασχίζω καθημερινά και αμέτρητες φορές. Αυτό σημαίνει ότι το έχω δει σε όλες τις συνθήκες, είτε με πλήθος κόσμου, είτε χωρίς κόσμο και υπό διάφορες καιρικές συνθήκες. Το έχω παρατηρήσει και συγκεκριμένα εδώ και ένα χρόνο λόγω του μεταπτυχιακού μου που ειδικεύεται στα αστικά πάρκα, οφείλω να πω ότι πλέον παρατηρώ την κάθε λεπτομέρεια που αφορά το σύνολο μελέτης του έργου.

Ακούγοντας τους πολίτες και γνωρίζοντας πλέον πολύ περισσότερα από πολύ κόσμο στο κομμάτι αυτό, θα μιλήσω ως ειδικός. Δεν θα ρίξω ευθύνες. Δεν θέλω να κατηγορήσω. Δεν είναι δουλειά μου αυτή. Έχω κουραστεί πραγματικά να ακούω κατηγορίες αλλά και προτάσεις. Δεν πρόκειται να προτείνω. Το να υποβάλεις πρόταση για ένα τέτοιο έργο είναι σαν να συντάσει μελέτη του έργου αυτού. Αυτό ετοιμάζω τώρα, οπότε θα μιλήσω ως επιστήμονας.

Ας καταλάβουμε όλοι ότι το συγκεκριμένο πάρκο υπάρχει ως έργο επισήμως. Αυτό δεν αλλάζει. Επίσης, το συγκεκριμένο πάρκο έχει εξαιρετικά υλικά και δεν αναφέρομαι στο τσιμέντο. Καθώς χρήζει αρκετών βελτιώσεων, αν ασχοληθεί κάποιος (εύχομαι ειδικός), το Κιλκίς μπορεί να έχει ένα από τα πιο όμορφα πάρκα στην Ελλάδα. Ας μην το αφήσουμε στο έλεός του. Όλοι ενδιαφερόμαστε, μικροί και μεγάλοι, γι’ αυτό το πάρκο. Ας κάνουμε κάτι!

Επισυνάπτω ωρισμένες φωτογραφίες προς ενημέρωση αλλά και λίγο παραπάνω προβληματισμό. Σε αρκετές λήψεις συγχρόνως έλεγα: «Ε, όχι!», «Αν είναι δυνατόν!». Δυστυχώς πέρα από κινδύνους που υφίστανται στο ίδιο το έργο, υπάρχουν κίνδυνοι για την ίδια τη ζωή μας και κυρίως των παιδιών, που μέσα στο παιχνίδι τους μπορεί τόσο απλά να αγγίξουν μια σύριγγα.

*MSc Δασολόγου – Περιβαλλοντολόγου

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Εξέχουσα και επιτυχημένη

Νέα διάκριση γιά την Νατάσα Σωτηριάδου, καθώς η Εθνική Ασφαλιστική την βράβευσε ως εξέχουσα στον κλάδο ζωής της εταιρείας γιά […]