Η λύση σε κάθε πρόβλημα πρέπει να δίνεται αμέσως

Πολιτική /

Η καθημερινή μου επαφή τα τελευταία επτά χρόνια με τον συνάνθρωπο κάθε ηλικίας και πολύ περισσότερο, με τα άτομα με αναπηρία με ώθησε ώστε να επιθυμώ την άμεση ανάληψη ευθυνών και προσφοράς στην κοινωνία, ασχολούμενη με τα κοινά και τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης!

Η πρόταση του υποψηφίου δημάρχου μας Δημητρίου Κυριακίδη, τον Νοέμβριο του 2018, να στηρίξω ενεργά τον συνδυασμό του, με βρήκε αμέσως θετική, πιστεύοντας ακράδαντα ότι οι νέοι άνθρωποι πρέπει να είναι πρωτοπόροι και ενεργοί μέσα στην κοινωνία όταν τους δίνεται η ευκαιρία! Η επαγγελματική μου πορεία έως και σήμερα καθώς και η τριβή και ενασχόλησή μου με τα άτομα με αναπηρία σε ανήλικη και ενήλικη ζωή και τις δυσκολίες τόσο των ιδίων όσο και των οικογενειών τους μου δίδαξαν ότι η λύση στο πρόβλημα πρέπει να δίνεται άμεσα και με κάθε τρόπο!

Η εκπροσώπησή τους σε δημόσιες υπηρεσίες, όπου αυτό είναι απαραίτητο, συνέβαλε στο να κατανοήσω ότι η εξυπηρέτηση των ατόμων αυτών αλλά και γενικότερα του πολίτη, του πολίτη κάθε ηλικίας, με οποιαδήποτε ιδιαιτερότητα, πολλές φορές βρίσκει εμπόδια! Εμπόδια σε γραφειοκρατικές διαδικασίες, σε αμεσότητα, σε ενημέρωση, σε προσβασιμότητα, σε κατανόηση των ιδιαίτερων αναγκών, σε ανθρώπινη στήριξη και άμεση ανακούφιση μέσα από μια διαδικασία απουσίας ενσυναίσθησης του ανθρώπινου προβλήματος.

Ταυτόχρονα, η δράση μου αυτή πάνω σε καθημερινή βάση, με ώθησε ώστε να κατανοήσω την έννοια του αγώνα και της βιοπάλης, καθημερινής και πολυεπίπεδης που πάντα συνοδεύεται από ένα αληθινό συναίσθημα, μία ειλικρινή και ρεαλιστική σκέψη και ανατροφοδότηση είτε θετική είτε αρνητική. Έχοντας αποκομίσει όλα τα παραπάνω στοιχεία, αφουγκραζόμενη κάθε φορά την εμπειρία των ανθρώπων, πείρα ζωής και τις ανάγκες τους μέσα από μία διαδικασία καταγραφής τους, σχεδιασμού και αναζήτησης πηγών άμεσης κάλυψής τους, με πίστη στις ικανότητες μου και χωρίς καμμιάν ιδιοτέλεια, θέτω τον εαυτό μου στην κρίση των συνδημοτών μου.

* Υποψήφια δημοτική σύμβουλος Κιλκίς με
τον συνδυασμό «Κιλκίς Μπροστά», του υποψηφίου δημάρχου Δημήτρη Κυριακίδη

Περισσότερα

*Mνημόσυνο Φώφης Γεννηματά

Του Στέφανου Παραστατίδη Τις δύο φωτογραφίες μού έστειλε σήμερα στο e-mail μου ο Δημήτρη Ιωάννου (φωτογράφος της ΦΓ). Το πρώτο […]

Δείτε ακόμα