Οι λυόμενες κατασκευές στην δομή της Ν.Καβάλας και οι διαφωνίες για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού στο Δ.Σ. Παιονίας

Ειδήσεις Video /

Σε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ της δημοτικής αρχής και του δημάρχου Κωνσταντίνου Σιωνίδη και των δύο μειοψηφικών παρατάξεων με τους επικεφαλής Χρήστου Γκουντενούδη και Αναστάσιο Βασιλακάκη μετετράπη η συζήτηση με αφορμή την ενημέρωση από πλευράς του δημάρχου για την κατάθεση προσφυγής ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για την κυβερνητική απόφαση που αφορά την εγκατάσταση μεταναστών σε λυόμενα οικίσκους στην δομή της Νέας Καβάλας.

Μία πρωτοβουλία η οποία αναλήφθηκε ύστερα από απόφαση κατά πλειοψηφία στην οικονομική επιτροπή και με την οποία διαφώνησαν αμφότερες οι μειοψηφικές παρατάξεις για διαφορετικούς λόγους.

Με τον κ. Γκουντενούδη να κάνει μεταξύ άλλων λόγο «για μία κίνηση αργοπορημένη, μετά από διάστημα ολιγωρίας και αμφιβόλου αξίας και αναποτελεσματική ως προς το περιεχόμενο της καθώς το κύριο επιχείρημα της για την αναλογία του 1% μεταξύ κατοίκων και μεταναστών έχει τον χαρακτήρα προφορικής δέσμευσης και δεν υπάρχει νομοθετημένο σε επίσημο έγγραφο», χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία κατάθεσης της προσφυγής ως «επικοινωνιακού επιπέδου, χρονοβόρα και με κόστος για τον δήμο με την οποία δεν συμφώνησε όταν ελήφθη στην οικονομική επιτροπή και συνεχίζει βεβαίως να διαφωνεί».

Την διαφωνία του για την πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής εξέφρασε και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αναστάσιος Βασιλακάκης χαρακτηρίζοντας την στάση στο ζήτημα του προσφυγικού της πρώην υπό τον κ. Γκουντενούδη και νυν υπο τον κ. Σιωνίδη διοίκησης του δήμου ως «υποκριτική», εστιάζοντας εκτός των άλλων «στις αιτίες που γεννούν τα προβλήματα της προσφυγιάς, δηλαδή τον καπιταλισμό και οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ».

Στον αντίλογο του ο δήμαρχος Παιονίας υπερασπίστηκε την πρωτοβουλία της διοίκησης του εκφράζοντας την λύπη του σε ότι αφορά την επιχειρηματολογία του κ. Γκουντενούδη για το χαμηλό κόστος της προσφυγής.

Παράλληλα τόνισε ότι δεν υπήρξε θέμα ολιγωρίας από μέρους της δημοτικής αρχής, «όχι μόνον διότι η πολιτική της αντίδραση ήταν άμεση αλλά και διότι η νομική ήταν αδύνατον να αναληφθεί αντίστοιχα λόγω της μη λειτουργίας των δικαστηρίων την περίοδο της πανδημίας, ενώ δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική για ολιγωρία από μέρους του πρώην δημάρχου Παιονίας επισημαίνοντας ότι επί πέντε χρόνια και υπο συνθήκες πολύ ευνοϊκότερες για επιτυχή αποτελέσματα δεν ανέλαβε ανάλογες πρωτοβουλίες».

Αναλυτικότερα για το τι επιχειρήματα διατύπωσαν συμπολίτευση και μειοψηφίες, το γιατί διαφώνησαν στην επιλογή προσφυγής στο ΣτΕ, αλλά και γενικότερα στο πως αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή το θέμα του μεταναστευτικού, το οποίο λαμβάνει μία πιο ανησυχητική διάσταση, όπως παρατήρησε στην τοποθέτηση του ο κ. Σιωνίδης, μετά την πρόσφατη κυβερνητική επιλογή να τοποθετήσει λυόμενες κατασκευές στην δομή της Νέας Καβάλας, όπως και και όσα άλλα συζητήθηκαν στην διαδικασία των ερωτήσεων-τοποθετήσεων-αναφορών μπορείτε να παρακολουθήσετε στα βίντεο.

Περισσότερα
ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ

Γυμνάσιο Αξιούπολης: «Μπλόκο γονέων στην απόφαση να το ορίσουν ως μοναδικό σχολείο για μαθητές τρίτων χωρών»

Mάσκες προσώπου, αποστάσεις μεταξύ των και αντισηπτικά υγρά απολύμανσης των χεριών οι σημερινοί πρωταγωνιστές του εφετινού Αγιασμού γιά την λόγω […]

Θ.Βαφειάδης: «Με τις συμπεριφορές τους αποθαρρύνουν κάθε σοβαρό άνθρωπο να αναμιχθεί στα αυτοδιοικητικά πράγματα»

Το είχε προαναγγείλει, όπως δημοσιοποιήθηκε και από το δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή», το έκανε επισήμως πράξη, καταθέτοντας την σχετική δήλωση […]

Δείτε ακόμα

Οργισμένη αντίδραση Κ.Κιλτίδη προς την διοίκηση του νοσοκομείου Κιλκίς: «Δεν δικαιώνει, δεν στηρίζει και απορυθμίζει την λειτουργία του»

Λυπάμαι που αναγκάζομαι να αναδείξω την αμέλεια και ανεπάρκεια της διοίκησης του νοσοκομείου Κιλκίς, όταν η χώρα δοκιμάζεται σε μείζονα […]