«Λύγισε» στην «μάχη» με τον νέο κορωνοϊό ο 63χρονος Δημήτρης Ταταρίδης

Κοινωνία /

Αυτήν την φορά η καμπάνα χτύπησε γιά τον παλαίμαχο συνδικαλιστή της τοπικής αυτοδιοίκησης Δημήτρη Ταταρίδη.

Έτσι, ένας ακόμη αναγνωρίσιμος συμπολίτης μας, με καταγωγή από την Κορωνούδα, προστέθηκε στην ήδη … πολυσέλιδη κατάσταση οδυνηρών απωλειών του «πολέμου» με τον νέο κορωνοϊό, «βυθίζοντας» σε «βαρύ» πένθος την κοινωνία του Κιλκίς, πόλης και νομού.
Και τούτο, διότι ο εκλιπών, ως υπάλληλος του δήμου Κιλκίς, συνδύαζε την συνέπεια στην εργασία του με την εξυπηρετικότητα γιά …όλο τον κόσμο, ενώ ως αυτοδιοικητικός συνδικαλιστής εργάσθηκε αόκνως και αγωνίσθηκε με όλες τις δυνάμεις του γιά τα θέματα, ζητήματα και προβλήματα του χώρου.

Επί πλέον, ως εργασθείς επί μακρόν και στο Δημόσιο Ταμείο, είχε ενεργό ανάμιξη και στα τεκταινόμενα του συνδικαλιστικού χώρου του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ως κατ’ επανάληψιν διοικητικό στέλεχος του νομαρχιακού τμήματος Κιλκίς της ΑΔΕΔΥ. Φυσικά, στον συνδικαλιστικό φορέα της τοπικής αυτοδιοίκησης ήταν …μονίμως πανταχού παρών, θητεύσας και στην προεδρεία τόσο του συλλόγου εργαζομένων στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) νομού Κιλκίς (μετέπειτα Κιλκίς και Παιονίας) όσο και του αντιστοίχου των συνταξιούχων.

Το ίδιο αεικίνητος ήταν και στους φορείς συνταξιούχων πολιτικών δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων των ΟΤΑ, με συμβολή αφ’ ενός μεν στην προώθηση όλων των θεμάτων και ζητημάτων τους, αφ’ ετέρου δε στην ίδια την απρόσκοπτη λειτουργία τους.
Ο κύκλος των γνωριμιών του διευρύνθηκε και μετά την συνταξιοδότησή του χάρη στην ενασχόλησή του με την μελισσοκομία, με την οποία ασχολήθηκε ακριβώς επειδή ήταν … αεικίνητος.

Και ήταν φύσει αδύνατον γι’ αυτόν να … «κάθεται με σταυρωμένα χέρια»!

Εκείνο, το οποίο τον καταξίωσε στην κοινή γνώμη και συνείδηση, ήταν το ότι, ενώ ανήκε σε συγκεκριμένο ιδεολογικό και πολιτικό χώρο, τον οποίο , μάλιστα, υπηρέτησε με συνέπεια ως ενεργό στέλεχός του, δεν λειτούργησε ποτέ με δύο μέτρα και δύο σταθμά τόσο στον επαγγελματικό και στον συνδικαλιστικό χώρο του όσο και στις ανθρώπινες σχέσεις του, θέτοντας τις τελευταίες υπεράνω πάσης άλλης επιλογής. Και αυτό, σε συνδυασμό με την πάντα «ανοικτόκαρδη» διάθεσή του και την συμπεριφορά του «κλασικού ανθρώπου της παρέας», τον καθιστούσε αγαπητό σε όλους τους συμπολίτες.

Γι’ αυτό ακριβώς «πάγωσε» και αισθάνθηκε «φτωχότερη» η κοινωνία του νομού Κιλκίς αμέσως με το θλιβερό άγγελμα της πρόωρης απώλειάς του.

Όμως, όπως συμβαίνει με κάθε τέτοιο άνθρωπο, αυτή η κοινωνία θα στερείται στο εξής μόνο της φυσικής παρουσίας του Δημήτρη Ταταρίδη.

Η μορφή του και ο όλος βίος και πολιτεία του έχουν «χαραχθεί» τόσο «βαθιά» στην συλλογική συνείδηση, που θα … συνεχίσει να ζη ανάμεσά μας και δεν θα ξεχασθεί ποτέ.

Καλό «ταξίδι», λοιπόν, για τα «ουράνια δώματα», καλέ μας άνθρωπε και φίλε Δημήτρη Ταταρίδη.

Και καλή Ανάσταση.

Συλλυπητήριο νομαρχιακής επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Κιλκίς

Τα μέλη της Ν.Ε του Κινήματος Αλλαγής νομού Κιλκίς εκφράζουμε την απερίγραπτη θλίψη μας για τον απροσδόκητο χαμό του συντρόφου μας Δημήτρη Ταταρίδη.
Ο Δημήτρης Ταταρίδης υπήρξε ένας ευσυνείδητος υπάλληλος του δήμου Κιλκίς αλλά και ένας μαχητικός συνδικαλιστής που μέσα από τα οικεία συνδικαλιστικά όργανα και την ΑΔΕΔΥ έδωσε σημαντικούς κοινωνικούς αγώνες για τους συναδέρφους του και τον τόπο του, πρεσβεύοντας αρχές και αξίες για μια καλύτερη κοινωνία.
Παράλληλα όμως, όντας ενεργό μέλος της νομαρχιακής επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Κιλκίς, υπήρξε ένας δυναμικός και αεικίνητος σύντροφος που στήριξε με όλες του τις δυνάμεις το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ.
Στους οικείους του και στην οικογένεια του ευχόμαστε καλή δύναμη και κουράγιο για την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου.
Καλό παράδεισο σύντροφε Δημήτρη Ταταρίδη, ας είναι ελαφρύ το χώρα.

Δήλωση Υφυπουργού Γιώργου Γεωργαντά για την απώλεια του Δημήτρη Ταταρίδη

«Με θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του πρώην προέδρου του νομαρχιακού τμήματος Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Κιλκίς, Δημήτρη Ταταρίδη. Υπήρξε ένας ευσυνείδητος εργαζόμενος & συνδικαλιστής, που έχαιρε της εκτίμησης των συναδέλφων του και της κοινωνίας του Κιλκίς ευρύτερα. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Συλλυπητήρια δήλωση βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ν. Κιλκίς, Ειρήνης Αγαθοπούλου

Άλλος ένας θάνατος συμπολίτη μας συγκλονίζει την πόλη του Κιλκίς.
Ο Δημήτρης Ταταρίδης, μαχητικός συνδικαλιστής του τμήματος Κιλκίς της ΑΔΕΔΥ, δεν κατάφερε να κερδίσει την μάχη με τον κορονοϊό.
Προσωπικά, θα τον θυμάμαι όπως τον γνώρισα κατά τα πρώτα μου βήματα στην πολιτική, στις αντιμνημονιακές διαδηλώσεις του 2012-13, με τις συμφωνίες μας και τις διαφωνίες μας, αλλά πάντα στους δρόμους, δραστήριος και διεκδικητικός.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Συλλυπητήριο βουλευτή ΚΙΝ.ΑΛ. Γιώργου Φραγγίδη

Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε έναν ακόμη φίλο που τιμήθηκε πολλές φορές από τους συναδέλφους του και διετέλεσε πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ νομού Κιλκίς και του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων Ν. Κιλκίς, τον Δημήτρη Ταταρίδη.
Ο Δημήτρης ξεχώρισε για τους συνδικαλιστικούς του αγώνες και την διάθεσή του για προσφορά στο κοινό καλό. Η αφοσίωσή του στα ζητήματα που απασχολούσαν τους φίλους και συναδέλφους του ήταν το πρώτο του μέλημα από όποια θέση και αν υπηρέτησε.
Βαρύ το πλήγμα και για την σύζυγό του και τις δύο κόρες του. Ας είναι όλοι γεροί και να το θυμούνται.
Τα θερμά μου συλλυπητήρια.

Συλλυπητήριο ΣΥΡΙΖΑ ΚΙΛΚΙΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους συγγενείς και στους οικείους του Δημήτρη Ταταρίδη πρώην συνδικαλιστή και δημοτικό υπάλληλο.

Συλλυπητήριο νομαρχιακού τμήματος Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Κιλκίς

Με οδύνη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του συμπολίτη μας και πρώην προέδρου του νομαρχιακού τμήματος Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Κιλκίς, Δημήτριου Ταταρίδη.
Ο εκλιπών είχε για πολλά χρόνια και με συνέπεια εκπροσωπήσει τους εργαζόμενους του νομού, πρωτοστατώντας στον αγώνα για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων τους. Εντιμότητα, εργατικότητα, αγωνιστικότητα, ήταν μερικά από τα χαρακτηριστικά του.
Η εκτελεστική γραμματεία του νομαρχιακού τμήματος Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Κιλκίς, εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Συλλυπητήριο Στέφανου Παραστατίδη

Ο Δημήτρης Ταταρίδης ήταν ένας άνθρωπος της προσφοράς. Υπηρέτησε τον συνδικαλισμό με ανιδιοτέλεια, στήριξε την πολιτική μας παράταξη με αρχές και αξίες, προσέφερε στον τόπο του χωρίς ανταλλάγματα.
Ο Δημήτρης, πέρα από αγνός σύντροφος, ήταν και καλός φίλος. «Έφυγε» τόσο γρήγορα και τόσο άδικα.
Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Συλλυπητήριο μήνυμα δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη

Μετράμε, δυστυχώς, μια ακόμη ανθρώπινη απώλεια της φονικής πανδημίας στην Αυτοδιοίκηση.
Ο συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος, ο Δημήτρης Ταταρίδης, ένας ευσυνείδητος εργαζόμενος και συνδικαλιστής που τιμήθηκε από τους συναδέλφους του για τους αγώνες του ως πρόεδρος του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων Κιλκίς και Παιονίας δεν είναι πια μαζί μας. Εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Καλό Παράδεισο Δημήτρη.

Συλλυπητήριο Δημήτρη Τσαντάκη

Ο Δημήτρης Ταταριδης έχει ταυτίσει το όνομά του με την αγωνιστική κατάκτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Δυστυχως όμως από σήμερα θα είναι φτωχότεροι οι αγώνες για έναν πιο δίκαιο κόσμο. Ο Δημήτρης έφυγε άδικα.
Δημήτρη ήταν τιμή μου που συνεργαστήκαμε επί σειρά ετών στο δήμο Κιλκίς. Με λυπεί βαθύτατα ο θάνατος σου καλό σου ταξίδι.
Θερμά Συλλυπητήρια στην οικογένεια.

Συλλυπητήριο συλλόγου συνταξιούχων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας

Ο σύλλογος συνταξιούχων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας αποχαιρετά με βαθιά θλίψη και συγκίνηση το μέλος του συλλόγου, Δημήτρη Ταταρίδη που έφυγε απ’ τη ζωή νωρίς σε ηλικία σε ηλικία μόλις 61 ετών νικημένος από την κατάρα της εποχής, τον κορωνοϊό.
Ο αγαπητός και αξέχαστος συνάδελφος μας, ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου συνταξιούχων.
Ήταν εν υπηρεσία Ταμίας – προϊστάμενος της Ταμειακής Υπηρεσίας του ενιαίου Δήμου Κιλκίς.
Για πολλά χρόνια συνδικαλιστής του κλάδου των δημοτικών υπαλλήλων, επί σειρά ετών πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων δήμου Κιλκίς-Παιονίας και συνδικαλιστής της πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζομένων ΟΤΑ (ΠΟΕ-ΟΤΑ) και του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ. Ο αγαπητός μας και αξέχαστος Δημήτρης ήταν μπροστάρης στους αγώνες για τις διεκδικήσεις και τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στους ΟΤΑ.
Ο σύλλογος εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους συγγενείς και τους φίλους του.

Συλλυπητήριο ΔΕΕΠ Ν. ΚΙΛΚΙΣ ΝΔ
Εκφράζουμε στην οικογένεια και τους φίλους του εκλιπόντος θερμά συλλυπητήρια.
Η απώλεια ενός ακόμη συνανθρώπου μας, αποτελεί άλλη μια απόδειξη, σε όλες και όλους εμάς, ότι ο φονικός ιός δεν κανει καμια εξαίρεση και για το λόγο αυτό θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε ευλαβικά τις οδηγίες των ειδικών, λαμβάνοντας ολα τα μέτρα ατομικής προστασίας.
Και ασφαλώς μολις αρχίσει, ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού, να σπεύσουμε να κάνουμε το χρέος μας που δεν είναι άλλο από το να εμβολιασθουμε, κλείνοντας τα αυτιά σε σενάρια συνωμοσίας, που διακινούν μικρές, ευτυχώς, μειοψηφίες στην ελληνική κοινωνία. Πληροφορίες που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και την αλήθεια.
Αιώνια η μνήμη του Δ.Ταταριδη, ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή Του.

Συλλυπητήριο συλλόγου εργαζομένων Ο.Τ.Α. Κιλκίς – Παιονίας

O Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Κιλκίς – Παιονίας πενθεί για τον απροσδόκητο θάνατο του τέως Προέδρου του και εκ των ιδρυτικών μελών του Συλλόγου Δημήτριου Ταταρίδη.
Με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετούμε τον ευγενικό, εργατικό και ταπεινό συνάδελφο και εκφράζουμε στην οικογένεια του, στους οικείους του και στους πολλούς φίλους του τα πλέον θερμά συλλυπητήρια μας.
Ο φονικός ιός του κορωναϊού που σαρώνει τον πλανήτη ολάκερο στέρησε από τον Σύλλογο μας αλλά και την τοπική μας κοινωνία έναν μοναδικό άνθρωπο.
Ο Δημήτρης ως ενεργός εργαζόμενος υπηρέτησε όλα τα χρόνια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας τον πολίτη και τίμησε με την παρουσία του τον Σύλλογο μας του οποίου υπήρξε επί μακρόν Πρόεδρος.
Συνέδραμε και βοήθησε όλους τους συναδέλφους ανεξαιρέτως σε κάθε εργασιακό ζήτημα και ως άξιος συνδικαλιστής ήταν παρών σε όλους τους αγώνες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ο.Τ.Α. (ΠΟΕ-ΟΤΑ) αλλά και του Ν.Τ. Κιλκίς της ΑΔΕΔΥ προωθώντας τα δίκαια αιτήματα Υπαλλήλων και Εργαζομένων του τόπου μας.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει και είθε ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του δούλου Του εν ειρήνη. Αιωνία η μνήμη Του.

Συλληπητήρια επιστολή ΔΑΣ–ΟΤΑ εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας

Αποχαιρετούμε τον συνάδελφο, Δημήτρη Ταταρίδη, με βαθιά θλίψη αλλά και αγαλλίαση, γιατί ενώ δεν ζει πια ανάμεσα μας, αγωνίστηκε για να νικήσει η πραγματική ζωή, η ζωή με δικαιώματα, η ζωή με αξιοπρέπεια.
Διεκδίκησε επάξια και κατέκτησε να λέγεται ΑΝΘΡΩΠΟΣ, υπερασπιζόμενος πιστά τις αξίες της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης, της υπεράσπισης των δημόσιων αγαθών σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.
Υπερασπίστηκε με συνέπεια τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, εμπνευσμένος πάντα από τους αγώνες και τις θυσίες του λαού μας.
Σε μια εποχή που κυβερνήσεις και εργοδοσία προσπαθούν να πάρουν πίσω τα πάντα, να βάλουν στο γύψο τη συνδικαλιστική δράση, να φιμώσουν κάθε φωνή διεκδίκησης, οι συλλογικοί αγώνες, στους οποίους συμμετείχε ο Δημήτρης, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία.
Οι αγώνες αυτοί θα συνεχιστούν, οι αγώνες αυτοί γράφουν ιστορία και διατηρούν άσβεστη τη μνήμη ανθρώπων, σαν τον Δημήτρη, μέχρι την τελική δικαίωση.
Θα τον θυμόμαστε πάντα.

Περισσότερα

Για την Άννα. Έτσι απλά…

Μαχήτρια του καρκίνου του μαστού για μία δεκαετία περίπου, αγωνιζόταν ακολουθώντας πιστά τις συμβουλές των ογκολόγων της. Διετέλεσε μέλος του […]

Δείτε ακόμα

Ασυγκράτητη χαρά!

Ήταν τέτοια η χαρά του αντιδημάρχου καθαριότητας πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού Παιονίας Γιάννη Συμεωνίδη γιά την αγορά τριών νέων καινούργιων οχημάτων […]