Λαμπρή οι πανήγυρης της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Α.Νεκταρίου

Κοινωνία /

Με λαμπρότητα πανηγύρισε την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου η φερώνυμος ιερά μονή του Κιλκίς.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται τα εξής:

«Σε κλίμα ευφροσύνης και πνευματικής χαράς, πανηγύρισε η ιερά ανδρώα μονή του Αγίου Νεκταρίου Κιλκίς την εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του σύγχρονου Αγίου της Ορθοδοξίας Αγίου Νεκταρίου, επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού του εν Αιγίνη.

Παραμονή της εορτής, την Δευτέρα 2.9.19, ευσεβείς πιστοί προσκυνητές γέμισαν το μοναστηράκι που βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη του Κιλκίς και εξωραΐζεται συνεχώς, για να συμμετάσχουν στον Μέγα πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ και συμπροσευχηθέντων του ηγουμένου της πανηγυρίζουσας ιεράς μονής πανοσιολογιώτατου αρχιμανδρίτου π. Επιφανίου Θεοδωρίδη και του ηγουμένου της ιεράς ανδρώας μονής Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς πανοσιολογιώτατου αρχιμανδρίτου π. Αρσενίου Ιωάννου. Μετείχαν επίσης και ιερείς και διάκονοι της ιεράς μητροπόλεως.

Στη κήρυγμά του ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης κκ Εμμανουήλ υπογράμμισε το γεγονός, ότι οι Χριστιανοί αισθάνονται οικεία πρόσωπα τους Αγίους, οι οποίοι δόξασαν και δοξάστηκαν από τον Θεό και πλημμυρίζουν με την χάρη τους τον κόσμο. Τόνισε ότι η μορφή και ζωή του θαυματουργού Αγίου μας διδάσκει πολλά στη ζωή μας και ευχήθηκε ο Άγιος να σκέπει τους πιστούς στον πνευματικό τους αγώνα και να ξεπερνούν τις δυσκολίες τους.

Την κυριώνυμο ημέρα, Τρίτη 3.9.19, τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία ενώ νωρίτερα ο καθιερωμένος Αγιασμός. Στο κήρυγμά του ο ηγούμενος της μονής αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος μίλησε για τις δυσκολίες που συναντά ο Χριστιανός ευρισκόμενος στο δρόμο του Θεού, ο μόνος δρόμος για τον άνθρωπο, «αφού είναι δημιουργήμενος από τον Θεό για να ζη μαζί Του ενωμένος».

Επεσήμανε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Άγιος Νεκτάριος, ο οποίος υπέμεινε τις δοκιμασίες «και στο τέλος δοξάστηκε από τον Τριαδικό Θεό κερζίδοντας δικαίως μία θέση στην Βασιλεία των Ουρανών, θέση για την οποία πρέπει να αγωνιστούν να κατακτήσουν όλοι οι Χριστιανοί, αγωνιζόμενοι με μετάνοια, ταπείνωση και αγάπη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει δημοσιευθεί το Προεδρικό Διάταγμα περί ιδρύσεως της ιεράς μονής, και πολύ σύντομα η αδελφότητα, μετά την συμπλήρωση του απαιτούμενου αριθμού μοναχών και την έγκριση του κανονισμού της από την Ιερά Σύνοδο, θα έχει τη δυνατότητα να εκλέξει τον ηγούμενο και το ηγουμενοσυμβούλιο της.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα