Αρχηγός ΓΕΣ: «Δεν μετακινείται η 33η Ταξιαρχία από το Πολύκαστρο»

Ειδήσεις Βίντεο /

Όχι μόνο παραμένει στο Πολύκαστρο η 33η Ταξιαρχία, αλλά θα ενισχυθεί με όσα μέσα απαιτηθούν και διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Στρατού.

Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα το μεσημέρι στο δήμαρχο Παιονίας της Π.Ε Κιλκίς, Κωνσταντίνο Σιωνίδη, ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, βάζοντας τέλος στην αγωνία των στελεχών, αλλά και της τοπικής κοινωνίας, η οποία επιθυμούσε την παραμονή του σχηματισμού στην περιοχή.

Σήμερα η 33η Ταξιαρχία του Γ’ΣΣ, διεξάγοντας την ΤΑΜΣ, ”ΜΕΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ”, απέδειξε ότι όταν και όπου απαιτηθεί, είναι ικανότατη να στείλει ισχυρό μήνυμα αποτροπής.

Η 33η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία είναι μια μονάδα του Ελληνικού Στρατού, η οποία εδρεύει στο Πολύκαστρο. Αποτελείται από μηχανοκίνητα τάγματα πεζικού, υποστήριξης, σύνταγμα μηχανικών και άλλα.

Λόχος Στρατηγείου της Ταξιαρχίας
33ος Λόχος Διαβιβάσεων (33 ΛΔΒ)
33ος Λόχος Μηχανικού (33 ΛΜΧ)
33ος Λόχος Αντιαρματικών (33 ΛΑΤ)
33η Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων (33 ΕΜΑ)
104η Μοίρα Αυτοκινούμενου Πυροβολικού (104 Α/Κ ΜΜΠ)
506ο Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού (506 Μ/Κ ΤΠ)
525ο Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού (525 Μ/Κ ΤΠ)
33ο Τάγμα Υποστήριξης (33 ΤΥΠ)

Δήλωση δημάρχου Παιονίας
Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση για το έμπρακτο ενδιαφέρον που επιδεικνύει για την 33 Μ/Κ ΤΑΞ που εδρεύει στο Πολύκαστρο, καθόσον σήμερα μετά το πέρας της άσκησης «ΤΑΜΣ ΜΕΓΑΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ» μου ανακοίνωσε την απόφαση της ηγεσίας του Γενικού Επιτελείου Στρατού για την παραμονή της Ταξιαρχίας στο Πολύκαστρο χωρίς καμία μεταβολή.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Έκαναν …τα σαράντα

Τα σαράντα της νέας νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ πρόλαβαν και έκαναν, χωρίς όμως να γνωρίζουν ότι ο πρώτος σε ψήφους […]