Ο Κυμπουρόπουλος είναι ο μπαμπάς σας

Αρθρογραφία /
stelios-kympouropoulos-maxitis-kilkis

Δεν συνηθίζω να γράφω όντας εν βρασμό αλλά ξεκίνησα αυτές τις γραμμές, όντας εν βρασμό. Βαρέθηκα πια να βλέπω τζάμπα μάγκες  να λένε ότι τους κατέβει μη σεβόμενοι τίποτα. Είναι ντροπή. Θέλει λίγη τσίπα. Λίγο φιλότιμο. Κάποια αξία να κρατάς για τον εαυτό σου. Να μην τα ξεπουλάς όλα για τα χρήματα. Κι ας είναι πολλά τα λεφτά, Θανάση.

Τα βάλανε με έναν άνθρωπο που πολεμάει καθημερινά, για να ζει. Γιατί; Επειδή αποφάσισε να κατέβει στις εκλογές. Τον είπανε ότι διορίστηκε χρησιμοποιώντας μια ευνοϊκή ρύθμιση. Μια ρύθμιση που οι ίδιοι ψήφισαν. Πήρε κάτι που δικαιούταν και του το χτυπήσανε. Να μην το ψηφίζατε ρε. Και μετά έρχεται ο πρωθυπουργός. Ο μεγαλύτερος ψεύτης πρωθυπουργός. Ο άνθρωπος που δε δίστασε  να ξεπουλήσει το τελευταίο πράγμα που είχαμε. Την ελπίδα. Και βγαίνει αυτός  ο άνθρωπος χωρίς ίχνος  σεβασμού να πει ότι έκαναν τον Κυμπουρόπουλο «περιφερόμενη γλάστρα». Μακάρι να είχαμε τέτοιες γλάστρες βρε αχαϊρευτε άνθρωπε. Δεν είναι ηλίθιος για να μην καταλαβαίνει και να τον εκμεταλλεύονται. Ηλίθιοι είστε εσείς που χρησιμοποιείτε το όνομα του για προπαγάνδα.

Αλλά έτσι δε γίνεται πάντα; Μην προσπαθήσει να μπει κάποιος διαφορετικός από εσάς στη πολιτική ή στα κοινά, πρώτο σας μέλημα να τον βγάλετε από τη μέση. Τρελό θα τον πείτε, δεν κάνει για αυτά θα πείτε, τον εκμεταλλεύονται θα ισχυριστείτε. Το σίγουρο είναι ότι σας ενοχλεί. Σας πειράζει που δεν είναι σαν κι εσάς.  Δεν έχει κλέψει, δεν έχει εξαπατήσει, δεν έχει πατήσει επί πτωμάτων για να βρίσκεται εκεί που βρίσκεστε εσείς. Σας πειράζει να μπαίνουν στο σύστημα ανώτεροι σας, γιατί μάθατε να διαχειρίζεστε μόνο ηλίθιους. Μπορείτε να συνδιαλλαγείτε μόνο με ανθρώπους που εξαρτάστε και εξαρτώνται. Μέχρι εκεί μπορείτε.

Υπάρχουν, δυστυχώς, κι αυτοί που απαξιούν. Αυτοί που πραγματικά αξίζουν και επειδή το σύστημα δεν τους επιτρέπει να μπουν σε αυτό, τους ξερνάει, κι αυτοί δεν ασχολούνται. Αλλά το σύστημα θα αλλάξει. Όχι με ψευτοεπαναστάσεις. Αλλά με συμμετοχή.

Ο Κυμπουρόπουλος είναι ο μπαμπάς σας. Πάρτε το χαμπάρι. Όταν αυτός ήταν σημαιοφόρος εσείς κάνατε καταλήψεις. Και αυτόν θα έχουμε εμείς σημαία και πρότυπο. Εσάς θα σας γράψει ιστορία ως λάθος. Δικό μας μεν, αλλά λάθος.

Να πάτε στις κάλπες και να συμμετέχετε στις εκλογές. Με τη συμμετοχή μας και μόνο με αυτή υφίσταται η δημοκρατία. Να έχετε τα αυτιά και τα μάτια σας ανοιχτά. Καλή ψήφο.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Xωρίς πινακίδες κυκλοφορίας

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται στην ύπαιθρο του νομού το φαινόμενο να κυκλοφορούν ολοένα και πιο συχνά οχήματα χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας […]