Μ.Ξενογιαννακοπούλου: Η κυβέρνηση νομοθετεί την επισφάλεια και τις απολύσεις

Πολιτική /

Τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της βουλεύτριας, τομεάρχισσας εργασίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Συνοδευόμενη από τη βουλεύτρια Κιλκίς και αναπληρώτρια τομεάρχισσα δικαιοσύνης της Κ.Ο., Ε. Αγαθοπούλου, και μέλη της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κιλκίς, επισκέφτηκε το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς, όπου συνομίλησε με τον πρόεδρο, Γιώργο Ιωαννίδη, καθώς και μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Στη συζήτηση κυριάρχησε ο νόμος Χατζηδάκη για τα εργασιακά και οι συνέπειές του στην καθημερινή ζωή των εργαζομένων, αφού, με την κατάργηση του οχταώρου, ελαστικοποιείται η εργασία προς όφελος των εργοδοτών και απειλείται ο μισθός.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στα γραφεία του κόμματος παρουσία του συντονιστή της Ν.Ε., Τάσου Κεσίδη, επισημάνθηκε για πολλοστή φορά, πως μόνο μέλημα της κυβέρνησης της ΝΔ είναι η εντατικοποίηση, η εργολαβοποίηση και η υπεραξία από την εργασία των πολλών προς όφελος των μεγαλο – εργοδοτών, των ελίτ, των λίγων.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ανοιχτή εκδήλωση στο Κιλκίς με τα ερωτήματα του κόσμου να επικεντρώνονται στο ζήτημα της ανεργίας, της υποβάθμισης της σύνταξης και την πώληση της ΔΕΗ.

Η πολιτική που εκφράζει η κυβέρνηση οδηγεί σε αβεβαιότητα και ανασφάλεια τον κόσμο της εργασίας, αφού πιστή στις επιταγές του ΣΕΒ εφαρμόζει την πιο ακραία αντεργατική πολιτική, σε μία περίοδο, όπου η χώρα δε δεσμεύεται από μνημόνια και επιτήρηση. Η πανδημία ήταν και είναι ευκαιρία για τη ΝΔ να εφαρμόσει αντιλαϊκές πολιτικές, όχι μόνο λόγω ιδεοληψίας, αλλά συνειδητής πολιτικής επιλογής, χωρίς καμία ενοχή και ενσυναίσθηση.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα