Μας έμεινε το κρύο παρά τις προβλέψεις για πολλά χιόνια

ΠΑΓΕΤΟΣ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ

Στα λευκά «ντύθηκε» από την χθεσινοβραδινή ολιγόωρη χιονόπτωση και ο νομός Κιλκίς.

Χιονόπτωση που σταμάτησε γρήγορα αφήνοντας την πόλη του Κιλκίς το πρωί της Παρασκευής με μια μικρή στρώση χιονιού.

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης και του παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων μόνο στην επαρχιακή οδό Καστανερής – Λιβαδίων από το 9ο χιλιόμετρο.

Στο υπόλοιπο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Πάντως το νέο κύμα κακοκαιρίας ξεκίνησε ήδη από χθες το βράδυ στην Ήπειρο, με χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές, που συνοδεύονται από ισχυρούς νοτιοδυτικούς ανέμους.

Οι μετεωρολόγοι επιμένουν ότι το ψύχος θα είναι δριμύ αν και οι χιονοπτώσεις θα είναι εξασθενημένες, σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις.

Σήμερα το βράδυ προς Παρασκευή η «Αριάδνη» θα κινείται πάνω από την ηπειρωτική χώρα γρήγορα προς το Βόρειο Αιγαίο, οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού των ημερών οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίας που σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας θα είναι ακόμα και κάτω από τους -10 βαθμούς Κελσίου, ενώ ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας ο υδράργυρος δεν θα ξεπερνάει τους μηδέν βαθμούς με αποτέλεσμα να επικρατεί ολικός παγετός.

Οι άνεμοι πνέουν σήμερα θυελλώδεις νότιοι 7 με 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ, ενώ από αύριο Παρασκευή σταδιακά από τα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βοριάδες με την ίδια ένταση. Από το απόγευμα του Σαββάτου βαθμιαία θα εξασθενήσουν.