Επιτυχής εξ αποστάσεως εκδήλωση γιά εκπαιδευτικους και των δύο βαθμίδων, με θέμα την κλιματική αλλαγή

Γενικά /

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3.6.21 η επιμορφωτική εξ αποστάσεως εκδήλωση – webinar για εκπαιδευτικούς, με θέμα «Κλιματική αλλαγή – ακραία υδρομετεωρολογικά φαινόμενα».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τα κέντρα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Στυλίδας, Υπάτης και Κιλκίς, στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση – B Κύκλος» που υλοποιείται μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:

« … Η επιμορφωτική συνάντηση πεαγμαοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας Webex και περιλάμβανε δύο θεωρητικές εισηγήσεις. Ξεκίνησε με τον Αθανάσιο Αργυρίου, καθηγητή φυσικής της ατμόσφαιρας & περιβάλλοντος στο πανεπιστήμιο Πατρών, ο οποίος παρουσίασε τα νέα επιστημονικά δεδομένα για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της. Το θέμα της εισήγησής του ήταν «Κλιματική Αλλαγή – Συνθέτοντας το παζλ».

Στην συνέχεια ο Παναγιώτης Νάστος, καθηγητής κλιματολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο μίλησε γιά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που συμβαίνουν στην Γη, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια και τη σχέση τους με την κλιματική αλλαγή. Ο τίτλος της εισήγησης ήταν «Ακραία υδρομετεωρολογικά φαινόμενα. Ο ρόλος της κλιματικής αλλαγής».

Οι τετρακόσιοι και πλέον συμμετασχόντες εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα διατύπωσαν ερωτήματα, προβληματισμούς και διαδραστικές δραστηριότητες κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.

Μετά την τελική συζήτηση και τις απαντήσεις-διευκρινίσεις των εισηγητών, οι συμμετασχόντες αξιολόγησαν πολύ θετικά το σεμινάριο και εξέφρασαν την επιθυμία γιά συνέχιση ανάλογων πρωτοβουλιών εθνικής εμβέλειας με θεματικές εκδηλώσεις γιά την κλιματική αλλαγή και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, και ιδιαιτέρως την εκπαίδευση γιά το κλίμα».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Βίον ανθόσπαρτον»

Από την Κυριακή 22.5.22 ο Θεμιστοκλής (… κατά κόσμον Θέμις) Ανθρακίδης, ο… αχρείαστος συστάσεων οικονομολόγος, πρώην διοικητής του νοσοκομείου Κιλκίς […]