Η Κούπα Κιλκίς στην «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πάρκων»

Γενικά /

Στην ομοσπονδία ευρωπαϊκών πάρκων (EUROPARC) εντάχθηκε ο δασικός συνεταιρισμός Κούπας.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια, καθώς και με ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους τοπικούς φορείς (Δήμο, περιφέρεια, δασική υπηρεσία, εθελοντές), που στηρίζουν τις προσπάθειές μας, ανακοινώνουμε ότι η αίτηση που υπέβαλε ο συνεταιρισμός μας για να συμμετάσχει στην Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Πάρκων (Federation of European Parks ή Europarc Federation) έγινε δεκτή και με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, εκπρόσωπός του σε αυτή, ορίστηκε ο διπλωματούχος μηχανολόγος μηχανικός Πέτρος Μπουτμπάρας.

Φωτογραφία Γιώργος Κούτας

Η EUROPARC, γνωστή και ως Ομοσπονδία των Εθνικών Δρυμών και Προστατευόμενων Περιοχών της Ευρώπης είναι ένας διεθνής, ανεξάρτητος, μη κυβερνητικός οργανισμός, που έχει στόχο την ανάδειξη και προστασία της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης, όπως αυτή εντοπίζεται σε σημεία με χαρακτηριστικά επισκέψιμων πάρκων.

Φωτογραφία Φώτης Εμμανουήλ

Σε αυτή μετέχουν 365 πάρκα από 40 χώρες, περιλαμβάνοντας από ελληνικής πλευράς, εκτός από την Κούπα πλέον, περιπτώσεις όπως του Αίνου, της Βόρειας Πίνδου, του Υμηττού και της Καισαριανής, για την οποία αρμόδια είναι Φιλοδασική Ένωση Αθηνών.

Φωτογραφία Αννέτας Κίτη

Ανάμεσα στα οφέλη που προσδοκούνται από αυτή την συμμετοχή για την Κούπα, όπως και για την ευρύτερη περιοχή του Πάικου, είναι να ενισχυθεί η επισκεψιμότητά της, να γίνει αυτή καλύτερα γνωστή στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και να διευρύνει τους ορίζοντες της τεχνογνωσίας των φορέων που ενδιαφέρονται για την ανάδειξη- αξιοποίηση-προστασία των όντως αξιόλογων, αν όχι και μοναδικών, φυσικών και πολιτιστικών της χαρακτηριστικών.

Επισημαίνεται ότι με βάση τις πρόσφατες αρχαιρεσίες, τη διοίκηση του συνεταιρισμού αποτελούν οι κ.κ. Ι. Κίτης (Πρόεδρος), Π. Σαράφης (Αντιπρόεδρος), Τ. Ζάικος (Γραμματέας), Π. Μπουτμπάρας (Ταμίας) και Φ. Ζάικος (Μέλος)».

Φωτογραφία Αννέτας Κίτη

Περισσότερα

Νέος ψηφιακός εξοπλισμός από τη διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών της Π.Ε. Κιλκίς στις εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών

Τις εργασίες ολοκλήρωσης της εγκατάστασης του νέου ψηφιακού εξοπλισμού σύγχρονης τεχνολογίας για τις θεωρητικές εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών για την […]

Διευρυμένη σύσκεψη για την υπογειοποίηση του εναέριου ηλεκτρικού δικτύου στο εμπορικό κέντρο του Κιλκίς

Το πλήρες σχέδιο ανάπτυξης της υπογειοποίησης του εναέριου ηλεκτρικού δικτύου, έργου που θα ενισχύσει θεαματικά την αισθητική του παραδοσιακού εμπορικού […]

Δείτε ακόμα

Επιμελητήριο Κιλκίς: Πολλές επιχειρήσεις κινδυνεύουν με παύση εργασιών και διακοπή ρεύματος λόγω αδυναμίας πληρωμής

Επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον υπουργό Περιβάλλοντος Κωνσταντίνο Σκρέκα […]