Θρήνος γιά την πρόωρη απώλεια του γραμματέα της ΙΜΠΚ Δημ.Κουσκούκη

Κοινωνία /

ΚΟΥΣΚΟΥΚΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣΣε βάρυ πένθος «βύθισε» την κοινωνία του Κιλκίς η τόσο πρόωρη απώλεια του γραμματέα της ιεράς μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου και καθηγητή βυζαντινής μουσικής Δημοσθένη Κουσκούκη, που «έφυγε» την Πέμπτη 16.2.17 σε ηλικία μόλις 45 ετών!

Πριν λίγο καιρό ο εκλιπών είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, χάρη στην οποία φάνηκε ότι αντιμετωπίσθηκε επιτυχώς το προβλημα υγείας που αντιμετώπισε, καθώς μετά την αρχική ανάρρωσή του επανήλθε δριμύτερος στα καθήκοντα και τις δραστηριότητές του.

Δυστυχώς, τις τελευταίες ημέρες ανέκυψαν αιφνιδίως μετεγχειρητικές επιπλοκές, που επιδείνωσαν δραματικώς την υγεία του, έχοντας, εν τέλει την χειρότερη δυνατή κατάληξη.

Ο Δημοσθένης Κουσκούκης διαδέχθηκε το 1999 στην γραμματεία της ΙΜΠΚ τον αείμνηστο Γιάννη Αλτίκη.

Στα 18 χρόνια παρουσίας του σ’ αυτην την θέση, αναδείχθηκε «ψυχή» και «κινητήριος μοχλός» της ΙΜΠΚ, μη περιοριζόμενος στα τυπικά καθήκοντά του.
ΠΕΤΡΟΣ Ο ΓΛΥΚΗΣ
Δίδασκε βυζαντινή μουσική στο Πολυάνειο ωδείο. Ηταν μέλος του συλλόγου ιεροψαλτών «Πέτρος ο Γλυκύς», «δεξί χέρι» του άρχοντος πρωτοψάλτου Κωνσταντίνου Γαϊτανίδη. Υπήρξε «ιθύνων νους» στην διοργάνωση πλείστων όσων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, ενώ δίδασκε και στα κατηχητικά σχολεία. Διετέλεσε διευθυντής σε όλες τις κατασκηνώσεις της ΙΜΠΚ.

Στο πρόσφατο παρελθόν είχε αποκτήσει διδακτορικό στην θεολογική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ενώ συνέγραψε πλήθος σχετικών άρθρων και εντύπων.

Είχε ενεργό συμμετοχή στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα του Κιλκίς και είχε «κερδίσει» τους Κιλκισιώτες με το ήθος, την ευπρέπεια, την καλοσύνη, την πραότητα και την ποιότητα του χαρακτήρα του.

Γι’ αυτό και το θλιβερό άγγελμα του τόσο προωρου θανάτου του «έπεσε» σαν «κεραυνός» στην κιλκισιώτικη κοινωνία, που αισθάνεται «φτωχότερη» από την παντοτινή «φυγή» ενός εξαιρέτου μέλους της, που είχε τόσα πολλά ακόμη να προσφέρει σ’ αυτήν.

Ο Δημοσθένης Κουσκούκης γεννήθηκε το 1972 στην Αυστραλία και ήταν απόφοιτος της Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. και του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου «Μακεδονία». Κάτοχος Διδακτορικού του Κανονικού Δικαίου και Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής στο Πολυάνειο Ωδείο και στο Εργαστήρι Μουσικής του Αγίου Αθανασίου.

Ηταν έγγαμος και πατέρας ενός μικρού τέκνου.

Η εκφορά του θα γίνει στις 12 μετά το μεσημέρι αύριο από τον ιερό ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης.

Καλό «ταξίδι», καλό Παράδεισο και καλή Ανάσταση καλέ μας άνθρωπε και φίλε.
ΚΑΒΑΚΙΩΤΗΣ ΚΟΥΣΚΟΥΚΗΣ
«Το χαμόγελό σου θα ζεσταίνει τις καρδιές»

Μόλις πληροφορήθηκε την απώλεια του Δημοσθένη Κουσκούκη, ο Κιλκισιώτης ηθοποιός Κώστας Καβακιώτης ανήρτησε στην ιστοσελίδα του την ακόλουθη αποχαιρετηστήρια αναφορά:

«Το αύριο και το αύριο και το αύριο…σέρνει το τιποτένιο βήμα του από μέρα σε μέρα ως την έσχατη, συλλαβή του καταγεγραμμένου χρόνου. Κι όλα μας τα χθες φωταγώγησαν τρελούς καθ’ οδόν προς την σκόνη του θανάτου. Σβήσε! Σβήσε βραχύβιο φως.

Η ζωή είναι μια κινούμενη σκιά, ένας θλιβερός ηθοποιός που κορδώνεται και ξοδεύει την ώρα του πάνω στη σκηνή και κανείς δεν τον ακούει πια… Είναι ένα παραμύθι που το λέει ένας ηλίθιος όλο κρότο και μένος και δεν σημαίνει τίποτε…’ Αντίο φίλε. Το χαμόγελο σου θα ζεστάινει τις καρδιές μας…Καλό Παράδεισο τώρα…

Το δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή»

Ο αείμνηστος Δημοσθένης Κουσκούκης υπήρξε τακτικός συνεργάτης του δημοσιογραφικού συγκροτήματος του «Μαχητή».

Η διεύθυνση και το συντακτικό προσωπικό βαθύτατη λύπη γιά την τόσο πρόωρη απώλειά του, συμμετέχουν στο βαρύτατο πένθος των οικείων του και τους εύχονται την εξ ύψους παρηγορία.