Το ιστορικό έμβλημα του Κιλκίς, με την ιδιαίτερη σημειολογία, στην νέα αγωνιστική στολή της ΚΟΥΠΑ

Αθλητισμός /

Από την ΚΟΥΠΑ Κιλκίς εκδόθηκε το ακόλουθο ενημερωτικό δελτίο:

«Δεσπόζει στην κορυφή του λόφου του Ηρώου της Μάχης του Κιλκίς, αφιερωμένο στην μνήμη όλων εκείνων  που έχασαν την ζωή τους κατά την εν λόγω επική πολύνεκρη μάχη (19, 20 και 21 Ιουνίου 1913), που σήμανε την  απελευθέρωση τούτου του τόπου.

Τοποθετήθηκε το 1928 παρουσία του τότε πρωθυπουργού Ελευθερίου  Βενιζέλου, του δεύτερου εθνικού ποιητή Κωστή Παλαμά, που απήγγειλε και το εμβληματικό γιά την Μάχη του Κιλκίς ποίημά του, και του τότε στρατιωτικού διοικητή Κιλκίς αντισυνταγματάρχη Στεφάνου Σαράφη.

Φιλοτεχνήθηκε από το γλύπτη Γεώργιο Δημητριάδη τον Αθηναίο, νικητή των πολιτιστικών Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, το 1924, με τον περίφημο «Δισκοβόλο» του (μουσείο Νέας Υόρκης, αντίγραφο απέναντι από το Παναθηναϊκό Στάδιο) και απεικονίζει έναν στρατιώτη, που πολεμά, κρατώντας παράλληλα ένα τραυματισμένο συμπολεμιστή του, ενώ χαμηλά κείται νεκρός ένας τρίτος μαχητής.

Είναι το μνημείο – σύμβολο του Κιλκίς, το χαρακτηρισθέν από σπουδαίους γλύπτες ως  κορυφαίο δημιούργημα μνημειακής γλυπτικής.

Ο συμβολισμός

Αυτοθυσία, αλτρουϊσμός, συντροφικότητα, σεβασμός. Τέσσερα στοιχεία που μας εκφράζουν απολύτως ως αθλητικό πολιτιστικό σύλλογο, ως «ακαδημία», ως ανδρική ομάδα, ως οργανισμό, τέσσερα συστατικά που ζητούμε από τους αθλητές και τις αθλήτριές μας να φέρουν πάντα στην καρδιά τους σε κάθε έκφανση της ζωής τους.

Το μήνυμα

Ένας γιά όλους και όλοι για έναν, είναι το μήνυμα που πιστεύουμε,  το μήνυμα που εκφράζουμε, το μήνυμα που φοράμε στην νέα αγωνιστική  εμφάνισή μας.

Η ομάδα

Με σεβασμό απέναντι στην πόλη μας σχεδιάσαμε την νέα μας στολή, με το λευκό της ελπίδας, της καθαρότητας, της ουδετερότητας να κυριαρχεί και τον ηρωικό πολεμιστή στο παντελονάκι να μας θυμίζει, ότι τίποτε δεν κατακτάται χωρίς κόπο, χωρίς προσπάθεια, χωρίς αγώνα.

Η εμφάνιση

Η αγωνιστική εμφάνιση είναι σχεδιασμένη από τον μόνιμο συνεργάτη μας τα τελευταία χρόνια, την εταιρία «Cap Sport».

Πρόκειται γιά μία λευκή με πορτοκαλί και γκρι χρωματικές λεπτομέρειες φανέλλα, ψηφιακώς τυπωμένη, λιτή στην σχεδίασή της με αναγραφόμενο εμπρός το ΚOUPA με μεγάλα ευδιάκριτα γράμματα και το ΚILKIS BC με μικρότερα, ενώ η ελληνική σημαία δεσπόζει στον δεξιό ώμο. Στην πλάτη της, αναγράφεται ο αριθμός καθώς και το λογότυπο (logo) της ομάδας σε μικρότερο στρογγυλό πλαίσιο.

Με σεβασμό στην ιστορία της πόλης μας, το σήμα κατατεθέν της, ο γεμάτος αυταπάρνηση μαχητής, έτοιμος να χύσει το αίμα του γιά τον συνάνθρωπο, τον συναγωνιστή, τον συμπαίκτη του είναι τυπωμένος στο αριστερό πλαϊνό μπατζάκι του λευκού «σορτς».

Ο χορηγός

Τίποτε, φυσικά, από όσα αναγράφονται, δεν θα ήταν υπαρκτά χωρίς την αρωγή του χορηγού μας. Ευχαριστούμε θερμά το φροντιστήριο «Εκπαιδευτικός Οργανισμός Ειρμός Κιλκίς» που μας στηρίζει εμπράκτως στην νέα  προσπάθειά μας».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Εύκολες» αποφάσεις

Με απόφαση των δυο δημάρχων του νομού, λόγω του ισχυρού παγετού και της ανάγκης να αερίζονται συχνά οι αίθουσες διδασκαλίας, […]