Κ.Σιωνίδης: «Σε έργα όπως τα δύο μεγάλα άρδευσης από το Πάικο δεν χωρεί πολιτική εκμετάλλευση»

Πολιτική /

«Η πρόσφατη συνάντηση εκπροσώπων αρχών και φορέων στην Γουμένισσα, με την ευκαιρία της επίσκεψης του υφυπουργού αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Αθανασίου Στύλιου, είχε συγκεκριμένο αντικείμενο, τα δύο μεγάλα έργα αρδευτικής υποδομής, με συμμετοχή εκπροσώπων συγκεκριμένων φορέων, σχετιζομένων με αυτό το αντικείμενο, και δεν είχε χαρακτήρα «ανοικτής» γενικής συζήτησης ή ενημέρωσης, που σημαίνει και «ανοικτή» συμμετοχή».

Τα ανωτέρω δήλωσε κατά την δια τηλεδιασκέψεως συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, της Τετάρτης 29.9.21, ο δήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης, απαντώντας σε αιτιάσεις που προκατόχου του και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χρήστου Γκουντενούδη, τόσο γιά την σύνθεση όσο και γιά το περιεχόμενο της συνάντησης, με αφορμή την τοποθέτηση της διοίκησης του δήμου και εκπροσώπων φορέων και επί σειράς άλλων θεμάτων.

«Προσκλήθηκαν», είπε ο κ.Σιωνίδης, «όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι Γουμένισσας, οι πρόεδροι των κοινοτήτων, οι οποίες σχετίζονται με τα μεγάλα αρδευτικά έργα, εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων και ο πρόεδρος του τομέα εγγείων βελτιώσεων (ΤΟΕΒ).

Η επίσκεψη του ΥΦΑΑΤ Αθανασίου Στύλιου έγινε γιά το συγκεκριμένο θέμα, δηλαδή τα δύο μεγάλα έργα άρδευσης, και δεν είχε προγραμματισθεί καμμία γενική συζήτηση ή ενημέρωση. Η ανακοίνωση, που εκδόθηκε, αναφερόταν αποκλειστικώς στα δύο συγκεκριμένα έργα, και η συνάντηση διεξήχθη εν όψει των προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος γι΄αυτά, που αναμένεται εντός του Οκτωβρίου».

Και ο κ. Σιωνίδης κατέληξε, λέγοντας: «Φυσικά, δοθείσης της ευκαιρίας, έγιναν από εμένα αναφορές και σε άλλα έργα, καθώς υπάρχουν σημεία, στα οποία θα πρέπει να δώσει προσοχή το ΥΠΑΑΤ, όπως, π.χ., το φράγμα Σελημλή από το οποίο θα αρδεύονται 20.000 στρέμματα, ενώ μίλησαν και εκπρόσωποι άλλων κλάδων για δικά τους θέματα».

«Όχι πολιτική εκμετάλλευση»
Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο αντιδήμαρχος οικονομικών Αθανάσιος Τζούρτζος, τονίζοντας ότι σε θέματα, όπως τα μεγάλα έργα άρδευσης, «δεν χωρεί πολιτική εκμετάλλευση, και όλες οι δημοτικές αρχές έχουν καταβάλει προσπάθειες επίλυσης των δύο συγκεκριμένων θεμάτων».

Και πρόσθεσε: «Πρέπει και ο ΤΟΕΒ να αναλάβει τις δικές του ευθύνες γιά τις αστοχίες και παραλείψεις τόσων χρόνων. Η σημερινή δημοτική αρχή έχει την ευκαιρία να δώσει λύσεις. Εύχομαι να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας, γιά να επιτευχθεί αυτός ο αντικειμενικός σκοπός.

Σε τέτοια θέματα τίποτε δεν μας χωρίζει. Αντιθέτως, μας ενώνουν τα προβλήματα των δημοτών. Όλοι μαζί πρέπει με ενιαία γραμμή, να προχωρήσουμε και να δώσουμε λύσεις και σ΄αυτό και σε κάθε άλλο πρόβλημα».

«Άρδευση όλων των περιοχών»
Τέλος, γιά το ίδιο θέμα ο αρμόδιος γιά την περιοχή αντιδήμαρχος Ευάγγελος Νίτσης ανέφερε τα εξής:
«Κατά την πρώτη συνάντησή μας με το υφυπουργό ψηφιακής διακυβέρνησης και βουλευτή Κιλκίς Γιώργο Γεωργαντά, το 2020 στην Γρίβα, είχε γίνει ενδελεχής αναφορά στο οξύτατο πρόβλημα άρδευσης, που ταλανίζει όλη την περιοχή της Παιονίας.

Η πρότασή μας αφορούσε όχι σε ένα, αλλά σε δύο φράγματα, και συγκεκριμένα σε αυτό για το οποίο μιλάμε τώρα, και το οποίο λύνει το πρόβλημα στην Γουμένισσα, και στο φράγμα των Μ.Λειβαδίων από το οποίο θα καταστεί δυνατή η άρδευση του 70% του καστανοδάσους του Πάικου, του μεγαλύτερου της χώρας.

Οι προσπάθειες του δήμου εστιάζονται στην εξασφάλιση όλων των περιοχών του και, ως εκ τούτου, στην αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα