Κ.Κιλτίδης: «Και παρών και ενεργός και θα θέσω υποψηφιότητα με την ΝΔ»

Πολιτική /

Είμαι παρών, είμαι ενεργός στον πολιτικό χώρο μου και θα θέσω βουλευτική υποψηφιότητα με την ΝΔ όποτε και αν διενεργηθούν οι εκλογές

Αυτό υπογράμμισε στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο «Ράντσο» Κιλκίς, την Παρασκευή 19.11.21, ο πρώην βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ και πρώην υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Κωνσταντίνος Κιλτίδης.
Με άλλες αναφορές του στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Κιλτίδης …«άδειασε» τον υφυπουργό ψηφιακής διακυβέρνησης και βουλευτή Κιλκίς Γιώργο Γεωργαντά, όσον αφορά στους ισχυρισμούς του περί μη υπάρξεως ρυθμιστικής μελέτης γιά το νοσοκομείο Κιλκίς και μελετών γιά τα φράγματα Μεταξοχωρίου και Κάρπης.

Ειδικότερα, κατά την εισήγησή του ο κ. Κιλτίδης, είπε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Παρών και ενεργός»
«…Θέλησα να βρεθούμε σήμερα, πρώτον και κυρίως γιά να δηλώσω προς τους κακόπιστους και κακόβουλους καλοθελητές, ότι είμαι παρών και ενεργός στον πολιτικό χώρο μου. Υπήρξα υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ και είμαι ο πρώτος επιλαχών. Διετέλεσα δώδεκα χρόνια βουλευτής του κόμματος και δύο υφυπουργός. Αυτά τα κακόπιστα και κακόβουλα που διαδίδονται περί μη προσεχούς παρουσίας μου στις εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές, μου θυμίζουν την εποχή 1996-2000, όταν ήμουν και πάλι υποψήφιος με την ΝΔ.

«Η ίδια συμπεριφορά»
Αν και κατετάγην τρίτος στο ψηφοδέλτιο (εξελέγησαν οι δύο), είχα συγκεντρώσει τον συγκλονιστικό γιά εκείνα τα χρόνια αριθμό των 9.600 σταυρών. Δυστυχώς, και τότε αντιμετώπιζα την ίδια συμπεριφορά, την οποία λίγο-πολύ υφίσταμαι και σήμερα. Και τότε ακουγόταν η «επωδόν»…. «ο Κιλτίδης δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο του 2000».
Εγώ τότε, γιά λόγους συνειδήσεως, ως εν αναμονή βουλευτής κράτησα το πολιτικό γραφείο μου ανοικτό κάθε ημέρα και στάθηκα στο πλευρό του κόσμου, ως να ήμουν βουλευτής. Το ίδιο πράττω σήμερα, παρ’ όλο που είχα την επιλογή από τον πρόεδρο και σημερινό πρωθυπουργό να πολιτευθώ στην Θεσσαλονίκη: Η ψυχή, η συνείδηση και το καθήκον μου έδειξαν τον «δρόμο» του νομού Κιλκίς, όπως με αγάπησαν και με τίμησαν και ένιωσα αυτά τα μοναδικά και ανεπανάληπτα γιά πολιτικό συναισθήματα.
Γι’ αυτό και βρέθηκα ξανά στον «στίβο» της πολιτικής».

«Απερίγραπτες καταστάσεις»
Ο κ. Κιλτίδης άφησε «ανοικτές» και στα περί «χρισμάτων» σε προηγούμενες εκλογές:
«Δυστυχώς, τα πράγματα άλλαξαν. Η φτωχοποίηση των Ελλήνων και η καταδυνάστευση της Πατρίδας μας, δημιούργησαν άλλες συνθήκες με κυριαρχία των ιδιοτελών στοιχείων και της πλήρους απολιτικοποιήσεως της ζωής.
Έτσι, έζησα και πάλι απερίγραπτες καταστάσεις, παρερμηνεύθηκα, και έγινε αυτό που έγινε στον νομό, μαζί με άλλες τέσσερις, όπου, ενώ η επίσημη «γραμμή» του κόμματος δεν προέβλεπε «χρίσματα», εμφανίσθηκαν κάποιοι, με συνεισφορά στελεχών της ΝΔ και εκτός νομού Κιλκίς, και δημιούργησαν εκείνη την κατάσταση, που ατυχώς μου «φορτώθηκε» και έπαιξε σε μεγάλο βαθμό καταλυτικό ρόλο στο αποτέλεσμα που προέκυψε.

«Παραπληροφόρηση»
Διότι εγώ δεν είμαι από αυτούς, που θα έλεγαν στον πρόεδρο «ή με χρίζεις δημοσίως ή ξέχνα το, δεν κατέρχομαι στις εκλογές». Από εκεί και πέρα είναι γνωστό το τι συνέβη: Όταν προκηρύχθηκαν οι εκλογές του 2019 διαδόθηκε, σαν «ορυμαγδός», ότι «ο Κιλτίδης δεν θα είναι υποψήφιος», και υποχρεώθηκα να υποστώ τις φήμες και την παραπληροφόρηση.
Σήμερα ακούγονται τα ίδια και διερωτώμαι: Είναι δυνατόν να βρεθεί πολιτικός, που να μην αξιολογήσει αυτόν που έλαβε πάνω από επτά χιλιάδες ψήφους και να μην τον χρησιμοποιήσει, την στιγμή που οι άλλοι είναι μακράν πίσω;
Εγώ, κατά την συνείδησή μου και την δική μου πολιτική ηθική είμαι παρών, διατηρώ το πολιτικό γραφείο μου ανοικτό επί καθημερινής βάσης επί δυόμισυ χρόνια και θα συνεχίσω να το έχω ανοικτό εως την ημέρα των εκλογών, κρίνοντας σκόπιμο να υποστώ την οικονομική θυσία. Και αυτό ας το αξιοποιήσουν ακόμη περισσότεροι οι συμπολίτες μας, όπως είχαν μάθει τα δώδεκα χρόνια που ήμουν βουλευτής, έχοντας άμεση επαφή και επικοινωνία με αυτούς».

«Μελέτες υπήρχαν»
Στην συνέχεια ο κ. Κιλτίδης άφησε «αιχμές» χωρίς να τον κατονομάζει στον κ. Γεωργαντά με αφορμή, όπως αναφέρθηκε, τις αναφορές του τελευταίου σε μη ύπαρξη μελετών γιά τα φράγματα Μεταξοχωρίου και Κάρπης και σε μη ύπαρξη ρυθμιστικής μελέτης γιά το νοσοκομείο Κιλκίς, ως λόγο της σύνταξης νέας:
«Δυστυχώς», είπε ο κ. Κιλτίδης, «σήμερα το επίπεδο της πολιτικής έχει εκφυλισθεί. Εγώ ήλθα να συνεισφέρω σ’ αυτόν τον νομό και «κουβαλώ» το μεγάλο «φορτίο» της «Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης» περιφέρειας Κ.Μακεδονίας, που είναι δημιούργημά μου, το οποίο δημιούργησε με την σειρά του νέες προοπτικές γιά ανάδειξη και προβολή των αγροτικών προϊόντων του νομού, ένα εγχείρημα που θα είχε ήδη «απογειωθεί», αν δεν μεσολαβούσε η πανδημία. Όλα αυτά έγιναν με σωφροσύνη και χωρίς λαϊκισμούς.

«Ευτράπελα»
Δυστυχώς, και σε αντίθεση με αυτά, κάποιοι άλλοι συνεχίζουν οχι απλώς να συντηρούν αλλά και να επιτείνουν το νοσηρό φαινόμενο της παραπληροφόρησης.
Χαρακτηριστική η περίπτωση των μελετών γιά έργα στον νομό Κιλκίς, οι οποίες υπάρχουν προ πολλού. Είναι δυνατόν να ακούω τώρα αυτά τα ευτράπελα περί μη υπάρξεώς των;

«Να επικαιροποιηθούν»
Αναφέρομαι ιδιαιτέρως στα φράγματα Μεταξοχωρίου και Κάρπης, τις μελέτες των οποίων είχα παραδώσει πριν τέσσερα χρόνια στις τότε δημοτικές αρχές. Και όλα αυτά τα χρόνια ακούω γι’ αυτά …«ότι δεν υπάρχουν μελέτες»!
Ε, λοιπόν, υπάρχουν, είναι πανάκριβες και κάθε υπάρχουσα μελέτη επικαιροποιείται πριν εφαρμοσθεί! Ισχύει κατά μείζονα λόγο γι’ αυτές τις δύο, διότι η επικαιροποίησή τους αφορά στους περιβαλλοντικούς όρους (σ.σ.: ο κ. Κιλτίδης επέδειξε την ογκωδέστατη μελέτη γιά το φράγμα του Μεταξοχωρίου στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης).
Όποιος, λοιπόν, θέλει να κατασκευασθεί το φράγμα του Μεταξοχωρίου παίρνει αυτήν την μελέτη, την επικαιροποιεί και την προκηρύσσει με τα νέα δεδομένα.

«Ντροπή και ευτελισμός»
Όλα τα έργα, που είχα εντάξει στο ΕΣΠΑ, παραμένουν επικαιροποιημένα, με τις μελέτες έτοιμες να εφαρμοσθούν. Είναι ντροπή και ευτελισμός, επί οκτώ χρόνια να μην έχει εκτελεσθεί στον νομό κανένα έργο από το υπουργείο αγροτικός ανάπτυξης και τροφίμων, από τα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ και ενώ υπήρχαν μελέτες, με τις μόνες απορροφήσεις κονδυλίων να αφορούν μόνο στις δασικές εκτάσεις.

«Σημαδεύτηκε από την παρουσία μου»
Ακόμη πιό δηκτικές υπήρξαν οι αναφορές του κ. Κιλτίδη στο θέμα, που ανέκυψε με την ανακοίνωση περί συντάξεως νέας ρυθμιστικής μελέτης γιά το νοσοκομείο Κιλκίς:
«Όσοι είναι στοιχειωδώς «ψυλλιασμένοι» γιά θέματα του νομού, το νοσοκομείο Κιλκίς «σημαδεύτηκε» από την παρουσία μου.
Και επειδή δεν αδικώ κανένα ακόμη και τον προκάτοχό μου στην προεδρεία του ιδρύματος Θέμι Γεωργιάδη που μνημόνευσα κατά την διάρκεια πρόσφατης τηλεοπτικής εκπομπής. Χάρη σ’ αυτόν απετράπη η εκτέλεση ενός κατ’ ευφημισμόν έργου δήθεν επέκτασης των χειρουργείων. Με παρακαταθήκη αυτήν την παρέμβαση του Θέμι Γεωργιάδη, εγώ διακήρυξα, ότι δεν προωθώ κανένα έργο χωρίς ρυμθστική μελέτη γιά το νοσοκομείο.

«Ήλθα σε σύγκρουση»
Γι’ αυτό και ήλθα σε σύγκρουση με όλο το σύστημα των Αθηνών, και το εν λόγω έργο εκτέλεσε κιλκισιώτικη εταιρία, παρ΄όλο που απειλήθηκα δημοσίως με παραιτήσεις και πολλά άλλα. Ήλθα και σε αντιπαράθεση εδώ στο Κιλκίς με τον υπουργό υγείας Γιώργο Σούρλα αρνούμενος να εγκαταστήσω την μονάδα του τεχνητού νεφρού εκτός νοσοκομείου, ενώ δεν υπήρχε ρυθμιστική μελέτη.
Όταν αυτή συντάχθηκε, ανέδειξε την τρίτη πτέρυγα, την τρίτη νοσηλευτική πτέρυγα με αξιοποίηση των υπαρχουσών της πρώτης (1939) και της δεύτερης (1960) και ανακαίνιση αυτών με σάρωση των πάντων. Ανέδειξε, επίσης, έναν ωραιότατο χώρο στάθμευσης και εγκατάσταση όλων των υπηρεσιών στα υπάρχοντα ανακαινισμένα κτίρια.

«Δεν εξαντλήθηκε η υπάρχουσα»
Και αυτή η ρυθμιστική μελέτη υπάρχει, ακούω σήμερα, ότι …πάμε γιά σύνταξη νέας!
Μα δεν εξαντλήθηκε η υπάρχουσα. Ακόμη περιμένω απάντηση στην δημοσίως εκφρασθείσα απορία μου γιά την κοστοβόρα νέα ρυθμιστική μελέτη, ενώ δεν έχει υλοποιηθεί η υφιστάμενη.
Σε δελτία Τύπου διάβασα, ότι η νέα ρυθμιστική μελέτη προβλέπει «καθαίρεση», δηλαδή ….κατεδάφιση της δεύτερης πτέρυγας! Τι προέκυψε με αυτήν; Έχει στατικά προβλήματα; Να μας πουν, αν είναι δυνατόν υπό κανονικές συνθήκες να επιλέγουν κατεδάφιση κτιρίων νοσοκομείων;

«Έχουν δει το Χέρφηλντ;»
Έχουν δει το περίφημο Χέρφηλντ του Λονδίνου; Έχουν δει τα δύο από τα τρία κτίρια του ΑΧΕΠΑ, που είναι …αιώνων; Έχουν δει το «Γεννηματάς», πρώην Κεντρικό, που χρονολογείται …από την Τουρκοκρατία; Το «Άγιος Δημήτριος», πρώην Δημοτικό; Δεν είναι τα κτίρια των νοσοκομείων, που παρέχουν τις υπηρεσίες είναι το προσωπικό και ο εξοπλισμός τους, που τα καθιστά αξιόμαχα και αξιόπιστα.

«Καραγκιοζιλίκια!»
Ο κ. Κιλτίδης υπενθύμισε το περιστατικό της «μετωπικής» σύγκρούσης του σε κατάστημα εστίασης του Κιλκίς με τον υπουργό υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο, με τον ίδιο να είναι τότε υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων. Μία σύγκρουση σε έντονο βαθμό, επειδή ο κ. Αβραμόπουλος ήλθε να εγκαινιάσει την τρίτη πτέρυγα, την οποία είχε …ήδη εγκαινιάσει …ο Κώστας Καραμανλής.

«Δεν μάσησα»
«Είναι δυνατόν να κοροϊδεύουμε τον ελληνικό λαό και τους πολίτες του Κιλκίς με τέτοια καραγκιοζιλίκια;
Δεν «μάσησα» ποτέ τα λόγια μου εν ονόματι μιας ….«καρέκλας», μιας «θεσούλας». Αυτό πρεσβεύω από παιδί και δεν είμαι πολιτικός της παλιάς «κοπής» της «καρέκλας».
Και ο πρώην βουλευτής Κιλκίς και υφυπουργός κατέληξε ως εξής:

«Ποτέ κομματικά χαρακτηριστικά»
«Η παρουσία μου στην πολιτική δεν είχε ποτέ κομματικά χαρακτηριστικά.
Ουδέποτε περιεβλήθην από κομματικά «συρματοπλέγματα» γι’ αυτό και είχα εισροές ψηφοφόρων από άλλα κόμματα.
Θα συνεχίσω την παρουσία μου με τον «πυρήνα» των ιδεών μου, την ταυτότητά μου, μέσα στη ΝΔ, την «ναυαρχίδα» της παρατάξεως.
Προφανώς, όμως, έτσι όπως ήμουν δώδεκα χρόνια βουλευτής. Δόξα τω Θεώ, πήγα τρεις και τέσσερις φορές γιά διαγραφή και ισάριθμες δικαιώθηκα γιά ό,τι έλεγα και ό,τι έπραττα.
Και έτσι δικαιωμένος, με αυτήν την ταυτότητα, είμαι μπροστά στον κόσμο και συνεχίζω».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Αλλιώς στην Παιονία

Μπορεί πραγματικά ο «πάγκος» των αιρετών στελεχών στην παράταξη της πλειοψηφίας στον δήμο του Κιλκίς να είναι πολύ περιορισμένος, αν […]

«Άρχισαν …τα όργανα»

Είχαμε γράψει προ ολίγου καιρού γιά το γεγονός της αθώωσης από το τριμελές εφετείο Θεσσαλονίκης όλων όσων είχαν κατηγορηθεί για […]