Το έργο της εκκλησίας είναι αποκλειστικά πνευματικό και φιλανθρωπικό

Αρθρογραφία /

«Οι επιστήμονες δεν έχουν κανένα λόγο να μας ξεγελάσουν. Το εμβόλιο δεν είναι θέμα θεολογικό ούτε εκκλησιαστικό. Είναι θέμα υγείας»
Νικόλαος
Μητροπολίτης Μεσογαίας

Διανύουμε και φέτος το λαμπρότερο εορταστικό δωδεκαήμερο της χρονιάς, κάτω από την σκιά του θανάτου, όπως άλλωστε διανύσαμε και το περσινό. Καθημερινά σχεδόν εκατοντάδες είναι οι νεκροί στην πατρίδα μας, θύματα του αναθεματισμένου κορωνοϊού, που σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, οι περισσότεροι από αυτούς ήταν ανεμβόλιαστοι.

Δυστυχώς, μεταξύ των θυμάτων αυτών καταμετρώνται και αρκετοί συμπολίτες μας, φίλοι, γείτονες, συγγενείς, όλοι τους αγαπητά πρόσωπα στην μικρή μας κοινωνία. Σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών σε ορισμένους νομούς, μεταξύ των οποίων και του Κιλκίς, συνδέονται και με το ρόλο κάποιων ιερέων.

Όχι βέβαια με την ηγεσία της Εκκλησίας ούτε με τη μεγάλη πλειοψηφία των Μητροπολιτών, που υποστηρίζουν ανοιχτά τον εμβολιασμό, λέγοντας ότι ο εμβολιασμός δεν είναι θέμα θεολογικό αλλά είναι θέμα υγείας δηλαδή ιατρικό και συνιστούν στους πιστούς να συμβουλεύονται τους γιατρούς και όχι τους παπάδες.

Το πρόβλημα υπάρχει με δύο – τρείς Μητροπολίτες, αλλά κυρίως με κάποιους ανεμβολίαστους ιερείς, που σε ρόλο πεμπτοφαλαγγιτών προπαγανδίζουν κατά του εμβολίου διευκολύνοντας έτσι την εξάπλωση του καταραμένου κορωνοϊού. Θα πρέπει όλοι να κατανοήσουμε, ότι το ράσο δεν καλύπτει αγίους, γιά να τους πιστεύουμε σε όλα ούτε όλοι οι ρασοφόροι αντιεμβολιαστές ανήκουν στην ελληνική ορθόδοξη Εκκλησία. Κάποιοι από αυτούς, οι πιο φανατικοί ανήκουν σε εκκλησιαστικά παρακλάδια και πιθανόν και κάποιοι να ανήκουν σε μοναστήρια που δεν υπάγονται στις Μητροπόλεις.

Ανεξάρτητα, όμως, από το θρήσκευμα στο οποίο ανήκουν, εφ’ όσον είναι ή παριστάνουν τους πνευματικούς πατέρες, θα πρέπει να περιοριστούν στο πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο και να μην έχουν λόγο γιά ιατρικά θέματα. Γιατί έχοντας την ιδιότητα του πνευματικού παρασύρουν ευκολόπιστους ανθρώπους και τους οδηγούν συνειδητά ή ασυνείδητα στην αρρώστια και κάποιους και στον θάνατο.

Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι καινούργιο. Ξεκίνησε από τον πρώτο καιρό της πανδημίάς, όταν κυρίως απλοί ιερείς πίστεψαν σε διάφορες ανόητες θεωρίες περί συνωμοσίας κλπ, που κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο. Τότε σχημάτισαν γνώμη και στάθηκαν αντίθετοι στην χρήση μάσκας και αργότερα βέβαια και κατά του εμβολίου, που είναι δώρο του Θεού και της Επιστήμης, προς την ανθρωπότητα ενώ αυτοί το χαρακτηρίζουν έργο του Σατανά.

Απέραντη θλίψη μας προκαλούν οι ιστορίες των ανθρώπων, που χάνουν την ζωή τους, επειδή δεν έκαναν το εμβόλιο είτε γιατί δίσταζαν είτε γιατί παρασύρθηκαν από ανόητα κηρύγματα ανθρώπων και κυρίως ιερέων «πνευματικών».

Δυστυχώς ο κορωνοϊός είναι αμείλικτος και όπως πληροφορούμαστε από τα ΜΜΕ ξεκληρίζει ολόκληρες οικογένειες. Το θέμα του εμβολιασμού διά της πειθούς έχει εξαντληθεί. Οι ειδικοί επιστήμονες γιατροί και οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες εξήγησαν και πρόβαλλαν την αναγκαιότητα του εμβολιασμού από τα ΜΜΕ σε υπερβολικό βαθμό.

Δυστυχώς, υπήρξαν και υπάρχουν άνθρωποι, που δεν έχουν διάθεση να ακούσουν γιά θέματα υγείας τους ειδικούς γιατρούς αλλά προτιμούν να συμβουλεύονται τους ανίδεους σε ιατρικά θέματα παπάδες. Ασφαλώς ο καθένας είναι ελεύθερος να κανει ό,τι θεωρεί σωστό. Στην συνέχεια, όμως, θα πρέπει να αναλαμβάνει και τις ευθύνες των επιλογών του. Πρεπει λοιπόν να υπάρχουν συνέπειες και γιά τους «πνευματικούς πατέρες» που δίνουν συμβουλές γιά ιατρικά θέματα και προτρέπουν τους πιστούς να μην εμβολιάζονται, με αποτέλεσμα κάποιοι να νοσούν βαριά και κάποιοι από αυτούς δυστυχώς να πεθαίνουν.

Η πράξη αυτή των «πνευματικών» δεν είναι αντίθετη με κάποιοι συγκεκριμένο εκκλησιαστικό κανόνα, είναι όμως παράπτωμα που υπερβαίνει τις αρμοδιότητες που τους έχει παραχωρήσει η Εκκλησία. Εχουμε ακράδαντη την πίστη, ότι οι Μητροπολίτες που εδρεύουν στον νομό μας γνωρίζουν το πρόβλημα και της ζημιές που προκαλούνται εις βάρος των πιστών και της κοινωνίας από την αντιεμβολιαστική προπαγάνδα κάποιων ιερέων και ότι θα πάρουν τα κατάλληλα μέτρα γιά να σταματήσει η αντικοινωνική, αντιεμβολιαστική προπαγάνδα των λίγων ιερέων, η οποία βλάπτει εκτός των άλλων και την ίδια την Εκκλησία.

Ας αφοσιωθούν στο πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο, που τους ανατάθηκε με την ευλογία του Μητροπολίτη τους, στον οποίο πρέπει να πειθαρχούν κι ας αφήσουν τα ιατρικά θέματα στους γιατρούς και τα πολιτικά στους πολιτικούς, γιατί κατά την λαϊκή ρήση αυτά είναι «άλλων παπάδων ευαγγέλια».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Να δράσουν άμεσα

Καλή η προσπάθεια των ανθρώπων να διαφημίσουν το πανηγύρη τους, αλλά θα έπρεπε να σκεφθούν ότι το πεζοδρόμιο που κάλυψαν, […]