Κονδύλιο 1.850.000 ευρώ από το υπουργείο ανάπτυξης για το αρχαιολογικό μουσείο Κιλκίς

Γενικά /

Το υπουργείο ανάπτυξης ενέκρινε την Παρασκευή 29.3.19 κονδύλιο 1.850.000 ευρώ, από τα προγράμματα δημοσίων επενδύσεων, για το σημαντικό έργο πολιτιστικής υποδομής της αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του αρχαιολογικού μουσείου Κιλκίς.

Είναι η πρώτη φορά από… απερατώσεώς του (η λειτουργία του εγκαινιάσθηκε την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 1971), που διατίθεται ένα τόσο ογκώδες ποσόν για έργα σ΄αυτό.

Την εισήγηση για την έγκρισή του έκανε προς το υπουργείο ανάπτυξης το υπουργείο πολιτισμού, το οποίο με την σειρά του υποστήριξε το τεχνικό δελτίο πράξης της εφορείας αρχαιοτήτων Κιλκίς.

Είχαν προηγηθεί οι σχετικές μελέτες χάρη στις ενέργειες και συνεχή δράση της εν λόγω εφορείας.

Την ευχάριστη αυτή για την πολιτιστική υποδομή του Κιλκίς εξέλιξη είχε προαναγγείλει την Κυριακή 11.11.18 ο υφυπουργός πολιτισμού Κωνσταντίνος Στρατής, όταν είχε παραστεί στην τελετή εγκαινίων της μεγάλης έκθεσης στο αρχαιολογικό μουσείο για την εκατονταετηρίδα της λήξης του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου, δεσμευόμενος τότε για ταχεία προώθηση όλων των διαδικασιών, «όπερ και εγένετο».

Οι πρώτες εργασίες θα ξεκινήσουν φέτος στο πρώτο τμήμα του μουσείου, με συνολικό κόστος 40.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το τεχνικό δελτίο το έργο θα αποπερατωθεί εντός τριών με τριάμισυ χρόνια.

«Πέρα από την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό η εφορεία αρχαιοτήτων Κιλκίς θα συνεχίσει να αναπτύσσει δράσεις και πρωτοβουλίες, ώστε το αρχαιολογικό μουσείο Κιλκίς να καταστεί «κτήμα» όλων των κατοίκων και πολιτών και «ζωντανό» στοιχείο της καθημερινότητά της», τόνισαν σε δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή» στελέχη της εφορείας αρχαιοτήτων.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Είναι η εποχή του

Και μπορεί τα αλώνια να ξεκίνησαν, όμως φαίνεται πώς μια “αλωνιστική μηχανή” θερίζει όλο το νομό. Έτσι χαρακτήρισαν κάποιοι τον […]

Πολύ …«φτωχότερο»

Γίνεται ψηφοδέλτιο νομού Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ χωρίς τον Θέμη τον Ανθρακίδη του Θόδωρου, τον οικονομολόγο και νομικό; Γίνεται. Αλλά …πολύ […]