Κλειστά την Δευτέρα τα νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια του νομού Κιλκίς

Εκπαίδευση /

Με απόφαση των δημάρχων Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη και Παιονίας Κώστα Σιωνίδη την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου θα μείνουν κλειστά τα δημοτικά σχολεία των δήμων του νομού Κιλκίς, τα νηπιαγωγεία τα γυμνάσια και λύκειακαι οι εκπαιδευτικές δομές ειδικής εκπαίδευσης (Ειδικό Σχολείο Κιλκίς, Ενιαίο Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο, Ειδικό Εργαστήρι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης) λόγω της επικράτησης χαμηλών θερμοκρασιών και παγετού.

Η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων προκρίνεται ως προληπτικό μέτρο για την αποφυγή έκθεσης των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού σε δριμύ ψύχος λόγω του τακτικού αερισμού των αιθουσών διδασκαλίας με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς της Covid – 19.

Τα σχολικά μαθήματα θα καλυφθούν με εξ αποστάσεως διδασκαλία (τηλεκπαίδευση) σε συνεργασία των προϊσταμένων των δύο εκπαιδευτικών βαθμίδων του νομού με τις οικείες διευθύνσεις των σχολείων.

Η απόφαση των δημάρχων εκδόθηκε μετά από συνεννόηση και με τη σύμφωνη γνώμη των προϊσταμένων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς.

Aύριο και μεθαύριο θα μείνουν κλειστές οι δομές προσχολικής αγωγής (βρεφονηπιακός σταθμός ‘’Τσαφ- Τσουφ’’, παιδικος σταθμός ‘’Αστεράκια’’) και το ΚΔΑΠ- ΜΕΑ της ΚΔΕΚ του δήμου Κιλκίς.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Μέλος ή φίλος;

Παρακολουθώ τους τελευταίους μήνες την κοπιώδη προσπάθεια όλων των κομμάτων να αυξήσουν τα μέλη τους. Στόχος, η αντιστοίχιση της εκλογικής […]

Ακούει κανείς

Από τον συντοπίτη μας συνταξιούχο καθηγητή Θεόφιλο Γουλτίδη λάβαμε την παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας γιά όσα συμβαίνουν στο Κιλκίς και σας […]