ΚΚΕ-ΚΝΕ Κιλκίς: «Προπέτασμα καπνού με στόχο το λαϊκό κίνημα το νομοσχέδιο για την απαγόρευση διαδηλώσεων»

Πολιτική /

Συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο Κιλκίς πραγματοποίησαν την Πέμπτη 2-7-20, κατά την διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, οι οργανώσεις Κιλκίς του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, διαμαρτυρόμενες για το νομοσχέδιο το σχετικό με τον περιορισμό των διαδηλώσεων, απαιτώντας την απόσυρσή του και « καλώντας τον λαό και τους εργαζόμενους του Κιλκίς σε ξεσηκωμό», όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται, ότι πριν την έναρξη του συλλαλητηρίου στελέχη των δύο φορέων διένειμαν έντυπη ανακοίνωσή τους για το θέμα σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, στο προεδρείο και στον δήμαρχο.

Αναφερόμενος κατά την διάρκεια της συνεδρίασης στο θέμα, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιάννης Φαχουρίδης, αφού υπενθύμισε την πραγματοποίηση της διαδήλωσης έξω από το δημαρχείο, τόνισε, ότι το νομοσχέδιο και οσωνούπω νόμος του κράτους αποσκοπεί «στην καταστολή κάθε προοδευτικής ιδεολογίας και πρακτικής» και ζήτησε από τους δημοτικούς συμβούλους «οργανωμένη απειθαρχία απέναντι σ’ αυτό το νομικό δημιούργημα-έκτρωμα».

Την αντίθεσή του στην πρόταση Φαχουρίδη εξέφρασε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κιλκίς – Μαζί μπορούμε» Αναστάσιος (Σούλης) Καζαντζίδης, δηλώνοντας ότι το νομοσχέδιο «δεν έχει κανένα κατασταλτικό χαρακτήρα, όσον αφορά στις ιδεολογίες, και αντιμάχεται απλώς την κατάχρηση του δικαιώματος της διαδήλωσης σε σημείο «παράλυσης» της κυκλοφορίας, της οικονομικής δραστηριότητας και της κοινωνικής ζωής.

«Προπέτασμα καπνού»
Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των οργανώσεων Κιλκίς ΚΚΕ και ΚΝΕ ήταν ο γραμματέας της τομεακής επιτροπής Κιλκίς Κώστας Σιδηρόπουλος, που είπε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

« … Ο ισχυρισμός της κυβέρνησης, ότι με το νομοσχέδιο “μπαίνει τάξη” στην ταλαιπωρία του λαού, εξ αιτίας διαδηλώσεων “μικρών και ολιγάριθμων ομάδων”, δεν είναι παρά ένα άθλιο “προπέτασμα καπνού”. Στην πραγματικότητα, με τις ρυθμίσεις, μπαίνει στο στόχαστρο κάθε λαϊκή διαμαρτυρία. Γιά τα συγκοινωνιακά προβλήματα, τις καθυστερήσεις και τις ελλείψεις στα Μέσα Μεταφοράς, την αναδουλειά στα εμπορομάγαζα δεν φταίνε οι συγκεντρώσεις, αλλά η ίδια αντιλαϊκή πολιτική, που αυξάνει τα προβλήματα του λαού και τον βγάζει στο δρόμο για να διεκδικήσει το δίκιο του … ».

Σημείωσε, ακόμη: « … Το νομοσχέδιο αποτελεί έναν επΊ πλέον σημαντικό «κρίκο» στην «αλυσίδα» μέτρων έντασης της κρατικής τρομοκρατίας, του αυταρχισμού και της καταστολής, που προώθησαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις – με τη σημερινή να προχωράει παραπέρα – για να στηρίξουν την επίθεση του κεφαλαίου σε βάρος των εργατικών – λαϊκών αναγκών … »…

… « … Το νομοσχέδιο», όπως επισήμανε ο Κ. Σιδηρόπουλος, «επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις – «λάστιχο», που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολή. Έχει στόχο να χειραγωγήσει τις συνειδήσεις, ειδικά της νεολαίας, εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει “εγκληματικό” και “επικίνδυνο”».

Τέλος, άσκησε κριτική και στο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, όπως είπε, «όσο και αν κατηγορεί την κυβέρνηση της ΝΔ γιά αντιδημοκρατική πρακτική, έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης, αφού ως κυβέρνηση ακολούθησε παρόμοιες πρακτικές. Παραμένει σε ισχύ η άθλια διάταξη γιά απαγόρευση των κινητοποιήσεων κατά των πλειστηριασμών, που θεσπίστηκε απ’ την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως ιδιώνυμο αδίκημα. Κυρίως, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται, διότι «έρριξε νερό στον μύλο” της θεωρίας περί “μειοψηφιών που ταλαιπωρούν”, πάνω στην οποία στήριξε τον δικό του νόμο για τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία, και που σήμερα αξιοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ αρνήθηκε την κατάργηση των «τρομονόμων», όπως επανειλημμένως πρότεινε το ΚΚΕ, που αποτελούν τη νομοθετική μήτρα των ρυθμίσεων περί “ριζοσπαστικής” βίας … ».

Μετά την ομιλία πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους του Κιλκίς και διανεμήθηκε η ανακοίνωση του κόμματος, με τους συγκεντρωμένους να εξηγούν στους εργαζόμενους και τη νεολαία του τόπου ότι το νομοσχέδιο, που κατατίθεται κατ’ απαίτηση του κεφαλαίου, αποτελεί κυβερνητική ομολογία για την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής και δρα προληπτικά σε βάρος του εργατικού – λαϊκού κινήματος…»

«Τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστεί η δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, σε γειτονιές και χωριά, σε εργασιακούς χώρους και στέκια νεολαίας, με σκοπό να ενημερωθεί ο λαός του Κιλκίς γιά όσα φέρνει η κυβέρνηση και την στάση, που χρειάζεται να κρατήσει ο λαός», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα