Σοβαρά προβλήματα στη διαβίωση των προσφύγων στην Ν.Καβάλα καταγγέλει το ΚΚΕ

Πολιτική /

Σειρά αιτημάτων, μαζί με προτάσεις, γιά την αναβάθμιση του νοσοκομείου Κιλκίς διατυπώνει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ.

Tην σχετική ερώτηση προς τον υπουργό υγείας κατέθεσαν στην Βουλή, οι βουλευτές του κόμματος Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.

Στη σχετική ανακοίνωση, που εξέδωσε η ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ, αναφέρονται και τα εξής:

«Επιβεβαιώνεται με τον πιο άσχημο τρόπο ότι η πολιτική της ΕΕ, που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως προηγούμενα και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, στο ζήτημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού, όχι μόνο δεν προστατεύει, αλλά αφήνει στην «τύχη» τους κατατρεγμένους ανθρώπους, θύματα ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, που υποτίθεται πως μεταφέρθηκαν στη Νέα Καβάλα για να ζουν σε καλύτερες συνθήκες από τη Μόρια.

Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να δώσει λύση στο πρόβλημα, το οποίο θα οξυνθεί ακόμα περισσότερο με την έλευση του χειμώνα, των βροχοπτώσεων, των ισχυρών ανέμων και των χαμηλών θερμοκρασιών.

Ειδικά σε ότι αφορά τις συγκεκριμένες σκηνές, είναι δεδομένο ότι θα έχουμε σύντομα τα ίδια προβλήματα, σε μια περιοχή με έντονους ανέμους όπως το Πολύκαστρο.

Η κυβέρνηση χρειάζεται να πάρει άμεσα όλα τα μέτρα ώστε οι πρόσφυγες και μετανάστες των Δομών να μεταφερθούν σε χώρους ανθρώπινους, ασφαλείς, χωρίς προβλήματα θέρμανσης, παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, υδροδότησης.

Χρειάζεται, ακόμα, να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στις πολιτικές της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που εγκλωβίζουν πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα, ενάντια στη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, υπέρ του κλεισίματος των άθλιων hot–spot που αναγκάζουν κατατρεγμένους να ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες.»

Περισσότερα

Κίνημα Αλλαγής-Ανανεωτική Αριστερά: Διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Μετά την καραντίνα: Δημόσια υγεία και δικαιώματα»

Τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες, αλλά κυρίως την ανάγκη υπεράσπισης των θεσμών στην […]

Δείτε ακόμα

Καρκίνος: Δώρο Θεού

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, γεια σας Μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα πριν ολοκληρώσετε την ανάγνωση του κειμένου. Δεν τα έχω […]