Πλήθος γυναικών προσήλθε στην κινητή μονάδα του Θεαγενείου σε Κιλκίς και Πολύκαστρο

Κοινωνία /

Γυναίκες τόσο από το Κιλκίς όσο και από το Πολύκαστρο είχαν την ευκαιρία να κάνουν δωρεάν προληπτικό έλεγχο (ψηλάφηση – μαστογραφία – ΠΑΠ-Τεστ) στην κινητή μονάδα μαστογράφου του Θεαγενείου αντικαρκινικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, που επισκέφτηκε το νομό μας το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20.5.18.

Το αναγραφόμενο σύνθημα στην κινητή μονάδα «Η πρόληψη χαρίζει ζωή» προέτρεψε πολλές γυναίκες που περνούσαν τόσο από την Πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς όσο και από την πλατεία «Ελευθερίας» Πολυκάστρου να προσφέρουν στον εαυτό τους το δώρο της πρόληψης.

Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε από το Θεαγένειο σε συνεργασία με το νοσοκομείο Κιλκίς και το κέντρο υγείας Πολυκάστρου έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση των δήμων Κιλκίς και Παιονίας.

Ξεχωριστή υπήρξε η συμβολή του συλλόγου καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας «Αγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος» στο γραφείο του οποίου έγινε η εξέταση της ψηλάφησης στο Κιλκίς, τα δε μέλη του διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια όσον αφορά στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού και παρέσχαν ουσιαστική γραμματειακή υποστήριξη, ιδιαίτερα στην πόλη του Πολυκάστρου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ατυχής επιλογή

Κάθε έκθεση εικαστικού ή ιστορικού ή λαογραφικού ή γενικώς πολιτιστικού περιεχομένου δεν είναι έκθεση προϊόντων του πρωτογενούς ή του δευτερογενούς […]