Κίνδυνος να εξελιχθεί σε …ρουτίνα το πρόβλημα των συνεπειών της υπερσυγκέντρωσης μεταναστών στην περιοχή Ειδομένης!

Πολιτική /

Γράφει ο Βαγγέλλης Αποστολίδης

Συνεχίζει να παράγει προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων της ακριτικής γραμμής Ευζώνων – Ειδομένης – Χαμηλού η διαρκώς αυξανόμενη παρουσία μεταναστών, οι οποίοι επιχειρούν πάνω σε καθημερινή βάση και κατά δεκάδες να εισέλθουν στα Σκόπια, έχοντας ως τελικό στόχο μία οικονομικώς και βιοτικώς ανεπτυγμένη χώρα της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.

Ένας από τους τελευταίους «κρίκους» στην «αλυσίδα» των εν λόγω προβλημάτων, τα οποία προκαλεί η μαζική παρουσία των στην περιοχή, οι καταστροφές στα τέλη της περασμένης εβδομάδος στο αντλιοστάσιο της κοινότητας Ειδομένης, με γκρέμισμα, μεταξύ άλλων ενός τμήματος του τοιχώματος, το οποίο περιβάλλει τις εγκαταστάσεις του αντλιοστασίου, με σκοπό να το λειτουργήσουν ως λουτρό καθαριότητός των, προκαλώντας παράλληλα φθορές στον εξοπλισμό του και διακοπή της υδροδότησης για περίπου μισή ημέρα στην Ειδομένη, έως ότου ανακαλυφθεί η βλάβη και επιδιορθωθεί.

Περιστατικό, το οποίο έρχεται να προστεθεί σε σωρεία αναλόγων, όπως δήλωσε στον «Μαχητή» η πρόεδρος της κοινότητας Ειδομένης Ξανθούλα Σουπλή, κάνοντας παράλληλα αναφορά και στις «αυξημένες καταστροφές στις καλλιέργειες των καλαμποκιών και ηλιόσπορων σε όλο τον κάμπο της Ειδομένης, που τείνουν να προσλάβουν χαρακτήρα επιδημίας».

Μία κατάσταση, η οποία είναι δύσκολο να αντιμετωπισθεί με αστυνομικά μέτρα, καθώς, όπως έχει τονίσει στο πρόσφατο παρελθόν ο «Μαχητής» και επανέλαβε η κ.Σουπλή, υπάρχει «υποστελέχωση του εκεί εδρεύοντος τμήματος συνοριακής φύλαξης λόγω των πολλαπλών αποσπάσεων στελεχών του σε υπηρεσίες του Έβρου, και όχι μόνον, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να παρεμβαίνει προληπτικώς συγκεντρώνοντας όσους μετανάστες προσέρχονται στην περιοχή και να τους μεταφέρει προς την ενδοχώρα (Θεσσαλονίκη).

Κάτι το οποίο συζήτησε και με τον αναπληρωτή αστυνομικό διευθυντή του Κιλκίς Δημήτρη Χαραλαμπίδη στην τηλεφωνική επικοινωνία, που είχαν, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα προβλήματα της περιοχής.

«Απευθύνουμε έκκληση στις αρμόδιες αρχές», συνέχισε, »να λάβουν μέτρα για έναν ακριτικό τόπο, ο οποίος έχει βιώσει και συνεχίζει να το βιώνει όσο ελάχιστοι άλλοι στην χώρα μας τις αρνητικές συνέπειες του τεράστιου παγκόσμιου ζητήματος, που «ακούει» στο όνομα «Μεταναστευτικό».

Μία σαφώς ορθή παρατήρηση, εάν λάβουμε υπ’ όψιν μας τα όσα έχουν διαδραματισθεί την τελευταία πενταετία στην περιοχή, και η οποία τείνει το τελευταίο διάστημα να προσλάβει χαρακτήρα ρουτίνας, καθιστώντας τις επαναλαμβανόμενες καταγγελίες και αναφορές ως «φυσιολογικό» κομμάτι της υπόθεσης και λησμονώντας ότι τα όσα συμβαίνουν αφορούν σε ζωές Ελλήνων ακριτών πολιτών, και παράλληλα αντανακλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι μετανάστες προσέρχονται στην μεθοριακή γραμμή σε διαφόρους τομείς μεταξύ των οποίων αυτοί της σίτισης και της καθαριότητας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ευχή να «τα βρουν»

Κοντεύει να «στοιχειώσει» η υπόθεση παραχώρησης των κτιρίου του πρώην αστυνομικού τμήματος Αξιούπολης στον δήμο Παιονίας. Μία παραχώρηση, γιά την […]