Κώστας Κιλτίδης: «Θα συγκρουσθώ για τα θέματα του νομού μας»

Πολιτική /

Μόνον η πολιτική της ΝΔ εγγυάται την επιστροφή της ελπίδας σε τούτο τον τόπο. Αυτό υπογράμμισε ο πρώην βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ, πρώην υφυπουργός και εκ νέου υποψήφιος για το βουλευτικό αξίωμα με το ψηφοδέλτιο του κόμματος στον νομό Κιλκίς Κωνσταντίνος Κιλτίδης κατά την διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής ομιλίας του την Πέμπτη 4.7.19 σε μιαν εντυπωσιακή συγκέντρωση στο συνεδριακό κέντρο Κιλκίς με το ογκώδες ακροατήριο να τον περιβάλλει με θερμές εκδηλώσεις υποστήριξης ενισχύοντας την βεβαιότητα εκλογής του.

Ο Κ.Κιλτίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα μεγάλα έργα υποδομής του νομού όπως νοσοκομείο Κιλκίς, τμήμα Χαλάστρας-Πολυκάστρου της ΠΑΘΕ, προαστιακός σιδηρόδρομος, εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Κιλκίς κ.α. αλλά και στην αναγκαιότητα μιας πραγματικά αναπτυξιακής πολιτικής ώστε να ανακάμψουν και να «ξαναζωντανέψουν» τομείς όπως η πρωτογενής παραγωγή, ο αγροδιατροφικός, η βιομηχανία κ.α.

Συγχρόνως υπενθύμισε τιε δικές του συνεχείς παρεμβάσεις για αυτά τα θέματα είτε ως απλός βουλευτής είτε ως κυβερνητικός αξιωματούχος, ασκώντας δριμεία κριτική στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και στην σημερινή του ΣΥΡΙΖΑ για την «εικόνα» που παρουσιάζει σήμερα ο νομός. «Θα συγκρουσθώ για τα θέματα του νομού» τόνισε χαρακτηριστικώς.

Περιγράφοντας την κατάσταση σε όλους τους τομείς σε γενικό επίπεδο ο κ. Κιλτίδης «έστρεψε τα πυρά του» προς την ίδια κατεύθυνση κάνοντας λόγο για καταστρεπτικές πολιτικές που έφεραν τον τόπο στα πρόθυρα της διάλυσης.

Συγχρόνως αναφέρθηκε στο πως θα αντιμετωπίσει όλα τα θέματα η υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη «ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, βάσει ενός πολύ συγκεκριμένου προγράμματος με το οποίο θα αποκατασταθούν θεσμοί και λειτουργίες και θα εξαλειφθούν στρεβλώσεις που οδήγησαν την χώρα σε στασιμότητα και ανυποληψία και με το οποίο θα αποκατασταθούν το κύρος της και η θέση της στην διεθνή σκηνή.

Ο Κ.Κιλτίδης υπογράμμισε την μεγάλη διαφορά της οικονομικής πολιτικής της ΝΔ έναντι της αντιστοίχου των κυβενρήσεων του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ ως βασιζόμενης στις πραγματικές ανάγκες της οικονομίας και στην πραγματική ανάπτυξη με την μείωση όλων των φόρων, την δημιουργία νέου πλαισίου ευνοϊκου για επενδύσεις την θέση κινήτρων σε διαφόρους τομείς, όπως π.χ. για την επιστροφή των νέων από το εξωτερικό την στήριξη της ελληνικής οικογένειας, με ουσιαστική μέριμνα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, τον «επαναπατρισμό» επιχειρήσεων, την στήριξη της αγροτικής παραγωγής, την ενίσχυση προσοδοφόρων κλάδων κ.α.

Πλην της οικονομίας, ο κ. Κιλτίδης αναφέρθηκε και σε άλλους τομείς όπως ο τομέας της παιδείας, για την οποία τόνισε οτι η κυβέρνηση της ΝΔ θα απαλλάξει από τις σημερινές στρεβλώσεις της όπως π.χ. το «άσυλο» και τις ελλείψεις σε υποδομές, ο αγροτικός, στον οποίο έκανε εκτενή αναφορά, παραπέμποντας και στις δικές του ενέργειες ως υφυπουργού αγροτικής ανάπτυξης για τα θέματά του και ο τομέας της ασφάλειας στον οποίο έδωσε ιδιαίτερη έμφαση τονίζοντας ότι χωρίς ασφάλεια με φύλακη συνόρων, τάξη και συστηματική καταπολέμηση της παραβατικότητας και εγκληματικότητας δεν υπάρχουν ούτε δημοκρατία ούτε ελευθερία ούτε κανένα άλλο αγαθό.

Αιτιολογώντας την επάνοδό του στην πολιτική «σκηνή» ο κ. Κιλτίδης είπε οτι το αποφάσισε ύστερα από επίμονη προτροπή του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την διάρκεια συναντήσεών τους τον Απρίλιο του 2018 δηλαδή περισσότερο από ένα χρόνο πριν τις εκλογές και αφού ο πρόεδρος της ΝΔ δέχθηκε τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις που είχε θέσει ο κ. Κιλτίδης.

Ο ίδιος στην ομιλία του δήλωσε στέλεχος της παράταξης του πατριωτισμού και των παραδόσεων τνω Ελλήνων και φορέα που να εκφράζει την λαϊκή Δεξία στο πλαίσιο του υγιούς φιλελευθερισμού όπως προσδιόρισε την ΝΔ.

Συγχρόνως τόνισε οτι πολιτεύεται στο πλαίσιο αξιών και αρχών βάσει των οποίων όταν ο ίδιος έκρινε οτι έπρεπε «πήγε στο σπίτι του» και δεν επέλεξε να παραμείνει στο «προσκήνιο» έναντι οποιουδήποτε τμήματος.

Έστειλε δε μήνυμα προς διάφορες κατευθύνσεις λέγοντας οτι διεκδικεί εκ νέου την ψήφο των πολιτών παραπέμποντας στην έως τώρα πορεία και έργο του και όχι σε ανέξοδες υποσχέσεις: «Δεν είπα πότέ σε κανέναν ψήφισέ με διότι ια γίνω υπουργός ή υφυπουργός» ήταν η χαρακτηριστική ‘ατάκα» του.

Επίσης στηλίτευσε διαδόσεις έως και λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου της ΝΔ οτι δεν θα συμπεριλαμβάνεται σ’αυτό ενώ υπενθύμισε την όλη πολιτική διαδρομή του κατά την οποία τόνισε με έμφαση οτι υπήρξε πιστό στέλεχος της φιλελεύθερης παράταξης, ωθούμενος από τα όσα αυτή πρεσβεύει και μόνο.

Ο κ. Κιλτίδης κάλεσε όλους τους υποστηρικτές και φίλους της παράταξης να δώσουν το «παρών» στην κάλπη ώστε να δοθεί τέλος στην επιζήμια για τον τόπο κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και εξέφρασε την βεβαιότητά του οτι η ΝΔ θα κερδίσει δυο έδρες στον νομό Κιλκίς ενώ για τον ίδιο τόνισε: «Λέγω αυτά που κάνω και κάνω αυτά που λέγω».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα