Συνεχής πολύπλευρη άσκηση πνεύματος και σώματος στο ΚΔΑΠ “Άθλος” του Κιλκίς

Εκπαίδευση /

Από το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (ΚΔΑΠ) του Άθλου Κιλκίς (Περικλέους 20, Κιλκίς) εκδόθηκε το ακόλουθο ενημερωτικό δελτίο:

“Η εβδομάδα στο ΚΔΑΠ μας κύλησε πολύ δημιουργικά. Ασχοληθήκαμε με αρκετές δεξιότητες, παίζοντας αρχικώς με το επιτραπέζιο παιχνίδι, που κατασκευάσαμε.

Τα παιδιά απέκτησαν αρκετές γνώσεις σε διάφορους τομείς, λόγω της ποικιλίας των κατηγοριών των ερωτήσεων, και φάνηκε ότι τα άρεσε πάρα πολύ το παιχνίδι. Ιδιαιτέρως ευχάριστη και δημιουργική ήταν η δραματοποίηση παραμυθιών. Και αφού διαβάσαμε διάφορα παραμύθια, αποφάσισαν να δραματοποιήσουν ωρισμένα από αυτά, παίζοντας κουκλοθέατρο.

Στο τέλος κάθε παράστασης διατυπώνονταν ερωτήσεις γιά την υπόθεση του έργου και διατυπώνονταν διάφορα σχόλια.

Σκοπός της όλης διαδικασίας ήταν, τα παιδιά να εκφρασθούν δημιουργικώς, εμπλουτίζοντας το έργο με δικά τους στοιχεία, χρησιμοποιώντας την φαντασία τους.

Στην γλώσσα και στα μαθηματικά τα παιδιά εμπλούτισαν τις γνώσεις τους λύνοντας ή δημιουργώντας ασκήσεις. Μιάς και πλησιάζουν οι ημέρες των καλοκαιρινών διακοπών, συζητήσαμε και ανταλλάξαμε απόψεις γιά τα ταξίδια.

Τα παιδιά εξέφρασαν τις απόψεις τους και τις εμπειρίες τους σχετικά με τα μέσα, που χρησιμοποιούμε γιά να ταξιδέψουμε, τα βασικά είδη που πρέπει να περιλαμβάνει η βαλίτσα του ταξιδιού μας και τον τόπο διαμονής.

Επίσης, στο μάθημα των εικαστικών χρωματίσαμε διάφορα θαλασσινά ζώα, κοχύλια και παγωτά, γιά να διακοσμήσουμε και να δώσουμε μια καλοκαιρινή νότα στο ΚΔΑΠ μας.

Την εβδομάδα, που μας πέρασε, στο τέκβον-ντο δώσαμε έμφαση στην εκμάθηση των πούμσε (κινήσεις κατά υποθετικού αντιπάλου) γιά τις προαγωγικές εξετάσεις ζωνών.

Στο μάθημα του στίβου τα παιδιά αύξησαν την αντοχή τους και τη δύναμη τους μέσω παιχνιδιών, γιά να είναι το μάθημα και ευχάριστο για αυτά.

Τέλος, στην ενόργανη γυμναστική και στις ασκήσεις εδάφους εστιάσαμε στην ενδυνάμωση όλου του σώματος”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα