Κάτω τα χέρια απ’ τα παιδιά μας

Αρθρογραφία /
παιδί-μάσκα-θερμομέτρηση-μαχητής-κιλκίς

Γράφει ο Αθανάσιος Τατάρογλου

Δεν ξέρω σε τι φάση θα έπρεπε να είμαι για να γράψω ήρεμα τις παρακάτω γραμμές. Προς το παρών είμαι σε μια φάση άρνησης αυτού που άκουσα και είδα. Στη πόλη μας, όπως και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, μια Κυριακή του Σεπτεμβρίου έγιναν πορείες κατά της χρήσης μάσκας από τα παιδιά στα σχολεία. Φαντάζομαι, χωρίς να έχω κάποια απόδειξη ότι σε αυτές τις πορείες συμμετείχαν και γονείς.

Και αυτόματα μου δημιουργείται η εικόνα από το νοσοκομείο την ώρα της γέννας να φωνάζει η μάνα. “ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΨΕΥΤΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΑΝΤΙΑ”. Ρε πάτε καλά; Συγγνώμη για το ρε, αλλά πάτε καλά; Ειλικρινά όσο κι αν αγαπώ αυτό το πολίτευμα που ίσως είναι το μοναδικό που σας επιτρέπει να επιβιώνετε μέσα σε αυτό κι ας είναι εις βάρος του, θα έπρεπε να υπάρχει κάποια ποινή. Δέχομαι πως ως ένα σημείο φταίει το κράτος για την ελλιπή παιδεία που σας προσέφερε, αλλά μετά τα 18 είστε εσείς υπεύθυνοι να την λάβετε και πρέπει να είναι δια βίου!

Και μην μου το πάτε στο ότι είναι γνώμη μας και όλες οι γνώμες πρέπει να ακούγονται. Το ότι η γη είναι επίπεδη δεν είναι γνώμη, είναι μπούρδα. Όπως και πολλά από αυτά που πιστεύετε και διαδίδετε. Είναι πλέον επικίνδυνο. Δεν γίνεται να το παραβλέψεις. Θα πρέπει λοιπόν να μπουν κάποια όρια για να μην γίνει η ελευθερία, θανατηφόρα.

Κι αν όλα αυτά τα κάνετε από τον φόβο σας, αν το να αντιδράτε τόσο μα τόσο παράφρονα είναι άμυνα γιατί δεν μπορείτε να διαχειριστείτε αυτό που μας συμβαίνει, μη φοβάστε! Είναι λογικό να νιώθετε κάπως. Απλά μην βρίσκεται «ασφάλεια» σε επικίνδυνα, ετοιμόρροπα σπίτια. Αναζητήστε βοήθεια από ειδικούς, από αυτούς που θα θέλατε το παιδί σας να γίνει όταν δίνει πανελλήνιες και φουσκώνετε από χαρά όταν τα καταφέρνει. Οι ψυχολόγοι, οι ψυχίατροι και όλοι όσοι πραγματικά νοιάζονται και δουλεύουν στο τομέα της υγείας θα είναι εκεί για να σας βοηθήσουν να πατάτε στη γη και να νιώθετε ασφαλείς με τα συναισθήματα αλλά και με τις συμπεριφορές των γύρω σας.

Σταματήστε λοιπόν να είστε επικίνδυνοι, για τον εαυτό σας, για τα παιδιά σας, για τους γονείς σας και ζητήστε βοήθεια. Θα συνειδητοποιήσετε πολλά και θα ζείτε με λιγότερα βάρη, με λιγότερες ψευδαισθήσεις και πιο συνειδητοποιημένοι και ελεύθεροι. Αξίζει.


Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα άρθρα μου, πατήστε εδώ.


Μπορείτε να υποστηρίξετε τη δουλειά μου, κάνοντας κλικ παρακάτω.
Buy Me A Coffee

Περισσότερα
maska-krousmata-grafiti-maxitis-kilkis

Παράταση ζωής ή τζάμπα κόπος;

Με μεγάλη έκπληξη, έντονες αντιδράσεις, αρνητικά συναισθήματα και μεγάλη δυσφορία υποδέχτηκαν την είδηση της παράτασης ισχύος των περιοριστικών μέτρων για […]

Δείτε ακόμα