Πολιτική

Η καθυστέρηση ψήφισης του πολυνομοσχεδίου δυσαρεστεί τον κλάδο των εκπαιδευτικών

Την ενόχληση του κλάδου των εκπαιδευτικών γιά λάθη αλλά και γιά την καθυστέρηση στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από πλευράς υπουργείου παιδείας, εκφράζει ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κιλκίς Γεώργιος Ξενέλλης.

Στην σχετική έγγραφη δήλωσή του ο κ. Ξενέλλης αναφέρει τα εξής:

«Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και χωρίς διάθεση μεμψιμοιρίας, αισθάνομαι την ανάγκη να μεταφέρω τα δίκαια παράπονα και τις αντιδράσεις συναδέλφων εκπαιδευτικών για καθυστερήσεις και παραλείψεις του υπουργείου παιδείας για μια σειρά θεμάτων. Καθημερινά γινόμαστε δέκτες αυτών των παραπόνων που αφορούν στα θέματα, τα οποία δεν είναι τα μόνα:

  • Αναπληρωτών
  • Αποσπάσεων
  • Μη ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

 

Τα λάθη στην πρώτη περίπτωση και η καθυστέρηση στην δεύτερη θα ταλαιπωρήσουν αφάνταστα και θα ζημιώσουν οικονομικώς πάρα πολλούς συναδέλφους! Η ταλαιπωρία και η οικονομική τους ζημία θ’ αρθεί μόνον αν όλες οι αποσπάσεις ανακοινωθούν επισήμως τη Δευτέρα 31 Αυγούστου.

Τέλος το ζήτημα του πολυνομοσχεδίου μπορεί να είναι πιο πολύπλοκο και χρονοβόρο, πρέπει να περάσει από επιτροπές στην Βουλή και να τεθεί σε διαβούλευση πριν ψηφιστεί όμως σε κάθε περίπτωση έπρεπε να ήταν έτοιμο και να είχε πάρει ΦΕΚ με την έναρξη της νέας σχολικής & φοιτητικής χρονιάς, αφού αφορά και σε Πανεπιστημιακά ζητήματα. Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη μας υπενθυμίζω ότι καταργούσε το νομοθετικό πλαίσιο της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13 και τ’ άρθρα 7, 8, 9 του 4024/11, ενιαίο μισθολόγιο) καθώς και σχετικά άρθρα των ν. 3848/10 και 3879/10 που αφορούσαν στην αυτοαξιολόγηση. Καταργούσε το ΠΔ 28/28-2-14 των υποχρεωτικών μεταθέσεων, την πράξη νομοθ περιεχομένου που ποινικοποιούσε μαθητικές κινητοποιήσεις, τη διάταξη που οι τέως ΠΔΕ και πρόεδροι οργανισμών γίνονταν σχολικοί σύμβουλοι, είχε θετικές ρυθμίσεις για τους αναπληρωτές (αναγνώριση προϋπηρεσίας ‘10 – ’14, άδειες εκπ/κές & εξετάσεων, κατάργηση ποινής σε περίπτωση άρνησης ανάληψης υπηρεσίας), θετικές ρυθμίσεις για την ΤΕΕ κλπ. Βέβαια σαν συνδικάτο ζητούσαμε να περιέχει κ άλλα και καλά κάναμε και η ΟΛΜΕ είχε εκδώσει ανακοίνωση και είχε υποβάλει και σχετικό υπόμνημα.

Τελικά στο υπουργείο παιδείας θα μπορούσαν να είχαν γίνει πράγματα με μεγαλύτερη προσοχή, να είχαν γίνει περισσότερα, απ’ αυτά που το συνδικάτο μας θεωρεί βασικά ή θέματα «αιχμής», δεν έχουν οικονομικό κόστος και επομένως δεν σχετίζονταν με τη «διαπραγμάτευση»».

 

 

Περισσότερα
Δείτε ακόμα