Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο νόμος με…αρκετή καθυστέρηση

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΙΛΚΙΣ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΟ

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κυρήχθηκε ο νομός ….. με αρκετή καθυστέρηση, αφού από την πρώτη ημέρα, που ενέσκυψε ο χιονιάς (Παρασκευή 6.1.17) έως σήμερα, που η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία (ΕΜΥ) προβλέπει υποχώρηση των φαινομένων και βελτίωση του καιρού, παρουσίασε «εικόνα παράλυσης», καθώς ο τοπικός μηχανισμός πολιτικής προστασίας αποδείχθηκε ανέτοιμος και κατώτερος της περίστασης.

Το σχετικό αίτημα υπεβλήθη στην περιφερειακή διοίκηση μόλις την Τρίτη 10.1.17 και εγκρίθηκε το μεσημέρι της επόμενης και ισχύει για 15 μέρες δηλαδή μέχρι την 23η Ιανουαρίου 2017.

Μάλιστα, η εξέλιξη γνωστοποιήθηκε …επιλεκτικώς στα μέσα ενημέρωσης, κάτι που επίσης καταγράφεται στο παθητικό των αρμοδίων τοπικών αρχών.

Ερωτηματικά προκαλεί και η ευκολία, με την οποία οι τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές προσέτρεξαν στην ιδιωτική πρωτοβουλία, όσον αφορά στον αποχιονισμό των δρόμων, εκεί που, λόγω των… πολύ έγκαιρων προειδοποιήσεων της ΕΜΥ είχαν όλο τον χρόνο να ελέγξουν την κατάσταση των μέσων και εξοπλισμού των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας, να φροντίσουν για την συντήρηση και ανεμπόδιστη λειτουργία τους και να εκπονήσουν ένα στοιχειώδες σχέδιο ετοιμότητας για την αντιμετώπιση παντός ενδεχομένου.

Προς το παρόν οι αρμόδιοι της αυτοδιοίκησης του νομού προσμένουν στην βοήθεια … του καιρού, επειδή αναμένεται…. βελτίωσή του τα αμέσως προσεχή εικοσιτετράωρα.

Δυστυχώς, γι΄αυτούς στις συγκεκριμένες «εξετάσεις» των τελευταίων ημερών… «έμειναν ανεξεταστέοι»!