Κατασκευή σκοπευτηρίου κινητού στόχου προωθεί ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κιλκίς

Γενικά /

Από τον κυνηγετικό σύλλογο Κιλκίς (ΚΣΚ) ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Μπαίνουν οι βάσεις γιά το σκοπευτήριο του κυνηγετικού συλλόγου.

Μετά την συνάντηση, που είχαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου στις αρχές του χρόνου με τον δήμαρχο Κιλκίς Δημήτριο Κυριακίδη και την υπόσχεσή του γιά την προώθηση κατασκευής σκοπευτηρίου, «άνοιξε ο δρόμος» της υλοποίησης.

Έπειτα από έρευνα γιά εύρεση χώρου, που να πληροί τις προδιαγραφές ασφαλείας, επελέγη ο χώρος του παλιού λατομείου της Ποταμιάς. Ένας χώρος πλησίον της πόλης του Κιλκίς, ο οποίος δίνει την δυνατότητα γρήγορης και εύκολης πρόσβασης. Το σκοπευτήριο θα διαθέτει τρεις βατήρες εκτόξευσης στόχων. Έναν γιά φτερωτά (σκητ), έναν γιά λαγό (τραπ ή ολυμπιακή τάφρος)και έναν γιά αγριόχοιρο.

Το εν λόγω εγχείρημα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον κυνηγετικό σύλλογο Λατσιών Κύπρου ο οποίος διαθέτει τεράστια πείρα σκοπευτικών αγώνων.

Η τεχνογνωσία και η υλικοτεχνική υποστήριξη θα γίνει από το ολυμπιακό σκοπευτήριο Λευκωσίας. το οποίο διοργανώνει αγώνες παγκόσμιας εμβέλειας.

Απελευθέρωση λαγών
Ο κυνηγετικός σύλλογος Κιλκίς απελευθέρωσε δέκα ζεύγη γενετικώς πιστοποιημένων και υγειονομικώς ελεγμένων λαγών σε δασικές περιοχές ευθύνης του. Μετά το πέρας του θερισμού, και σε διάστημα περίπου 15 ημερών, θα γίνει και νέα απελευθέρωση σε πεδινές περιοχές.

Επί πλέον μια τρίτη σειρά απελευθερώσεων θα γίνει στα μέσα Αυγούστου γιά λαγούς που έχουν γεννηθεί στο εκτροφείο του συλλόγου».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα