Σε κατάληψη προχώρησαν οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς με σειρά αιτημάτων

Γενικά /

Υπό κατάληψιν τελεί το 2ο γενικό λύκειο Κιλκίς από το πρωί της Τετάρτης 16.10.19.

Οι μαθητές προχώρησαν σάυτήν για λόγους τους οποίους παραθέτουν στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι λόγοι της κατάληψης είναι:

– Έλλειψη καθηγητές κατεύθυνσης

– Σκόνη στις τάξεις εξαιτίας εργασιών, που έγιναν το καλοκαίρι. Όπως γνωρίζουμε, δεν ήρθε συνεργείο καθαρισμού αλλά η καθαρίστρια, που διαθέτουμε μαζί με την διεύθυνση του σχολείου και τους καθηγητές έκαναν υπεράνθρωπες ενέργειες ώστε να διαμορφωθούν κατάλληλες συνθήκες (Που ήταν ανέφικτο).

– Υπάρχουν κοινές τουαλέτες μαθητών καθηγητών οι οποίες βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και χρήζουν ανακαίνισης, καθώς παραβιάζονται κανόνες υγιεινής.

– Οι εργασίες που ξεκίνσαν στο τέλος του καλοκαιριού, έχουν σταματήσει, με επακόλουθο να μην υπάρχει ψευδοροφή στις περισσότερες τάξεις με αποτέλεσμα να διοχετευταί υγρασία στο τσιμέντο δημιουργώντας μιά αποπνικτική-ανθυγιεινή ατμόσφαιρα. Ο λόγος που σταμάτησαν οι εργασίες είναι η μη χρηματοδότηση του εργολάβου, και όχι επειδή άρχισε το σχολικό έτος όπως θέλουν να λένε προς τα έξω, κοροϊδεύοντας έτσι τους ίδιους τους μαθητές.

– Υπάρχουν «γυμνά» καλώδια σε τάξεις, τα οποία δεν είναι μονωμένα ούτε με ταινία. Επίσης οι ξύλινες εξέδρες όπου στηρίζονται οι έδρες έχουν σπασμένα σαπισμένα ξύλα. Ο κίνδυνος για τραυματισμό είναι κάτι παραπάνω από ορατός.

– Ύπαρξη αδέσποτων. Έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής στο γυμνστήριο. Κίνδυνος τραυματισμού στα επικίδνυνα «προστατευτικά» στο γυμναστήριο.

Περισσότερα

Η Τίμια Κάρα του Α.Ιωάννου του Χρυσοστόμου στον ΙΝ Α.Γεωργίου Ευρωπού και στην ΙΜ Α.Ραφαήλ) Γρίβας

Ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κκ Δημήτριος απευθύνει την ακόλουθη πρόσκληση. Μια συλλογική πρόσκληση για την ελλόγιμη κοινότητα […]

Δείτε ακόμα

Ιδιωτική επίσκεψη!

Πριν λίγες ημέρες βρέθηκε στο Κιλκίς, ενώ παρέστη και σε τελετή στο φυλάκιο-μουσείο «Γρηγόρης Αυξεντίου» Ακρίτα, ο Κύπριος υπουργός εθνικής […]