Τρείς σύμβουλοι του σωματείου εργαζομένων καταγγέλλουν την ΠΟΕΔΗΝ για διασυρμό του νοσοκομείου Κιλκίς

Πολιτική /

Την σφοδρή αντίδραση του συνδυασμού «Ενωτική Πρωτοβουλία Υγειονομικών Κιλκίς» προκάλεσε πρόσφατη κατά πλειοψηφίαν ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με απαξιωτικούς τίτλους και αναφορές στο νοσοκομείο Κιλκίς.

Στην σχετική ανακοίνωση των εκπροσώπων της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας Υγειονομικών» και μελών της μειοψηφίας στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο Κιλκίς Παναγιώτας Δώμου, Πασχάλη Μασούρα και Δημήτρη Τουρσίδη αναφέρονται τα εξής:

«Για ακόμη μια φορά, με έντονο προβληματισμό και αγανάκτηση παρακολουθούμε την κατευθυνόμενη προσπάθεια δυσφήμησης και απαξίωσης του γενικό νοσοκομείου Κιλκίς από την πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ και των εξυπηρετητών της, οι οποίοι εγκλωβισμένοι στα μικροπολιτικά τους αδιέξοδα και συμφέροντα, έχουν μοναδικό σκοπό να καλλιεργήσουν μια στρεβλή εικόνα για τις δομές Υγείας του νομού μας.

«ΓΝ ΚΙΛΚΙΣ – Νοσοκομείο αχούρι» ο τίτλος που επέλεξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) για να χαρακτηρίσει το γενικό νοσοκομείο του νομού Κιλκίς κρίνοντας το επίσης: «Άκρως επικίνδυνο και ακατάλληλο για ασθενείς».

Με μηδενικό διεκδικητικό πλαίσιο για το Νοσοκομείο της πόλης μας, η ΠΟΕΔΗΝ εξακολουθεί με μεγάλη ευκολία να χρησιμοποιεί προσβλητικούς τίτλους τραυματίζοντας την ογδοντάχρονη προσφορά του στο εθνικό σύστημα υγείας.
Στο υπόμνημα που κατέθεσε η ΠΟΕΔΗΝ στον Πρωθυπουργό της χώρας αλλά και στην Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας στο Συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στη ΔΕΘ 7/9/19,γίνεται αναφορά σε όλα τα Νοσοκομεία και ΚΥ της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη παροχή υπηρεσιών υγείας, λόγω υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης, προβλήματα στις κτηριακές εγκαταστάσεις και τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τους.

Οι αναφορές γίνονται για όλα τα νοσοκομεία και φυσικά για το γενικό νοσοκομείο Κιλκίς που πραγματικά αντιμετωπίζει προβλήματα στη λειτουργία του, με μία όμως σημαντική και αξιοσημείωτη διαφορά, είναι το μοναδικό νοσοκομείο νομού που επέλεξε η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ να το χαρακτηρίσει με τον πλέον απαράδεκτο-απαξιωτικό και προσβλητικό τρόπο σύμφωνα και με τα τελευταία δημοσιεύματα:

«ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ: ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΧΟΥΡΙ»
«Άκρως επικίνδυνο και ακατάλληλο για ασθενείς»

Τα μέλη της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας Υγειονομικών» και μέλη του σωματείου εργαζομένων στο γενικό νοσοκομείο Κιλκίς Παναγιώτα Δώμου, Πασχάλης Μασούρας και Δημήτριος Τουρσίδης:

-Καταγγέλουμε: τη δημόσια έντυπη και ηλεκτρονική συκοφάντηση, την αήθη επίθεση με ανοίκειους χαρακτηρισμούς της ΠΟΕΔΗΝ για το Γ. Νοσοκομείο Κιλκίς και

-Καταδικάζουμε: απερίφραστα τη μονότονη επιθετική ρητορική καταστροφολογίας, υποβάθμισης, δυσφήμισης και απαξίωσης του Νοσοκομείου της πόλης μας.

Σε καμία περίπτωση, δεν θα επιτρέψουμε μεθοδεύσεις και μικροπολιτικά παιχνίδια, εν αγνοία των εργαζομένων και αναφορές με τρόπο απαξιωτικό και προσβλητικό που υποβαθμίζουν και δυσφημούν το Νοσοκομείο στο οποίο εργαζόμαστε, όπου πολλές φορές ακόμη και εμείς οι ίδιοι είμαστε χρήστες των υπηρεσιών υγείας που προσφέρει στο ΕΣΥ.

Ποτέ, σαν μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Υγειονομικών αλλά και ως μέλη του Σωματείου Εργαζομένων, δεν αμφισβητήσαμε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Κιλκίς.

Θέσαμε και θα συνεχίσουμε να θέτουμε ένα πλαίσιο διεκδικήσεων και προάσπισης των εργασιακών μας δικαιωμάτων, αλλά πολύ περισσότερο την προάσπιση και ανάπτυξη του Νοσοκομείου στο οποίο υπηρετούμε.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία Υγειονομικών Γ. Νοσοκομείου Κιλκίς σας διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να διεκδικεί ότι είναι σε θέση να βοηθήσει στην λειτουργία και την αναβάθμιση του νοσοκομείου μας.

Τα αιτήματα

Για ακόμη μία φορά λοιπόν απαιτούμε – διεκδικούμε και θέτουμε ως πρώτη προτεραιότητα μας την κατασκευή ενός νέου σύγχρονου νοσοκομείου στην πόλη μας, όπου η επίτευξη του, απαιτεί τη συστράτευση όλων μας: Των εργαζομένων, της τοπικής κοινωνίας, των φορέων του νομού μας, αλλά κυρίως των εκλεγμένων αντιπροσώπων μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και ζητούμε να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια μας, ώστε να πάψει πλέον να αποτελεί ανέφικτο στόχο.

Απαιτούμε και διεκδικούμε:

. ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΙΛΚΙΣ

. ΟΧΙ στις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ των συναδέλφων ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ και ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ

• Επαρκής χρηματοδότηση του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς

• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους τους κλάδους

• Προσλήψεις ιατρών για την ασφαλή λειτουργία και εφημέρευση των κλινικών

• Λειτουργία αξονικού τομογράφου όλο το 24ωρο.

• Νέο οργανισμό αναπτυξιακού χαρακτήρα (λειτουργία νέων κλινικών, οργάνωση ΜΕΘ, πλήρη αυτονόμηση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, επαναλειτουργία κλινικών που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους)

• Ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας

• Μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων

• Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.

Σας καλούμε, να καταδικάσετε τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και να λάβετε ξεκάθαρη θέση γύρω από τη στοχοποίηση του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς.

Μπορεί το νοσοκομείο μας να είναι μικρό με ελάχιστο προϋπολογισμό, αλλά με μεγάλη φήμη από το παρελθόν, όπου σήμερα για ακόμη μια φορά καλείται να σηκώσει ένα μεγάλο φορτίο λόγω των προσφύγων και της οικονομικής κρίσης.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας προσφέροντας τις υπηρεσίες μας στο ακέραιο και θα επανιδρύσουμε το νοσοκομείο μας σύμφωνα με την αίγλη του παρελθόντος και τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής».

Περισσότερα

Οργισμένη αντίδραση Κ.Κιλτίδη προς την διοίκηση του νοσοκομείου Κιλκίς: «Δεν δικαιώνει, δεν στηρίζει και απορυθμίζει την λειτουργία του»

Λυπάμαι που αναγκάζομαι να αναδείξω την αμέλεια και ανεπάρκεια της διοίκησης του νοσοκομείου Κιλκίς, όταν η χώρα δοκιμάζεται σε μείζονα […]

Δείτε ακόμα